Show Review "Sesame Street Live - Elmo Makes Music"

C88E0034


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Pada Sabtu lalu 29 November 2014, Resort World Genting mengadakan pertunjukkan untuk Sesame Street Live - Elmo Makes Music ! di Genting International Showroom Genting Highland dan ku bersama dengan rakan-rakan blogger yang lain. Okay baiklah, sesiapa di sini membesar dengan siri Sesame Street ini yang selalu ditayangkan di kaca televisyen? Mesti ramai kan ? Ku pun hehe. 


C88E9685


C88E9797


C88E9805


Sesame Street yang sangat popular dengan program pendidikan televisyen untuk kanak-kanak baru nak belajar telah menjadi pendorong berjaya selama 45 tahun ! dan menjadi rancangan yang terpanjang yang pernah ditayangkan di televisyen. Karektor kegemaran ku dalam Sesame Street mestilah Elmo yang sungguh comel itu hihi.

Sesame Street Live - Elmo Makes Music di Resort World Genting akan dipersembahkan hampir 2 dozen lagu dan diikut dengan lagu klasik buat kanak-kanak boleh menyanyikan bersama seperti C is for COOKIES dan 'The Alphabet Song' semasa persembahan yang telah diadakan pada 28th November 2014 sehingga 3 January 2015 .

Christopher Harper, Director of  'Sesame Street Live - Elmo Makes Music' berkata "Sesame Street Live - Elmo Makes Music ini didatangi dengan productions yang terbaharu termasuk beberapa lagu baru dan kanak-kanak boleh mengikuti menyanyi bersama-sama secara live yang akan diperform oleh Elmo & Friends dan pastinya disukai kanak-kanak.


C88E9901


C88E9939


C88E9991


Okay, Elmo, Abby Cadabby, Cookie Monster, Big Bird dan semua kawan-kawan dari Sesame Street akan menggegarkan Resort World Genting dengan persembahan Sesame Street Live-Elmo Makes Music bermula pada 28 November 2014 ini !. Proudly organized oleh RWGenting, Produced oleh VEE Production. Genting Reward dan CIMB bank card holder akan mendapat exclusive discount !

Ku sendiri menonton dan menyertainya memang mengimbau kembali zaman kanak-kanak dulu belajar huruf-huruf hehe. Memang meriah dan penuh dengan kanak-kanak. Sepanjang show dijalankan. Ia mengambil masa dalam 90 minit dari 5.30pm tiap hari kecuali hari Selasa dan persembahan tambahan dari pukul 2.00pm untuk hari Jumaat dan Sabtu.

Tiket bermula dari RM88 dan ke atas, so jangan lepaskan peluang ini untuk menonton Sesame Street Live - Elmo Makes Music di Genting International Showroom, Genting. untuk maklumat lanjut boleh layari di www.rwgenting.com atau telefon di 03-61011118


20141129_154811

2 comments:

Miera Nadhirah said...


Best gak dapat pergi... huhuhu

Blog walking....... have a great day..... if you have the time, drop by http://www.mieranadhirah.com also ok... hehehe

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)