Genovasi 

 Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera.

Oh yeah pada 14 June 2014 yang lalu ku berpeluang ke Genovasi yang bertempat di Jalan 13/2 Petaling Jaya. Kalau korang guna Waze Gps pun ada terus akan direct ke Genovasi. Genovasi ini bertujuan untuk menggalakkan budaya inovasi melalui program-program pendidikan dan latihan yang akan diberikan. Genovasi ini adalah dari Design Thinking School di Malaysia di bawah Hasso Plattner Institute School of Design Thinking di Potsdam University Germany.

Genovasi menawarkan 'Design Thinking Program' melalui Program Pembangunan Duta Invovasi di bengkel Pendidikan Eksekutif. Ramai juga company-company yang telah menyertai Program inovasi ini untuk menjadi pemikiran pekerja lebih kreatif. Program ini sangat mendapat sambutan dan ingin tahu maklumat lanjut, bolehlah layari website Genovasi ini.

Okay baiklah, pada mula ku sampai ke tempat ini, terasa suatu kelainan, design dalaman Genovasi ini sangat unik dan kreatif. Bila orang masuk ke dalam akan tidak pernah rasa bosan dengan suasana dekorasi dan susunan perabot yg sangat unik. Yang paling penting terdapat 'Coffee Machine' di setiap floor, tak lah rasa mengantuk apabila memikirkan idea di Genovasi hehe.


Genovasi 


Genovasi 


Genovasi 


Genovasi 


Genovasi 


Genovasi



Genovasi


Sedang dalam program berlangsung, kami menyertai Program yang selalu mereka laksanakan untuk Genovasi ini dalam 2 jam. Kami diberi tugas dalam sesuatu perkara, seperti contoh mencipta sesuatu produk atau barang untuk warga yang kurang upaya bagi memudahkan dalam melakukan kerja. Seperti contoh, Ismail mengalami suatu penyakit yang tidak boleh menggerakkan jari tangan.

So kami ada diberi briefing 5 step 'The design Thinking process'. Situasi pertama seperti kami merasa sendiri penyakit yang dialami seperti tidak dapat menulis dengan sempurna. Dari situ kita dapat merasai apa yang dilalui pesakit dan kita ingin pesakit tersebut boleh menulis dengan baik. Kemudian kami memikirkan idea dan cara dapat membantu pesakit dengan berkongsi maklumat dengan rakan sebelah.

Dari situ kami dapat idea dan mencipta suatu prototype atau barangan dari barangan yang disediakan oleh pihak Genovasi. Dan prototype itu akan diuji cuba dan kita dapat mengetahui kebaikkan dan kelemahan prototype tersebut. Jika terdapat beberapa kelemahan, ia dapat diperbaiki supaya ia menjadi suatu produk yang akan berguna pada masa akan datang.

Selama 2 jam program ini berlangsung dan ia memberi kesan positivie pada diriku seperti berfikiran secara kreatif dan lebih terbuka dan ia juga dapat memperbaiki diri sendiri . Kalau mahu membuat sesuatu itu haruslah berfikir dahulu sebelum buat hehe. Terima Kasih Genovasi karena invite kami ke program sebegini.


Genovasi


Genovasi 


Genovasi


Genovasi


Bagi kalian yang ingin tahu lebih lanjut, boleh lah ke :


website: www.genovasi.my
instagram : instagram.com/mygenovasi

Oh tidak ketinggalan, Genovasi akan mengadakan beberapa Contest,
dibawah ini disertakan Kalendar contest yang sedang berlangsung.


Genovasi Contest


p/s : creative thinking 
LAYANS
(>_<)
DSC_6651 

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Oh yeah ! konsert Taylor Swift akan berlangsung harini ! walaupun ku tidak berkesempatan untuk pergi karena ketiadaan tiket, so sad haha. Tapi ku beruntung dapat jemputan dari Air Asia untuk menghadiri Red Hot Party di Mandarin Oriental pada 31 May 2014 yang lalu. It was awesome ! semua berpakaian Merah karena mengikut tema pada malam itu. RED! 

Okay baiklah, ini sempena bakal kedatangan The Red Tour di South East Asia dan mendedahkan Kapal Terbang Rasmi Taylor Swift RED ASEAN TOUR presented by Cornetto. Airbus A320 yang dibuat khas untuk Taylor Swfti Red Tour akan mengembara di 4 Bandar termasuk Jakarta, Manila dan Singapore tambahan di Kuala Lumpur. 


DSC_6723


DSC_6765


Wah ! Taylor Swift looks nice in Airbus A320 Air Asia hehe dan dirasmikan oleh Aireen Omar CEO of Air Asia Berhad sambil mendedahkan special aircraft ini. Aircraft ini juga akan ke 88 destinasi merentasi 22 negara. Nampaknya korang boleh spot sendiri aircraft special ini hehe. Mana lah tahu boleh buat kenangan ke kan?

Alhamdulillah di Red Hot Party ku tidak pulang dengan tangan kosong, dapat juga sehelai t-shirt Red Tour yang sangat special hasil menjawab soalan kuiz tentang Red Hot Tour ini hehe. Terima Kasih Air Asia ! Untuk kepada peminat Taylor Swift ini. The Taylor Swift RED ASEAN TOUR Presented by Cornetto ini akan berada di Jakarta 4 June, Manila 6 June, Kuala Lumpur 11 June dan Singapore pada 9 dan 12 June !


DSC_6780


DSC_6667 


DSC_6781


Untuk maklumat lanjut boleh lah ke twitter dan Facebook AirAsia untuk promosi terkini, aktiviti dan Berita AirAsia.

LAYANS

Red Hot Party !

by on 10:36 AM
  Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Oh yeah ! konsert Taylor Swift akan berlangsung harini ! walaupun ku tidak berkesemp...
IMG_9886 

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Haaa entry yang lepas pasal Peter Marvey jugakan ? dapat lihat satu trick silap mata je dekat depan Pavilion. Sekarang ku bawakan khas live dari Genting International Showroom Peter Marvey: Magician Without Limits. Dapat menyaksikan sendiri persembahan sepenuhnya dari Peter Marvey sendiri pada 3 June 2014 yang lalu. Terima Kasih Resort World Genting !

Okay baiklah, persembahan Peter Marvey telah pun bermula pada 28 Mei 2014 yang lalu dan pada 3 June 2014 yang lalu, ku berpeluang menjadi yang terawal menyaksikan Peter Marvey ini sendiri. Persembahan lebih kurang 3 jam di dalam Genting International Showroom. Peringatan korang tak boleh sesuka hati rakam atau snap gambar tau hehe. 

Anak kelahiran Swiss ini sangat berminat dengan Magic ini sejak beliau kanak-kanak lagi dan meneruskan impiannya sebagai seorang Magician daripada belajar menjadi seorang arkitek. Bagiku, ikut apa yang kita minati dan teruskan usahanya pasti berjaya. Peter Marvey yang sangat terkenal dengan 'Dream Flying' dan dipecahkan kepada 7 jenis 'flying system' yang mengambil masa 7 tahun.


IMG_9745


7 tahun tu untuk mengambil masa belajar dan memperbaiki latihan magic beliau. Memang betul, ku sangat teruja bila beliau terbang semasa membuat persembahan dan diantara persembahan yang dinanti -nantikan. Serius mataku mencari2 tali yang tergantung di badan beliau haha, tapi tak nampak hehe. Beliau juga pernah memenangi 'The Golden Wand' Tahun 1996.

IMG_9925 


IMG_9950


Diantara 'Signature acts' beliau ialah Ultimate Cut, Lumitec Levitation, Magic Card dan persembahan yang terhebat ialah Diamond Illusion premier di Tahun 2012. Diamond Illusion merupakan the most glamorous illusion ever! Ku nonton sendiri pun sangatlah teruja bagaimana Peter Marvey melakukannya. Biasalahkan, its magic ! hehe. 


IMG_9586


IMG_9250

dah excited ? apa lagi ke Genting Highland untuk menonton sendiri Peter Marvey : Magician Without Limits. Persembahan tiap hari bermula dari 28 Mei sehingga 24 November 2014 ini. Harga tiket untuk VIP, PS1, dan PS2 di RM118, RM88 dan RM48. Kanak2 pula dari RM 68, RM48 dan RM28. Sesiapa ada Genting Rewards Cards ada potongan  sehingga 30% hehe. 

LAYANS
(>_<)


IMG_9470


IMG_9625


IMG_9528


IMG_9770

Untitled

Assalamualaikum & Salam Sejahtera 

Wechat Speed ? Permainan kereta online yang sungguh menyeronokkan. Anda boleh bersaing sesama contact wechat korang. Terima kasih kepada kawan yg suggest ku bermain wechat speed ini sehingga ku hampir ketagih mahukan top score ! Siapa tak mahu kan? Baiklah, bermula 19 Mei hingga 5 Jun 2014, pertandingan akhir akan diadakan pada 15 Jun di KL. 

Pada permulaan permainan memang lah tak biasa, tapi lama kelamaan ku semakin handal! Yang paling penting kita harus sampai ke checkpoint dan jangan bagi minyak habis, kalau tak memang kurang score hehe. Pelanggaran antara kereta tu biasalah kan. So kena lah mengelak hehe. 

Untitled


Untitled
Antara screenshot permainan, nak kejar high score ! Hehe 

Ada juga dikalangan All Star seperti artis tempatan yang menyertai Wechat speed ini, ramai kot, diantara yg ku minati mestilah Diana Danielle dan Elfira Loy hehe.

Untitled


Untitled
Antara Selebriti di All Star Race Wechat Speed 

Haaa, mesti korang teruja bukan ? So apalagi, pergi dekat aplikasi download apps masing2 bagi pengguna ios dan android untuk Wechat Speed, pastikan korang sudah install wechat dan daftar akaun untuk wechat id korang. 

Kemudian barulah install wechat speed dan tunggu hingga habis dan wechat speed connect dengan wechat korang, barulah boleh mula bermain wechat speed ini dan kerja rakan korang yang dah high score tu hehe. Sedang syok main, korang juga akan dapat ganjaran seperti diamonds. Senang je nak dapat diamond dengan invite rakan korang. 

Seperti contoh : 

>=5 rakan dapat 10 diamonds
>=10 rakan dapat 30 diamonds
>=15 rakan dapat 50 diamonds
>=20 rakan dapat 70 diamonds

Untitled 

Untitled
High score ku setakat ini, boleh kejar lagi ni hehe 

Tak lupa juga korang akan mendapat Coins dan Heart untuk setiap hari bermain. Daily offer : 1000 coins, 5 heart.  Login 7 days will get 5 diamonds, serta kereta baru akan unlocked seperti Explorer dan Apollo. Tak lupa juga Daily Bonus official website untuk Wechat Speed ini seperti dibawah rajah di bawah sekali: 

Jom apa lagi, nak berlumba high score dengan ku, jom install wechat speed di telefon pintar korang hehe.

Daily Bonus

5/19:Reach 880,000 points during 21:00-22:00 to win 20 Diamonds
5/20:Get a score ended with the number "7" (e.g. 208,897) during 21:00-22:00 to win 5000 coins
5/21:Apply Gas Tank 5 times to win 5000 coins.
5/22: Spend 100 Diamonds to get 10 Diamonds for free.
5/23: Reach 1 million points in the current day to win 20 Diamonds.
5/24: Complete 3 races to win 10,000 coins
5/25:Apply Gas Tank 3 times to win 2000 coins.
5/26: Spend 200 Diamonds to get 50 Diamonds for free.
5/27: Get a score ended with the number "7" (e.g. 208,897) during 20:00-22:00 to win 3000 coins
5/28: Reach 880,000 points during 21:00-22:00 to win 20 Diamonds
5/29: Apply Gas Tank 5 times to win 5000 coins.
5/30:Complete 3 races to win 10,000 coins
5/31: Get a score ended with the number "7" (e.g. 208,897) during 21:00-22:00 to win 5000 coins.
6/1: Apply Gas Tank 5 times to win 5000 coins.
6/2: Complete 3 races to win 10,000 coins
6/3: Spend 100 Diamonds to get 10 Diamonds for free.
6/4: Reach 880,000 points during 21:00-22:00 to win 20 Diamonds
6/5: Get a score ended with the number "8" (e.g. 208,897) during 21:00-22:00 to win 5000 coins