Selera Ibunda Ramadhan Buffet

Bijan restaurant


Bijan restaurant

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera.

Bulan Ramadhan makin menghampiri kita tidak lama lagi. Adakah anda semua telah bersedia? Dari segi fizikal dan mental hehe. Sudah bersedia mahu berbuka di mana ? hehe. Okay baiklah ku pun kadang sibuk juga menghadiri jemputan Ramadhan Buffet dan salah satu yang ku hadir ini ialah di Restoran Bijan yang terletak di Jalan Ceylon Kuala Lumpur. Agak terkenal juga Restoran Bijan ini terutamanya di kalangan pelancong luar. 


Bijan Restaurant


Bijan Restaurant


Bijan Restaurant


Kali ini di Restoran Bijan menyajikan Selera Ibunda Buffet Ramadhan yang merupakan resipi turun temurun Malay Cuisine hehe. Alhamdulillah ku berpeluang dapat merasa Buffet Ramadhan di Restoran Bijan ini yang kebanyakkannya rasa makanannya sangat lah sedap ye. Selera Ibunda Ramadhan buffet yang akan rotate 5 menu setiap hari bermula dari 10 June hingga 3 Julai 2016.

Chef Mohd Shawal bersama dengan team culinary beliau akan membawa kita ke suasana memories masakan masa lalu yang hampir dilupakan telah diturunkan turun temurun. Tidak lupa juga makanan tradisi sehingga modern sekarang yang rasanya hampir sama. Bagi pendapat ku sendiri, serius tak pernah rasa lagi buffet Ramadhan yang begitu sedap dan unik ini. 


DSC_0233


DSC_0234


DSC_0235


DSC_0237


DSC_0231


DSC_0239


DSC_0240


DSC_0242


DSC_0243


DSC_0244


DSC_0245


DSC_0247


DSC_0248


DSC_0249


DSC_0250


DSC_0251


DSC_0252


DSC_0254


DSC_0256


DSC_0257


DSC_0253

Okay baiklah kalian pasti teruja. Nak tahu menu-menu yang ada kalian boleh lihat sendiri gambar yang ku muat naik ini. Haa unik tak snap sekali dengan nama menu tersebut hehe. Tengok dari gambar pun dah terliur rasa seperti mahu pergi berbuka di sana lagi nanti hehe. 

Selain itu, Restoran Bijan juga mengadakan kempen "Share the Happines, Make a Change' untuk meraih sumbangan untuk diberikan kepada Rumah Shifa yang dijaga oleh Puan Che Tom Binti Ujang yang kebanyakkan perbelanjaan dikeluarkan sendiri oleh beliau. Oleh itu, caranya senang aje. Setiap 1000 likes di Facebook page Restoran Bijan, Restorang Bijan akan mendermakan sebanyak RM500 kepada Rumah Shifa. Kempen bermula dari sekarang sehingga 8 Julai 2016. Ini dia link dan kalian wajib like hehe - https://www.facebook.com/Bijanrestaurant/

Berikut adalah beberapa maklumat tambahan bagi mereka nak dan teringin berbuka puasa di Restoran Bijan ini hehe. 

Tarikh : 10 June - 3 Julai 2016
Waktu : Ramadhan Buffert dari 6:45pm - 9.00pm (ala carte menu bermula dari pukul 9pm ke atas)
Harga : RM 90++ per pax ( Early Birds dapat harga promo RM78++ kalau buat reservations sebelum 10 June 2016)
Lokasi : Bijan Bar & Restaurant, 3 Jalan Ceylon, 50200 Kuala Lumpur

Apa-apa maklumat berkaitan boleh email dan call terus di admin@bijanrestaurant.com atau 03-20316568 / 03-20313575

5 comments:

YieN said...

Menariknya :)

Azlan Strider said...

best betul bila buffet bulan ramadhan ada makananala kampung nie...baru terasa macam berbuka puasa...hehehe

Regards,
-Strider-

luqman zakaria said...

Terliur tgk.hehe

Yanty Lee said...

Suka tgok view tmpt tu.. klasik

jida said...

bestnya tengok mcm2 jenis kuih dan lauk pauk yg menyelerakan