Followers

Tuesday, October 18, 2016

Street Churros Kini di One Utama !

Street Churros


Street Churros 


 Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera

Mesti exsited mendengar Street Churros kini di Malaysia dan telah membuka cawangan keduanya di One Utama Shopping Center. Cawangan Street Churros yang pertama di IOI City Mall Putrajaya. Ada dua dah. Dua - dua rasanya senang pergi hehe. Okay baiklah secara jujurnya ini kali pertama ku merasa Churros ini yang katanya berasal dari Korea kini ia tiba di Malaysia tahu ? Ingin mengetahui lebih lanjut tentang Street Churros ini mari kita teruskan membaca hehe. 

Street Churros ini memberikan suatu pengalaman jika kita mahukan makanan yang terus siap di order dan terus makan tanpa perlu duduk rileks di dalam kedai. Kiranya secara ekspress la ni kan hehe. Patutlah namanya 'Street' atau ' Street food'. You grab and eat it hehe. Kali ini tak sabar untuk merasa Churros yang enak dan rangup ini. Tengok menu pun apabila kita merasa kita akan tahu mana satu menjadi kegemaran sepanjang masa. 


Street Churros


Street Churros


Menu pertama yang dirasa ialah Churros yang sangat Crispy dan disaluti dengan house made sugar yang sangat sedap hehe. Bergantung kepada pelanggan ingin memilih Churros yang crispy ini. Terdapa tiga jenis perisa Churros iaitu Cinnamon, Chocolate, dan Cheese dengan RM4.90 satu hehe. Kalian boleh memilih dippimg sauce mempunyai perisa Chocolate, Cream Cheese, Blueberry dan Strawberry dengan RM1.50 satu. Sedap dan Rangup kot. Lagi-lagi makan ketika masih panas hehe. 




Street Churros


Street Churros


Rasanya menu ini adalah menu kegemaran dikalangan kita dan anda sendiri patut sendiri mencubanya. Menu ini dipanggil 'Ah-Chu ! Dengan mini churros bersama dengan new guines vanilla dihidangkan dengan Ice Cream ! Sedap tu dan Ah-Chu ini juga kalian boleh pilih 3 perisa iaitu Chocoberry, Choco Choco dan Strawberry dengan hanya RM8.90 satu dan kalau kalian mahu yanb plain tanpa perisa hanya RM7.90 sahaja hehe. Sedap ! 



Street Churros


Street Churros


Selain daripada dua menu yang diatas kalau kalian tengok gambar pun dah terliur hehe. Kita cuba menu ketiga pula yang menjadi kegemaran ramai. Filling - Chu ! Suatu kombinasi yang sangat sempurna apabila di dalam Churros diisi dengan 3 jenis sweet sauces. Kalian boleh pilih nak perisa Blueberry, Cream Cheese dan Chocolate dengan hanya RM7.90 satu. Tapi berhati-hati kalau makan Filling-Chu ni. Jauh sikit dari baju takut tumpah terkena baju hehe. 



Street Churros

Oh My Mango !

Street Churros


Street Churros


Street Churros


Bukan Churros rangup yang ada tau, terdapat juga menu menu lain seperti minuman Latte seperti Choco Latte, Green Tea Latte dan Milk Tea Latte. Menu Ade pun ada perahan lemonade fresh dan tropical passion fruit. Terdapat juga pelbagai pilhan coffee dan beverage yang dan kalian patut cuba Oh My Mango dan I Love Strawberry. Rasanya tidak dapat digambarkan. Kena cuba sendiri hehe. 


Street Churros

The Owner Street Churros. Datuk Joe


Street Churros


Masih lagi dibulan Oktober bulan harijadiku Hehe Street Churros sedang giat mengadakan Churros Fest ! Setiap Ahad di dua Outlet Street Churros ini anda boleh dapatkan Churros Rangup ini dengan RM2 sahaja ! Apabila terjah terus Street Churros di IOI City Mall dan One Utama Shopping Mall untuk menjadikan hari minggu anda lebih lengkap hehe. Thanks Bro Framestone dan Street Churros karena bagi peluang ku merasa Churros sedap rangup ini hehe. 

Dashing 

 Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Setelah sekian la dalam penggunaan minyak wangi dan deodorant untuk diri sendiri kadang kala ku sendiri mencari-cari apa deodorant yang sesuai. Ada juga yang tak sesuai, bila berpeluh aje bercampur dengan deodorant agak berbau ye ketiak hehe. Bagi setiap lelaki, pemakaian deodorant amat penting ya lagi-lagi dalam pemilihan deosorant. Alhamdulillah rezeki sampai dapat review product terbaru dari pada Dashing ini hehe. Dashing Adventure 2.0 !

Sebelum ini selalu bertanyakan wangian apa yang rakan-rakan pakai. Dashing katanya, siap dapat panggilan 'abang Dashing' hehe. Almaklumlah Dashing merupakan sebuah jenama yang melambangkan gaya santai dan gaya hidup serta telah menjadi sebahagian daripada gaya hidup lelaki. Okay baiklah. Dashing telah melancarkan koleksi Adventurer yang merangkumi Deodorant, EDT dan wangian roll-on. Nak tahu? Wangian ini dirumus khas untuk bertahan lebih lama dan kesegaran sepanjang hari, terutamanya mereka yang aktif. 

Yang aktif seperti ku hehe. Sepanjang hari bergerak dan berpeluh walaupun bekerja di dalam penghawa dingin. Hehe. Dari situ ku perlukan keyakinan, kesegaran dan keselesaan diri dalam melakukan sesuatu. Percubaan pertama menggunakan Deo semburan badan Bold 2.0. Selalunya kalau semburan badan ni mempunyai gas dan botol lebih ringan. Tetapi kali ini Dashing muncul dengan inovasi terbaru deo semburan badan tanpa gas pertama di Malaysia ! 


Dashing


Berbeza dengan semburan deodoran tradisional yang hanya dapat bertahan selama 3 minggu akibat penggunaan harian, semburan 'NO GAS'  ini mengandungi pati deodoran tulen yang mampat dan boleh memberi sehingga 750 semburan setiap botol dan dapat bertahan sehingga 2 bulan ! Lama tu. Dapat lah berjimat kadang kala setiap bulan asyik kena beli deodoran baru hehe. Deodoran No Gas ini botolnya terasa berat sedikit da puas hati pakai. 


Dashing


Okay baiklah, selain daripada memberi manfaat 6 dalam 1, kalian juga dapat serta boleh menikmati keharuman berganda serta penjimatan kos dan paling penting ianya menggunakan teknolgi pengeringan segera dan memberikan rasa kering pada kawasan bawah lengan kalian dan dapat mengelakkan pertumbuhan bakteria di samping memberikan kesegaran sepanjang hari. 


Dashing


Selepas memakai Semburan Deodoran No Gas 150ml ini setelah siap berpakaian pergi kerja mahupun keluar berjalan hehe. Ku mengenakan EDT semburan minyak wangi BOLD 2.0 haruman beraroma akuatik yang segar dan menarik menjadikan ku lebih kuranb maskulinlah kan hehe serta mengasikkan baunya. Almaklumlah perfume yang terdahulu pun dah lama habis dan agak sukar untuk mencari bauan minyak wangi yang berkenan. 

Sepanjang hari ku memakai produk wangian deodorant terbaru daripada Dashing Adventurer ini. Tidak pernah kurang pun wangiannya yang sentiasa menyerlah dan segar walaupun bekerja dalam keadaan yang sentiasa bergerak dan agak berpeluh hehe sampai tidak perlu rasa malu lagi apabila berhadapan dengan rakan sekerja khuatir bau badan akan menjelma hehe. 

"Dashing sentiasa berada di hadapan dalam inovasi dan kami berbangga untuk menjadi perintis semburan deordoran NO GAS di Malaysia. Kami teruja untuk berkongsi penemuan teknologi ini dengan pengguna kami, sekaligu menunjukkan bahawa DASHING benar benar mengambil berat akan keperluan dan kehendak anda. Kami mahu anda mengalami perbezaan dan mendapat 2x manfaat daripada deodorant anda. "

"Melalui cara ini, anda boleh boleh menyimpan dan memanjakan diri anda pada masa yang sama hanya dengan DASHING ADVENTURER" Kata Encik Venkat Jangan, Pengurus Pemasaran DASHING" 

Dashing


Dashing

Itu dia kata-kata pemberi semangat kepada sesiapa yang ingin mencari deodoran yang sesuai dengan anda penuh dengan penjimatan lagi lagi apabila anda memakai Semburan Deodoran NO GAS ini. Ku sendiri rasa teruja dan menakjubkan. 

DASHING ADVENTURER kini dalam pembungkusan baru yang merangkumi pelbagai warna bertenaga dan premium. Pembungkusan yang sangat unik bagiku disertai dengan reka bentuk sentuhan 3D dan memberikan rupa rasa yang eksklusif untuk pengguna. Permukaan kotak direka bertekstur untuk sentuhan elegen dan eksklusif.

Terdapat pelbagai rangkaian Produk Terbaru Dashing Adventurer:-

- EDT 50 ml yang terdapat dalam 2 variasi EDGE 2.0 dan XTREME dijual pada RM 18.90
- EDT 100 ml yang terdapat dalam 3 variasi, BOLD 2.0, EDGE 2.0 dan PURE ENERGY pada RM34.50
- Semburan Deodoran 'NO GAS' 150 ml dalam 3 variasi juga RM18.90
-Deodoran Roll-Ons 40 ml dalam 3 variasi juga RM6.50

Hah semua details ku dah kasi siap test pakai lagi bagi pengalaman ku sendiri lah yang sangat kuat berpeluh dan kalau tak pakai deodoran tu agak berbau lah hehe. Alah macam kalian yang tak bau pula kan ? Hehehe. Dapatkan dipasaran kedai berhampiran dengan anda sekarang pada harg berpatutan ini hehe. 

LAYANS
(>_<)