La Risata 20 Years of Laughter

LaRisata


LaRisata 


 Assalamualaikum wbt & salam sejahtera

LaRisata sedang meraikan ulangtahun yang ke 20 menghidangkan makanan Itali ke Kuala Lumpur Malaysia ini. Pada 20hb Januari yang lalu ku berkesempatan ke LaRisata Ampang meraikan majlis makan malam serta persembahan oleh LaRisata. Bagi kalian yang tidak tahu apa itu LaRisata. LaRisata merupakan sebuah restoran yang menghidangkan makanan Itali yang sungguh enak. 

LaRisata yang membawa maksud "The Laughter" yang telah dibuka di kawasan Ampang serta Damansara. LaRisata Ampang memulakan perniagaannya pada November 1996 kira kira 20 tahun dahulu dan 3 tahun kemudian LaRisata Damansara pula dibuka. Sudah lama dibuka dan ku baru aje nak mengenali LaRisata ini hehe. 


LaRisata


Okay baiklah, LaRisata mengadakan makan malam di Restoran LaRisata beliau yang terletak di Ampang ini adalah untuk meng war-war kan event ataupun promotion yang bakal LaRisata adakan. Nak tahu ? LaRisata akan mengadakan promotion pada setiap 20hb setiap bulan. Seperti contoh 20hb yang lalu merupakan Anniversary Party Time. 

Disini ku senaraikan event/promotion yang bakal mereka adakan supaya korang tidak lagi terlepas untuk menikmati dan merasainya nanti hehe. 

- 20 Feb = Chinese New Year RM20 cash angpow giveaway 
- 20 Mar = Kids pizza making day-kids make their own pizza for RM20 
- 20 May = Fundraising day 
- 20 Jul = Hari Raya RM 20 cash duit Raya Giveaway
- 20 Aug = Pizza eating competition 
- 20 Sept = All pastas at RM 20 each
- 20 Oct = Children party
- 20 Nov = Free cake day
- 20 Dec = Eat all you can buffet for RM20 

Oh yeah itu dia kesemuanya 20hb hehe almaklumlah dah ulangtahun yang ke 20 kan. Mestilah ada kaitrapat dengan promotion yang akan di adakan. Semasa majlis ulang tahun sedang berlangsung, berkempatan kami tour satu Itali katanya hehe. Almaklumlah Itali kan kaya dengan makanan seperti pizzaa, spaghetti dan lain-lain.


LaRisata 


LaRisata


Round di Itali dapat merasa makanan Itali seperti Zucotto, Cannoli, Shell Pasta Stuffed with Ricotta, Parmesan Cheese, Spinach served on Tomato Sauce, Penne Pesto, Ravioli de Pesce, Pizza Napoletana, Pizza Magherita, Fish Fillet simmered, Spaghetti Amatriciana, Stuffed Button Mushroom with Lamb Confit. Italian Mozzarella Cheese.

Fuh dah bacakan senarai menu diatas ? Hehe. Boleh dikirakan dapat ke Itali dapat dekat LaRisata  Malaysia hehe. Menu-menu makanan yang kalian boleh cuba nanti dan boleh lihat gambar yang telah dimuat naik ini hehe. 


LaRisata


LaRisata


LaRisata


LaRisata


LaRisata


LaRisata


LaRisata


LaRisata


LaRisata


LaRisata


LaRisata


Hah LaRisata berada di Kuala Lumpur selama 20 tahun ini menjadi the best Italian Restaurant di Kuala Lumpur dengan bangganya mengumumkan baru baru ini telah memenangi TimeOut KL Food Awards 2015 dalam kategori Best Italian. Tahniah buat LaRisata.

Kalian jangan lupa singgah ke LaRisata Ampang yang terletak di 16 Persiaran Ampang, 55000 Kuala Lumpur. LaRisata Damansara, 128, Jalan Kasah, Medan Damansara, 50490 Kuala Lumpur. Terima Kasih karena menjemput hehe. 

LaRisata


LaRisata 


LaRisata

LAYANS
(>_<)

2 comments:

Anonymous said...

Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@my.zalora.com jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!

Hidayah Abdul Kadir said...

Salam ukhuwah,
First time jumpa lelaki yang suka warna kuning =) sahabat baik saya sangat suke warna kuning.

Info yang bermanfaat. Teruskan menulis, semoga tulisan2 ini juga menjadi saham di akhirat kelak.