Followers

hotel-1

 Assalamualaikum WBT & Salam sejahtera

Alhamdulillah dapat jemputan Sahabat Media dan kali ini ke Perak tempat kelahiran ku pada weekend yang lalu. Pagi sabtu yg nyaman ku bergerak ke Matic Jalan Ampang KL untuk gather reramai sebelum bergerak ke Perak. Mengambil masa lebih 3 jam juga untuk ke Ipoh dari KL.

Selamat tiba di Casuarina @ Meru Perak. Casuarina @ Meru betul2x terletak di tepi highway PLUS tol Jelapang dan senang untuk kalian mencari. Ku pun dulu tak perasan Hotel ini masa balik kampung dulu. Rupanya Hotel ini baru di buka di penghujung Tahun 2013. Bolehlah singgah kalau time raya tu jammed di highway boleh berehat disini hehe. 


DSC_6215 


DSC_6204


Kami disajikan hidangan buffet yang sungguh lazat oleh pihak Hotel Casuarina @ Meru dan sememangnya kami tengah lapar hehe. Selepas disajikan makanan tengah hari, kami terus check in, kami menginap di deluxe room yang sangat selesa, luas dan modern ini.  Seterusnya berlangsung Press Conference by Casuarina @Meru management di Executive lounge.

Press Conference disampaikan oleh Mr Malizan Hj Zakaria General Manager Hotel Casuarina @Meru. Terdapat 150 guestroom dan suites mengikut kesesuaian anda. Kemudahan terdekat seperti Terminal Bas Amanjaya dan Wholesale Hypermarket Meru Jaya. Nak ke Ipoh pun dekat hehe.  Pelbagai promosi yang akan dan sedang dijalankan. 


DSC_6220


DSC_6210


Convention Centre, the Meru Raya Convention Centre merupakan Convention hall yang terbesar di Ipoh Perak yang boleh memuatkan lebih kurang 3000 pax. Oh yeah habis Press Conference, kita ber Hi-Tea dengan exclusive bersama GM Casuarina @Meru . Kami disajikan beberapa Signature Food Casuarina @Meru bersama sama dengan chefnya sekali di Executive club di Level 2. Executive Club ini adalah untuk private launching ataupun gathering.

Disertakan disini beberapa keping gambar yang sempat ku rakamkan. Terima Kasih karena menjemput. Next entry nantikan apa yang menarik lagi di Perak hehe.


DSC_6241 


DSC_6233 


DSC_6252 


DSC_6234 


DSC_6250 


DSC_6248


LAYANS
(>_<)

Comments (5)

On May 23, 2014 at 4:04 PM , akubiomed said... [Reply to comment]

Penat memandu boleh park kereta dan merehatkan diri dihotel inikan.

 
On May 23, 2014 at 4:36 PM , ✿AINAA ROSEBERRY✿ said... [Reply to comment]

Cantik sungguh hotelnya. Mesti harganya pun cantikkan. Hehehehe

 
On May 23, 2014 at 5:27 PM , Cik Umie Artoqiemie said... [Reply to comment]

hotel baru. nampak nice!!

 
On May 24, 2014 at 9:51 AM , Mawardi Yunus said... [Reply to comment]

bestnya.. huhuhu

 
On July 7, 2014 at 9:30 AM , syukur said... [Reply to comment]

Wouw,,,memang keren hotelnya, sangat nyaman untuk beristirahat.