Followers

Crab hut


Crab Hut Cyberjaya


Crab Hut Cyberjaya 

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Alhamdulillah diberi peluang ke satu satu restoran menjadi idaman ku dan orang ramai untuk merasa makanan seafood yang sungguh enak lagi menyelerakan hehe. Kalian pasti tertanya-tanya dimana, di Crab Hut Asia yang terletak di Persiaran Multimedia, Cyberjaya. Di sini, kalian boleh belajar cara makan ketam dengan betul tanpa perlu membazir hehe. 

Okay baiklah, selalunya kita makan makanan di dalam mangkuk ataupun pinggan. Kali ini sungguh berbeza dan pertama kali ku merasa pengalaman sebegini iaitu makan di atas meja yang beralaskan pelapik. Ala, ala-ala makan bercampur beramai-ramai dalam satu meja gitu. Barulah best bersama kawan-kawan dan seisi keluarga hehe. 

Di satu ketika yang membuat ku terpaku sebentar ialah apabila pelayan menghidangkan atau menuangkan satu persatu plastik beg yang berisi ketam, udang dan lain-lain makanan seafood hehe. Di dalam setiap plastik bag terdapat pelbagai menu makanan laut yang sungguh menggugat nafsu makan ni yang tak sabar nak rasa hehe. 


Crab Hut Cyberjaya


Crab hut


Crab hut


Ku menikmati setiap hidangan yang disediakan oleh Crab Hut Asia ini. Menu yang dipilih adalah yang terbaik untuk dirasa seperti pilihan makanan seafood seperti Slipper Lobster, Red Lobster, Freshwater Prawns dan menu utama mesti King Crabs, Meat Crabs, dan Spanner Crabs. Kesemuanya akan masak merah, eh masak asam pedas gitu hehe.

Makanan tempatan dan yang diimport makanan laut seperti belangkas , ketam daging, ketam spanner , udang kara buluh udang merah, udang, yabbies , udang air tawar , udang kara selipar, kekapis , kupang dan bayi .octopuses antara lain adalah ' bintang' persembahan masakan di Crab Hut setelah  membuat keputusan mengenai pilihan makanan laut, pemilihan mereka kemudian akan dimasak dengan mereka pilihan Signature Sauce Crab Hut.

Dari Creole dan Cajun ramuan saucy untuk popular varian yang ditanam seperti asam pedas dan sos plum pedas , pencinta makanan laut benar-benar boleh pergi di seluruh dunia dalam 80 sos di Crab Hut. sos baru akan diperkenalkan setiap dua bulan untuk .stir kepentingan segar korban Crab Hut dan untuk menjaga pengunjung kembali hidangan sampingan tambahan dikenali sebagai ' teman bag' : sosej ayam, cendawan, jagung dan potatoes juga disediakan untuk melengkapkan dan meningkatkan persembahan makanan laut.

Crab hut


Crab Hut Cyberjaya


Crab Hut Cyberjaya


Crab Hut Cyberjaya


Crab Hut Cyberjaya


Crab Hut Cyberjaya


Crab Hut Cyberjaya


Crab Hut Cyberjaya


Crab Hut Cyberjaya


Crab Hut Cyberjaya

Selain itu, bagi kanak-kanak kadang kurang gemar. Ibubapa juga boleh order makanan yang terdiri seperti Ayam Goreng, Sosej Ayam, Mushroom, Jagung, Kentang, Masak Mentega dan lain-lain hehe. Tapi tak sah lah kalau ke Crab Hut tak makan makanan seafood yang fresh dari kolam. Hidup lagi tau hehe.

Semasa sedang menikmati makanan seafood ini espicially Ketam. Dapat belajar cara-cara makan dengan betul iaitu dengan menggunakan tukul atau pembuka khas untuk ketuk kulit ketam yang keras tu hehe. Sampai terpelanting lah ketam itu dibuatnya. Almaklumlah baru kali pertama cuba. Selalu pakai tangan aje nak kopek kan? Hehe. Dan bernasib baik juga kuah lauk ketam tak tumpah ke bawah. 

Jangan risau ini karena pihak Crab Hut Asia sangat menjaga pelanggannya siap diberikan apron plastik untuk dipakai di leher menutupi baru kalian yang mahal ini hehe. Almaklumlah apabila makan ketam tahulah bagaimana caranya. Habis bersepah dan comot2 sampai ke pipi bukan mulut ea hehe. Ruangan di dalam Crab Hut ini boleh memuatkan 80 tempat duduk dan ruang makan boleh memuatkan hampir 12 orang dalam satu meja . 


Crab Hut Cyberjaya


Crab Hut Cyberjaya


Crab Hut Cyberjaya


Crab hut


Bagi yang menggemarkan makanan seafood ataupun yang tidak. Ku menyarankan kalian mencuba makanan seafood disini dan di dalam Februari ini tawaran oleh pihak Crab Hut, kalian boleh menggunakan kupon khas Eazy dan mendapat 10% off your bill tau. Serta ada Monthly Crazy Bag 3 jenis makanan laut dalam satu beg lebih kurang dalam 300gm atau 500gm. Ada juga Lunch tray bagi siapa yg nak cepat hehe. Siapa nak bagi tu hehe. 

Untuk maklumat lanjut, kalian boleh ke Facebook Crab Hut : https://www.facebook.com/crabhutasia/ atau di website mereka http://crabhut.asia aje hehe. Jangan lupa tau kupon 10% hehe dan #CrabHutAsia

CH for Bloggers

Crab Hut Asia 

P2-25, Shaftsbury Square, 
Persiaran Multimedia .Cyberjaya 6, 


Crab Hut dibuka tiap hari dari 12pm – 10pm



LAYANS
(>_<)

Sunday, February 7, 2016

La Risata 20 Years of Laughter

LaRisata


LaRisata 


 Assalamualaikum wbt & salam sejahtera

LaRisata sedang meraikan ulangtahun yang ke 20 menghidangkan makanan Itali ke Kuala Lumpur Malaysia ini. Pada 20hb Januari yang lalu ku berkesempatan ke LaRisata Ampang meraikan majlis makan malam serta persembahan oleh LaRisata. Bagi kalian yang tidak tahu apa itu LaRisata. LaRisata merupakan sebuah restoran yang menghidangkan makanan Itali yang sungguh enak. 

LaRisata yang membawa maksud "The Laughter" yang telah dibuka di kawasan Ampang serta Damansara. LaRisata Ampang memulakan perniagaannya pada November 1996 kira kira 20 tahun dahulu dan 3 tahun kemudian LaRisata Damansara pula dibuka. Sudah lama dibuka dan ku baru aje nak mengenali LaRisata ini hehe. 


LaRisata


Okay baiklah, LaRisata mengadakan makan malam di Restoran LaRisata beliau yang terletak di Ampang ini adalah untuk meng war-war kan event ataupun promotion yang bakal LaRisata adakan. Nak tahu ? LaRisata akan mengadakan promotion pada setiap 20hb setiap bulan. Seperti contoh 20hb yang lalu merupakan Anniversary Party Time. 

Disini ku senaraikan event/promotion yang bakal mereka adakan supaya korang tidak lagi terlepas untuk menikmati dan merasainya nanti hehe. 

- 20 Feb = Chinese New Year RM20 cash angpow giveaway 
- 20 Mar = Kids pizza making day-kids make their own pizza for RM20 
- 20 May = Fundraising day 
- 20 Jul = Hari Raya RM 20 cash duit Raya Giveaway
- 20 Aug = Pizza eating competition 
- 20 Sept = All pastas at RM 20 each
- 20 Oct = Children party
- 20 Nov = Free cake day
- 20 Dec = Eat all you can buffet for RM20 

Oh yeah itu dia kesemuanya 20hb hehe almaklumlah dah ulangtahun yang ke 20 kan. Mestilah ada kaitrapat dengan promotion yang akan di adakan. Semasa majlis ulang tahun sedang berlangsung, berkempatan kami tour satu Itali katanya hehe. Almaklumlah Itali kan kaya dengan makanan seperti pizzaa, spaghetti dan lain-lain.


LaRisata 


LaRisata


Round di Itali dapat merasa makanan Itali seperti Zucotto, Cannoli, Shell Pasta Stuffed with Ricotta, Parmesan Cheese, Spinach served on Tomato Sauce, Penne Pesto, Ravioli de Pesce, Pizza Napoletana, Pizza Magherita, Fish Fillet simmered, Spaghetti Amatriciana, Stuffed Button Mushroom with Lamb Confit. Italian Mozzarella Cheese.

Fuh dah bacakan senarai menu diatas ? Hehe. Boleh dikirakan dapat ke Itali dapat dekat LaRisata  Malaysia hehe. Menu-menu makanan yang kalian boleh cuba nanti dan boleh lihat gambar yang telah dimuat naik ini hehe. 


LaRisata


LaRisata


LaRisata


LaRisata


LaRisata


LaRisata


LaRisata


LaRisata


LaRisata


LaRisata


LaRisata


Hah LaRisata berada di Kuala Lumpur selama 20 tahun ini menjadi the best Italian Restaurant di Kuala Lumpur dengan bangganya mengumumkan baru baru ini telah memenangi TimeOut KL Food Awards 2015 dalam kategori Best Italian. Tahniah buat LaRisata.

Kalian jangan lupa singgah ke LaRisata Ampang yang terletak di 16 Persiaran Ampang, 55000 Kuala Lumpur. LaRisata Damansara, 128, Jalan Kasah, Medan Damansara, 50490 Kuala Lumpur. Terima Kasih karena menjemput hehe. 

LaRisata


LaRisata 


LaRisata

LAYANS
(>_<)