Madfoon Palace Putrajaya

Madfoon Palace 

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera 

Nasi Arab buat masa kini mungkin telah menjadi pilihan ramai rakyat Malaysia untuk menjadikannya sebagai makanan harian mereka. Ku sendiri pernah merasa masakan Arab ataupun nasi arab, memang ternyata sedap dan lain sekali daripada masakan yang biasa kita makan saban hari. Ku berpeluang merasa sendiri masakan yang didatangkan khas dari Arab dan dibawa ke sebuah restoran diberi nama MADFOON PALACE, Arabic Cuisine di Putrajaya. 

Rasanya restoran Nasi Arab ini merupakan yang pertama di buka di Putrajaya, so orang sekarang orang Putrajaya tidak perlu lagi pergi jauh-jauh mencari restoran Arab ini. Terima kasih kepada Nisa Kay menjemput sekali bersama Khai Artzfar. MADFOON PALACE ini merupakan restoran kedua yang dibuka di Putrajaya selain Restoran pertamanya di Taman Melawati. Madfoon Palace telah dibuka pada 9th September 2014.


Madfoon Palace


Madfoon Palace 


Madfoon Palace


Madfoon Palace ini restoran yang besar sedikit daripada cawangan pertamanya di Taman Melawati dan mempunyai kemudahan yang lebih. Ianya mempunya 250 tempat duduk dan berhawa dingin berlatarkan pemandangan Tasik Putrajaya. Buat masa kini, MADFOON PALACE merupakan caters untuk Embassy of Saudi Arabia, Qatar dan Oman. Hampir 90% Madfoon Palace di Putrajaya ini diimport dan interior designnya sangat cantik.

Dari mana datangnya nama Madfoon ini yang membawa maksud 'tanam'. Resipi yang originalnya datang dari Dalaeh, Yemen. Persediaan bahan makanan ini mengambil masa hampir 4 jam dengan menggunakan Oven Madfoon dan menggunakan beberapa rempah ratus dan herba yang hanya dihasilkan di negara timur tengah dan hanya menggunakan beras basmati. Untuk menyediakannya bukan senang, 2 chef khas dari Yemen dan lebih 15 tahun berpengalaman yang menyediakannya.

Beruntungnya kami berada di Madfoon Palace Putrajaya untuk merasa sendiri masakan Arab dari chef yang sangat berpengalaman. Apabila merasa sendiri masakan Arab, seperti kami berada di sana sambil menikmati hidangan hehe. Antara hidangan Arab yang kami rasa ialah seperti Zurbian Chicken, Madfoon Lamb, Fattoush, Chicken Aqdah, Hummous, Mix Grilled Platte dan air minuman yang menjadi Signature di Madfoon Palace ialah Araisy Juice. (gambar)


Madfoon Palace


Madfoon Palace


Madfoon Palace 


Madfoon Palace


Madfoon Palace 


Madfoon Palace


Madfoon Palace


Madfoon Palace


Kepada sesiapa yang berminat dan ingin tahu lebih lanjut mengenai Madfoon Palace ini boleh layari www.madfoonpalace.com, Facebook di https://facebook.com/MadfoonPalace, Twitter @Madfoon_Palace dan Instagram @MadfoonPalace. Dimanakah lokasi Madfoon Palace di Putrajaya ialah di Lot 4-5, Basement 3, Menara Putrajaya Holdings, Jalan Tun Abdul Razak, Precint 2, 6200 Putrajaya. 


Madfoon Palace


Madfoon Palace


p/s: sedap Araisy Juice tu hehe
LAYAN
(>_<)

2 comments:

Unknown said...

Double wow!!!...Blogwalking...Happy blogging

Maria Hasun said...

ala kurang minat la makanan arab. . huhu