Followers

Sunday, May 31, 2015

Hidangan Menyelerakan di U-Cafe

IMG_3660 


 Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Alhamdulillah dalam satu minggu ini ku banyak menerima jemputan ke Food Review. Kali ini ku menggantikan diri ke event ini. Kali ini merasa Nasi Ayam Berempah di U-Cafe. U-Cafe yang terletaknya di Wangsa Walk Mall Wangsa Maju. U-Cafe adalah restoran yang ke dua dibuka dan Restoran pertama terletak di Sungei Wang Plaza. Ku pun perasan juga U-Cafe ini karena selalu ke Wangsa Walk untuk menonton wayang.

Okay baiklah, U-Cafe sekarang sedang mempromosikan "Rempah Chicken Rice" dengan hanya Rm3.00 sahaja untuk pada waktu dari 12 tengah hari sehingga 2 petang. Okay lah tu kan kena pada time kite sedang rehat untuk makan tengah hari. Menu ini sekali di datangi bukan nasi biasa ya. Ianya Nasi Kukus bersama rempah Ayam. Ku cuba sendiri Nasi Ayam berempah ini memang sedap dan bagiku ianya sangat berbaloi bila di rasa. 


IMG_3659


IMG_3663


U cafe


IMG_3668



IMG_3662



IMG_3670



Nasib baik tak tambah Nasi Ayam Berempah ini kali kedua sebab sedap sangat karena selepas sahaja kami dihidangkan dengan Rempah Chicken Rice ini, ada menu ala carte yang di sediakan khas untuk kami merasa sendiri kesedapan menu makanan mereka. Sehingga kami sendiri tidak menang perut untuk merasa menu mereka. Serius ku cakap setiap satu menu hidangan mereka sangat sedap dan menyelerakan pada harga yang berpatutan. 

Permulaan kami dihidangkan dengan Nasi Ayam Berempah disertakan dengan menu tambahan Sup Daging, Ikan Masak Asam, Ayam Goreng Rempah, Daging Masak Lada Hitam, Kerabu Taugeh dan Lemon Plum. Itu baru satu pusingan sahaja menu, belum tiba menu lain lagi hehe. Seperti Contoh menu yang dihidangkan dari pelbagai jenis kumpulan makanan seperti Spaghetti, Western, Rice & From The 'Wok'. Ku tak dapat nak menyenaraikan semua menu makanan karena terlalu banyak dan sedap sampai tak ingat. 

Tapi ku ada muat naik gambar - gambar makanan yang dihidangkan kepada kami. Agak-agak apabila ke U-Cafe nanti kalau tidak tahu untuk order yang mana satu boleh rujuk blog ku ni dengan gambarnya sekali hehe. Mesti pelayan U-Cafe tahu menu makanan manakah yang menjadi pilihan kalian untuk merasa nanti hehe. Tapi cadangan ku sendiri hampir kesemua menu makanan U-Cafe mereka ini sangat sedap ya hehe. Tak rugi mencuba.


IMG_3673



IMG_3674



IMG_3685


IMG_3688



IMG_3689



U cafe



U cafe



U cafe



U cafe



U cafe



Sedikit sebanyak mengenai U-Cafe ini berkonsepkan fusion cafe that blends all encompassing popular Malaysian dishes yang datang dari pelbagai kaum dan budaya dalam negara. Selain ianya menjadi kebiasaan dengan Restoran Malay, Indian atau Chinese. U-Cafe enire mix and touched of Malaysian cuisine that are only unique and exclusive also blends all encompassin menu atau dishes untuk dikongsi bersama oleh semua. 

Comments (2)

On May 31, 2015 at 8:25 AM , zulhilmitempoyak said... [Reply to comment]

nyum3.. nice2 la gambar dari atas. :)

 
On June 5, 2015 at 7:45 PM , Tien Haw Lian said... [Reply to comment]

Alamak,i look very ugly in the pic. :(