Followers

JWFF6662 

 Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Pullman Putrajaya Lakeside, peneraju Hotel 5 - Bintang terkemuka di Pusat Pentadbiran Persekutuan, Magical Ramadan Nights telah tiba dengan meriah untuk Ramadhan Buffet dan ini menandakan detik 60 hari sebelum bulan puasa bermula pada 27 Mei 2017.

Preview The Magical Ramadhan Nights yang dipenuhi dengan persembahan secara langsung seperti alunan muzik tradisional, hiburan kanak-kanak, stilt walker, persembahan pemakan api dan LED hover board show, persembahan cahaya laser ini menunjuk dan mencerminkan mood perayaan dan keceriaan kepada tetamu yang hadir.


XYNL6235


WQOG5099 


Dari segi pemilihan pemakanan pula adalah secara besar besaran dengan lebih daripada 300 hidangan Malaysia dan Antarabangsa. Ia disediakn dalam bahagian yang sangat besar. Serius besar hehe. Pullman Putrajaya Lakeside General Manager & Area General Manager of Malaysia Robert Ejubs berkata ' Ia merupakan suatu malam yang hebat dan mendapat maklum balas yang sangat baik dari tetamu kami'

' Dengan Ramadan Magical Nights, saya percaya kita mendapati campuran sempurna kedua-dua menghormati dan memeluk nilai-nilai tradisional Ramadan, di samping menawarkan para tetamu pesta perayaan yang terhebat sambil menikmati beberapa pelbagai bentuk hiburan secara langsung di ruang udara terbuka di tepi tasik indah", katanya.


RQZL7671


HNAG1361


EUGI9533


ACBB9270


Bulan Ramadhan pada tahun ini, Magical Ramadhan Nights di Pullman Putrajaya lebih menekankan kepada bazar mereka yang sangat menakjubkan disertai lebih daripada 300 hidangan kegemaran rakyat Malaysia. Seperti ? Banyak ni hehe. Makanan laut BBQ, gerai Durian, gerai gourmet mixed and match, bar salad super segar, gerai pencuci mulut dengan Kunafa, Baklava, Luqaimat, lazat Turki ais krim, stesen smoothie dan minuman yang menyegarkan sejuk.

Bufet dimulakan dengan sayur-sayuran mentah, salad aka atau buah-buahan sebagai persediaan untuk untuk kalian berbuka puasa. Ia adalah benar-benar satu malam yang sungguh meriah tanpa henti dan terdapat beberapa kepakaran dalam bufet ini yang akan membuatkan ia benar-benar menonjol dan pastinya kalian teruja apabila datang ke sini untuk berbuka puasa.


YCXB3291


XCPK7673


TBRD8055


NCLZ4212


LPZE1480


IZKB6143


FTPY3649


CGTD8708


BGKC6330


"Sudut makanan laut bakar adalah pasti salah satu yang paling popular di Pullman Putrajaya Lakeside," kata Roberts. Beliau berkata tetamu yang benar-benar suka ikan bakar dan sotong yang segar dan lembut membuat daging berair. sate adalah setanding dengan 'Satay Kajang' yang terkenal. Pasta dari segala macam, dan juga menikmati masakan Itali seperti pizza, lasagna dan banyak lagi juga disediakan.

Rasanya seperti anda sedang travel di seluruh dunia sebagai dan makanan dapat dipilih dari hidangan tempatan ke masakan antarabangsa. Menu kambing adalah satu kemestian di 'berbuka puasa' bufet Pullman Putrajaya Lakeside Magical Ramadan malam, tetapi bagaimana pula ikan gergasi! Hotel menyajikan ikan yang merupakan saiz kambing. Sudut-sudut makanan termasuk Thai Kitchen, Hong Kong makanan jalanan, makanan kampung, makanan India, Itali, makanan Timur Tengah, pencuci mulut dan makanan laut.


LCJN5082


YABS0775 


Di dalam dewan yang tertutup, hotel ini akan membuat kejutan untuk para tamu tetamu dengan pencuci mulut, gula-gula, melayan berais seperti ais krim dan ABC, buah-buahan, walaupun jagung pop. Selain kek, terdapat pilihan yang baik daripada 'kuih' tempatan. Pullman Putrajaya Lakeside juga tidak pernah mengabaikan pencinta durian, raja buah-buahan. Bekalan yang tidak terhad Durian akan dihidangkan untuk para tetamu.

Sebagai tawaran eksklusif tambahan, bagi mana-mana Pullman Putrajaya Ramadan bufet 10 tetamu akan layak menerima satu Ramadan baucar. Tempahan kini dibuka sehingga akhir Ramadan, 24 Jun 2017. Magical Ramadan Nights boleh didapati  dari 27 Mei 2017 hingga 24 Jun 2017, setiap malam dari 19:00 hingga 22:00. Ia dijual pada harga RM169 nett bagi setiap orang dewasa dan hanya nett RM100 untuk kanak-kanak.

Comments (2)

On May 1, 2017 at 12:08 PM , Mirwan Choky said... [Reply to comment]

Waaah... macam best jer tempat ni.

 
On May 7, 2017 at 4:09 AM , suliana yusof said... [Reply to comment]

Tempat menarik, makanan yang dihidang tu pun best. Macam nak pergi sekarang jer..