Sajian Kampung Buffet Kontiki Restoran

Kontikit Federal Restaurants


Kontikit Federal Restaurants


Kontikit Federal Restaurants 


 Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera

Sebelum ini ku pernah juga ke Kontiki Restoran ini yang terletak di Federal Hotel Kuala Lumpur yang ini membawakan Sajian Kampung Buffet Ramadhan dinner pada 10 Jun 2016 hingga 2 Julai 2016. Terdapat lebih kurang 100 hidangan tradisional berasal dari Kampung hingga ke Bandar serta lokal favourite food pun ada di Kontiki Restoran ini. 

Okay baiklah, untuk start off menu appetizer termasuk gado-gado, rojak buah, ulam-ulam kampung, Kerabu mangga, kerabu daging dan lain-lain. Apabila berpuasa dan menunggu waktu berbuka ini amat menyelerakan. Selain daripada itu, BBQ silinder stesyen menyediakan udang galah, mussel, hard shell prawn, ikan pari tu, paha ayam, daging, satay ayam, otak-otak dan menu paling disukai ramai ialah daging kambing hehe. 


Kontikit Federal Restaurants


Kontikit Federal Restaurants


Menu utama nak berbuka puasa bagi ku sendiri semestinya murtabak ayam hehe. Murtabak bersama kari ayam dan daging kambing bersama dengan Lebanese bread antara menu yang sering diminati dan disukai ramai. Diruangan Soul Corner pula termasuk cream of mushroom, black pepper, rosemary, cream white herbs and BBQ.

Chef di Kontiki Restoran Kuala Lumpur ini mencuba dan mengolah menu makanan supaya terasa kelainan apabila pelanggan datang merasa. Seperti pucuk lemak manis, keledek, roasted duck bersama sos oren, grilled lamb cutlet on rattouille, paru goreng berempah, dalca kambing, sambal ayam kapitan dan ubi kentang, smbal tumis udang dengan petai dan banyak lagi.


Kontikit Federal Restaurants


Kontikit Federal Restaurants


Kontikit Federal Restaurants


Kontikit Federal Restaurants


Kontikit Federal Restaurants


Kontikit Federal Restaurants


Kontikit Federal Restaurants


Kontikit Federal Restaurants


Kontikit Federal Restaurants


Kontikit Federal Restaurants


Kontikit Federal Restaurants


Kontikit Federal Restaurants


Itu baru beberapa bahagian buffet dinner di Restoran Kontiki dan ada ltu hehe seperti Di bahagian Dapaur Tunku yang menyediakan hidangan ketam masak sos tomato, ayam masak kuning, pajeri terung, daging pedas, ikan merah asam pedas, sambal sotong, daging masak cili, ketam masak kuning daun kunyit dan banyak lagi hehe. 

Bagiku sendiri mencuba Buffet Dinner di Kontiki Restoran ini ada lah sangat sedap. Sesedap rasanya seperti mana yang ku pernah datang sebelum ini hehe. Macam biasa jika entry Ramadhan buffet akan dipenuhi dengan gambar makanan aje. Ada beberapa hari lagi untuk kalian mencuba hehe. Rm118 nett untuk dewasa. Rm38 untuk kanak - kanak dan istimewa 50% off untuk warga tua. Buffet dinner bermula dari 6:30pm hingga 9:30pm. 

1 comment:

Hasif Hamsyari said...

wah... banyak betul pilihan makanan! nampak menyelerakan pulak tu. :D