Followers

Tuesday, April 21, 2015

Ombak Villa Langkawi Suite Menakjubkan

DSC_0056


DSC_0057


IMG_8943 


 Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Bersambung dari entry yang lalu. Ketibaan di Ombak Villa Langkawi membuatkan ku dan rakan-rakan yang menyertai begitu teruja untuk percutian bersama Datuk ChefWan  selama 3 hari yang akan mendatang. Seriously rasa macam taknak keluar dari bilik Suite Ombak Villa karena suasananya yang begitu privasi, selesa dan menenangkan lagi2 berada di tepi pantai.

Semasa ketibaan di tempat reception lobby, ku terpukau dengan suasananya yang menghadap Laut Andaman dan melihat satu perkampungan berada di atas laut. Konsepnya di sini ialah memaparkan Tradisional Melayu dengan seni binaan bangunan hijau termasuk ciri-ciri tempatan dari segi landskap dan herbal trail. Memang sesuai kepada sesiapa yang menginginkan ketenangan dan keselesaan di sini dan kena kepada konsepnya.


DSC_0051


Terdapat 76 Ombak Suite dan kesemuanya Ombak Suite ini menghadap ke Laut, begitu tenangnya apabila di waktu pagi dan malam mendengar deruan ombak laut berlalu pergi. Ku menginap di Ombak Suite blok Teratai di tingkat teratas sekali di tingkat dua. Tak jauh mana kalau berjalan dari lobi Hotel, tapi ada juga pihak hotel menyediakan kereta buggy untuk ke bilik Villa kalian.

Apabila melangkah sahaja di dalam bilik Ombak Suite ini, ku begitu kagum dengan interior design yang begitu mengikut citarasa yang ku impikan di bilik sendiri. Selesa, luas dan banyak ruang yang boleh diguna pakai. Semua unit Ombak Villa ini dilengkapi dengan kemudahan bilik yang sangat maksima beserta bilik mandi dengan tab mandi dan pancuran mandian berdiri dan lanai / balkoni .


DSC_0004


DSC_0005


DSC_0008


DSC_0009


DSC_0010


DSC_0012 


DSC_0036


DSC_0023


DSC_0033


Ku sangat beruntung dapat katil King size karena tidur sorang kan hehe, memang menikmati ruang sungguh di Ombak Suite ini. Ombak Suite ini terdapat 51 bilik berkatil kembar dan 25 bilik berkatil King Size, boleh pilih ya jangan risau. Bilik Ombak suite ini yang berkeluasan 680sqft. Selain daripada Ombak Suite, terdapat Seroja Suite (Chefwan tinggal di sini ea) hehe dan Villa Seri Kasturi.

Ombak suite ini menurut Fact Sheet yang diberikan oleh Ombak Villa Langkawi ini bernilai RM1,500 untuk satu malam. Ku memang sangat beruntung dapat menginap dua malam di sini hehe. Terima Kasih Erik Talent dan Ombak Villa. Entry seterusnya kami semuanya nak terjah ke Seroja Suite ya tempat Datuk Chef Wan menginap. Mesti korang impress dengan Seroja Suite ni hehe.


DSC_0043


DSC_0038


DSC_0040


DSC_0048


p/s: banyak story pasal Ombak Villa ini, nantikan and do visit http://eriktalent.com/ & http://www.langkawilagoonresort.com/rooms-suites/ombak-villa/ombak-suite
LAYANS
(>_<) 

Comments (3)

On April 20, 2015 at 3:51 PM , dyanzakhi said... [Reply to comment]

wah.. cantik :).. best kalau dpt gi.. singgah sini dan follow..

 
On April 21, 2015 at 10:49 AM , Syafik Kamaluddin said... [Reply to comment]

perghhh terbaik lah bro. hehe

 
On April 21, 2015 at 10:49 AM , Syafik Kamaluddin said... [Reply to comment]

pehh terbaiklah bro. hehe