Ada Apa Dengan 'Make 11.11 Fly!'

10  
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Kita seringkali tahu setiap tahun pada 11 November merupakan tarikh yang sangat keramat kerana ianya merupakan tarikh Jualan atau SALE telah pun bermula di mana-mana sahaja yang mengadakan jualan. 11.11 nombor yang cantik bagi permulaan dimana orang-orang dapat berbelanja dengan diskaun besar-besaran dengan penawaran-penawaran eksklusif secara Online.

Okay baiklah, anda mesti ternanti-nanti apa yang bakal ditawarkan pada tarikh 11.11 atau 11 November 2017 yang akan tiba tidak lama lagi. Di sini ada kempen paling istimewa buat mereka yang suka berjalan di dalam negara mahupun di luar negara. Semestinya anda mencari harga tiket penerbangan yang murah dan lagi berbaloi.

Pada tarikh kemuncak 11.11 itu nanti, Traveloka juga akan melancarkan kempen promosi khas untuk tiket penerbangan kemana sahaja destinasi anda ingin pergi untuk bercuti atau bekerja. Jangan risau, Traveloka telah bekerja sama dengan lebih daripada 48 pelbagai syarikat penerbangan di seluruh dunia untuk membawa anda ke mana sahaja destinasi anda yang ingin dituju.

Sangat menarik tu, bukan selalu nak dapat promosi khas lagi-lagi dari sektor untuk tiket penerbangan. Salah satu syarat untuk membeli tiket penerbangan dengan Traveloka ini adalah minima 2 pax unutk tiket penerbangan pergi dan balik. Lagi memudahkan anda untuk menjejaki di mana dan bila penerbangan anda dan tidak mengelirukan.

1

Kempen promosi khas ini dari Traveloka bermula awal satu hari iaitu pada 10 November ini anda boleh pilih untuk Travel di mana-mana sahaja lokasi yang menjadi pilihan anda. Tidak kira di dalam negara atau di luar negara dan yang paling penting mengikut destinasi pilihan serta bajet duit poket anda hehe. Tapi jangan risau pada tarikh promosi Traveloka itu nanti pasti anda tersenyum lebar.

Ku sendiri ingin tahu dan mencuba untuk membeli tiket penerbangan melalui laman sesawang Traveloka ini. Ku mahu merasai membeli tiket promosi yang cukup berbaloi ketika anda membeli tiket penerbangan selain membeli secara dalam talian di laman sesawang yang kebiasaaanya kita guna untuk membeli tiket penerbangan hehe.


NAK BELI TIKET KE MANA NI?

Ku sendiri mahukan satu percutian yang indah bersama isteri, almaklumlah hujung tahun semakin tiba dan sepanjang tahun ini kami asyik bekerja keras mencari rezeki. Apa salahnya untuk pergi bercuti bukan? Kami suami isteri memang ada rancangan untuk ke suatu tempat ini. Walaupun hanya di dalam negara, tapi kami tidak pernah sampai lagi ke situ. Mari kita lihat dan perhati cara-cara nak beli tiket penerbangan di Traveloka. Tempah hotel melalui Traveloka pun boleh hehe.

Okay baiklah, langkah pertama yang diperlukan ialah buka laman sesawang Traveloka dan klik pautan ini -- > https://www.traveloka.com/en-my/ . Untuk memudahkan pembelian tiket penerbangan anda boleh mendaftar untuk menjadi ahli dan ianya percuma ! hehe. Jika anda mahu tempah melalui aplikasi Traveloka pun sangat memudahkan kerja anda hanya di hujung jari untuk membuat tempahan.

2

Mendaftar sebagai ahli Traveloka sangat mudah. Hanya memerlukan nombor telefon terkini anda atau alamat email yang aktif dan mudah dihubungi. Apabila anda mendaftar sebagai ahli Traveloka itu nanti banyak faedah yang eksklusif yang bakal anda rasai lebih awal daripada mereka yang menggunakan Traveloka tetapi tidak mendaftar.

3

Seperti contoh gambar di atas, benefits yang utama jika anda mendaftar sebagai ahli Traveloka. Anda dapat memantau harga tiket penerbangan yang paling anda mahukan. Dapat menguruskan tempahan seperti minta bayaran balik untuk tempahan anda atau menjadualkan semula penerbangan anda, semua dalam aplikasinya. Pengalaman tempahan yang lebih memudahkan seperti tidak lagi mengisi maklumat penumpang dan kad berulang kali. Dan akhir sekali yang paling penting keselamatan data anda ketika membuat tempahan tiket penerbangan ataupun membuat pembayaran secaran dalam talian.

4

Tahniah ! saya dan anda telah menjadi ahli Traveloka dan tak sabar untuk mencari tiket penerbangan yang di inginkan serta dapat menikmati faedah-faedah diberikan kepada anda. Tapi amat lagi berbaloi jika menunggu pada tarikh keramat 10 & 11 November 2017 pun berbaloi juga kerana memang tengah promosi istimewa pun khas untuk saya dan anda hehe.

5

Teringin nak ke Negeri di Bawah Bayu seperti Sabah dan Sarawak, seumur hidup belum pernah lagi ke sana. Kami telah membuat keputusan untuk ke Kota Kinabalu dan merasai pengalaman bercuti di sana walaupun hanya di dalam Negeri hehe.

Melalui aplikasi atau web Traveloka ini anda boleh dapati serta memilih senarai negeri dan negara mana yang menjadi pilihan hati anda. Promosi 11.11 Traveloka ini tidak terhad dan anda boleh pilih untuk ke mana-mana sahaja dengan syarat pembelian minimum 2 pax atau 2 orang. Lagi lebih lagi meriah berjalan bersama keluarga atau kawan rapat hehe.

6

Selepas aje memilih lokasi yang diingin pergi bercuti, di sini anda boleh memilih tarikh, harga dan syarikat penerbangan mana yang menjadi pilihan hati. Seperti yang ku sebut sebelum ini Traveloka telah bekerja sama dengan lebih daripada 48 pelbagai syarikat penerbangan di seluruh dunia untuk membawa anda ke mana sahaja destinasi anda yang ingin dituju.

78

Ku yakin bila tiba hari Online Sales 11.11 itu nanti mereka akan berusaha untuk anda mencari tiket penerbangan dengan harga yang terbaik untuk anda. Siapa rajin mencari dialah yang akan dapat harga yang terbaik. Tak sabar rasanya nak tunggu 11.11 ini hehe.

9

Paling penting adalah dari segi pembayaran untuk membeli tiket penerbangan anda. Pembayaran dengan menggunakan Traveloka ini amat mudah kerana mereka bekerjasama dengan penyedia perkhidmatan pembayaran yang paling boleh dipercayai untuk memastikan setiap transaksi anda itu nanti berjalan lancar dan bebas daripada sebarang kebimbangan.

Okay jangan lupa sejak ramai diantara anda yang tahu jualan secara dalam talian besar-besaran akan berlangsung pada 11.11 atau 11 November ini. Jangan lepaskan peluang untuk anda sebagai pembeli menikmati diskaun terbaik lagi-lagi Traveloka mengadakan dan melancarkan kempen promosi khas untuk tiket penerbangan kemana sahaja destinasi anda ingin pergi untuk bercuti bersama keluarga mahupun untuk bekerja.

Apa lagi, bersiap sedia untuk merancang percutian anda dari sekarang sehingga tiba 10 & 11 November 2017 ini untuk anda memilih dan membeli tiket penerbangan ke mana sahaja destinasi anda secara dalam talian. Dengan kempen khas yang dianjurkan ini bukan datang selalu dan ambil peluang ini dengan kadar hingga dapat memuaskan hati anda.

Akhir sekali, anda boleh membuat tempahan melalui web dengan pautan PROMOSI 11.11 ini --> https://www.traveloka.com/en-my/promotion/1111 mahu melalui aplikasi Traveloka yang hanya boleh di muat turun secara percuma.

Go to Promo Link :-
MAKE 11.11 FLY ! 

1 comment:

Zizie Zack said...

zizie pun tak sabar menunggu..