STICKY POST
SCROLL DOWN FOR THE LATEST ENTRY
=)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


IMG_3538


Hmmm, Blog Eazy Izzuddin dalam Majalah InTrend terbitan Astro keluaran January 2013. Alhamdulillah tak sangka blog ku akan masuk dalam Majalah yang glamour ini hehe. Ku berasa sangat gembira dan syukur karena apa yg diimpikan telah menjadi nyata. Rasa dah berbulan ku request kat InTrend nak masuk blog ku dalam majalah.




Pada last week sedang ku rajin berblogwalking, ku terima satu msg dari BBM ataupun Blackberry Messenger, he send me a picture " Blog abg Eazy ke ? Baru terbaca InTrend, ade blog abg Eazy ". Sangat suprise pada situasi itu, ku zoom betul gambar tu eh betul ke blog aku tu, memang sah betul tu. Tanpa berlengah lagi ambil kunci kereta terus ke kedai buku yang berdekatan, malam pula tu hihi

Dua kedai pergi takde majalah InTrend, adakah habis ? oh tidak tolonglah jangan. Last kedai pergi teringat dekat Jusco AU Setiawangsa ada satu kedai majalah. Terus terjah ke sana parking kereta dan berlari-lari anak ke kedai tersebut, Alhamdulillah ada, *lap air peluh hihi. Dan yang membuat ku keliru, cover hadapan majalah InTrend ada dua dalam keluar yang sama. Adekah ??



IMG_3654



IMG_3539 


Cover InTrend bulan January 2013 adalah Dato' Siti Nurhaliza ! memang penyanyi nombor satu yang ku minat tahu? Beli aje majalah InTrend terus cari ruangan Blog. Oh itu dia my blog di review, walaupun pendek aje ayat dia tapi bermakna bagi ku hihi. Ada ayat yg menarik hatiku iaitu " JEJAKA BERNAMA IZZUDDIN BERKONGSI IDEA DAN KREATIVITYNYA " wow ! meletup ! hihi

So sila dapatkan InTrend January 2013, Cover Dato' Siti Nurhaliza. Ia ada dua cover tapi dalam isinya sama okay ;) Alhamdulillah pada May 2012 lalu buat pertama kali Blog Eazy Izzuddin di review dalam Majalah Remaja, dan satu page sama dengan si Hazwan Hairy pula tu, tapi dia lagi popular hehe gegurau aje bro.


DSC_1009 
Remaja 15 Mei 2012 (satu page dengan blogger Hazwan Hairy)


 Ku ingin mengucapkan terima kasih kepada sesiapa yg datang singgah ke Blog Eazy Izzuddin yang tak sebeberapa ini. Pengalaman berblogging hampir 5 tahun sangat manis dan best ! ramai berjumpa dengan blogger dan adakan gathering. Saya suka !

p/s: Scroll Down2 to next page hehe
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

IMG_3574 

 Lama tak mandi air terjun ! Thanks kepada my friend ajak ! Yela dalam keadaan masa yang sangat terluang ini apa kata menghilang kan bosan dengan beriadah pepagi hehe mandi air sungai. Lokasi di Air Terjun Hutan Lipur Lentang Bentong sebelah highway. Sampai ke Bentong kami mandi sungak tau hehe.

Almaklumlah kami pergi pun naik myvi member (entry myvi yang lepas) itu yg boleh pergi mandi air terjun jejauh, padahal tak lah sejauh mana pun KL ke Bentong hehe. Mengambil masa dala 40 minit juga lah nak ke sana tak sampai sejam. First time sampai Air Terjun sana.

Sampai aje di sana keadaan Hutan Lipur air terjun sangat tenang, sunyi dan sangat nyaman. Kami aje lah manusia yg berada di situ karena pergi pun pada waktu bekerja bukan waktu hujung minggu, mesti lah tak ramai dan best mandi manda tanpa gangguan hehe.


IMG_3569


IMG_3566


Air Sungainya sangat sejuk dan jernih lah juga kan dan tak lah dalam sangat serta selamat jika kanak - kanak bermandi manda di situ, tapi mesti pengawasan juga dari orang dewasa karena kadang2 air sungai agak deras dan boleh menghayut.

Selama sejam kot ku, Saleh dan Akmal bermandi manda dan tak boleh lelama karena airnya sangat sejuk dan boleh menggetarkan jiwa dan seluruh badan hehe. Asalkan dapat lepas dendam nak mandi sungai pun jadilah sambil menikmati alam sekeliling yang indah.

Tak lama lepas itu kami bersiap2 untuk pulang semula ke Kuala Lumpur untuk lunch ! Lapar kot setelah berendam lama dalam air terjun haha. Sempatlah singgah di Kl Festival City untuk memenuhkan isi perut. Seterusnya perjalanan di teruskan round2 di sekitar Look Up Point Ampang.


IMG_3578 

 Look Up Point Ampang rasanya lama dah tutup dan hanya yg tinggal pemandangan dari tepi bukit melihat pemandangan Kuala Lumpur. Kalau kalian pergi pada waktu malam mesti lagi cantik dan meriah pemandangannya.

Fuhhh memang berjalan sakanlah nampak nya haha.. Almaklumlah tak bekerja lagi duduk rumah goyang kaki haha ..Tapi ku akan busy nanti pada bulan February, apa ? Nantikan okay hehe

Their Twitter : https://twitter.com/SalehSley
                      https://twitter.com/heyy_akmal
Mine : https://twitter.com/EazyIzzuddin

P/s: nervous nak mulakan alam baru :D😻😁
LAYANS
(>_<)

Air Terjun

by on 11:01 AM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera     Lama tak mandi air terjun ! Thanks kepada my friend ajak ! Yela dalam keadaan masa yan...




p/s: Demi masa .. Salam Maulidur Rasul :D
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


blogger-image-1874688585

Great contest to whom interesting in Sketch !, lagi-lagi kepada yang suka Fashion Sketch ni, mesti ada dikalangan kalian ni ada bakat terpendam yang mendalam dalam Fashion Sketch, this contest will gave uols great oppurtunity to show your talent. Berminat silalah sertai okay dan war-war kepada rakan yang lain. Tarikh tutup makin hampir 20 JANUARY 2013.

TO ENTER?
1) Link FB Page this sini --> Arefen Zaidin Creations
next seperti yang tertera gambar di atas, nampak dan jelas kan ? Jom sertai dan berpeluang untuk memenangi DRESS worth RM250 sekarang !

p/s: cepat join ! kalau ku dah pandai sketch dah lama dah join hihi
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Pada 6 January lalu Kak Roshidayu adakan small Gathering di rumah beliau di Shah Alam. Ada makan2 sikit dan lama juga sebenarnya ku tak join Gathering seperti ini dan rindu kot nak sertai kembali Gathering sebegini seperti masa2 lalu. Masa lalu rajin lah buat gathering karena zaman itu Twitter tak aktif sangat, sekarang twitter semakin aktif yawl.

Gathering diadakan pada pukul 3 petang, ku ada roger2 dengan seorang blogger ini, nama jangan terperanjat ea ? Izzy Izzudin ! Kembarkah ? nama aje sama tapi orangnya lain-lain. Ku Eazy Izzuddin, dia Izzy Izzudin, cuma mungkin sebutannya sama kot hehe. Berjanji untuk ketemu dirumahku di LRT Setiawangsa. Si Izzy sanggup turun dari Putrajaya tu.

Alhamdulillah mencari rumah kak Roshidayu agak senang walaupun berpusing-pusing juga di Shah Alam itu. Lama dah tak mai Shah Alam semenjak jadi orang Kuala Lumpur ni hehe, padahal selama 6 Tahun kot stay Shah Alam dahulu. Hampir pukul 3 kami sampai ke rumah Kak Roshidayu, ada blogger yg baru sahaja sampai pada masa itu, tak ramai lagi, tak lah segan hihi.

Temanya potlcuk, adalah sikit ku bawa makanan dan paling best kami antara blogger terawal dapat rasa Spaghetti abg Zam masak hehe. Blogger lain tak dapat tau karena mereka datang lambat, siapa suruh ? hehe. Mereka juga ada bawa makanan masing2 dan sedap serta best sampai kekenyangan dibuatnya. Ada diantaranya blogger yg pernah berjumpa dan ada yg baru pertama kali.

gathering 

 Tak sempat nak ambil link blog masing2 tapi tweethandle twitter boleh aje kan ? hihi jangan marah. Aktiviti seperti ice breaking memperkenalkan diri masing-masing dan juga ada sesi sharing bersama blogger. Sesi sharing yg paling best karena kita dapat bertukar-tukar pendapat antara blogger dan memantapkan lagi pabila berblogging serta nasihat-nasihat yg diberikan.

Blogger yg paling otai dan lama ku kenal ialah Bro Framestone dan blogger yg hadir ialah:-

- KIFLIMALLY
- BYRAWLINS
- MAHAMAHU
- PENABERKALA
- BELIAMUDA
- MACIKZ KONAH
- MELASTIK BINTANG
- JAE 
- IZZY IZZUDIN

p/s: InTrend January 2013 sila dapatkan sekarang ya
LAYANS
(>_<)

Mini Gathering

by on 1:05 PM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Pada 6 January lalu Kak Roshidayu adakan small Gathering di rumah beliau di Shah Alam. A...

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera
Kalau tak jawab dosa, kalau jawab? Sayangg

with maria elena 


peace


p/s : selamat pengantin baru to her, Maria Elena Zarul, kenangan berjumpa beliau lama dahulu hihi
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera

IMG_2628 

 Seperti mana yang telah dijanjikan pada # Wordless Wednesday  yang lepas jika sesiapa perasan ku ada letak gambar meter sebuah kereta. Nak tahu kereta apa ? Rasanya ramai yang telah tahu, ku aje lah yang terlambat sikit. Ok takpe hihi layans

Baiklah, salah seorang dari rakan ku telah dapat kereta baru, untunglah dah ada kereta kan hehe .. Sebaya pula tu.. Aku bila lagi ? Sedang menanti pekerjaan ni, so sekarang duduk rumah aje tanam anggur haha. Okeh, kereta yang di maksudkan itu ialah Perodua Myvi Ezi purple. Comel kot .. Baru dua bulan pakai.

Tarikh kereta dikeluarkan pada hampir2 tarikh hari lahir ku, dan aku antara orang terawal dapat naik kereta baru dia. Alhamdulillah diberi kepercayaan untuk drive kereta dia, waa cakap sama lu ..Terbaikkkk.. Ini yang membuatku mahu review sikit pasal si purple ni.

IMG_2636 

 Pada mulanya ku drive kereta ini ku rasa agak kekok karena terasa tinggi dan agak kecil sedikit hehe dan steering dia sangat ringan dan mudah untuk dikendalikan. Kekuatan dan kelancaran si purple ni jangan cakap lah, sangat terbaik dan ku sendiri terpikat dan sangat pickup dan very smooth.

Baiklah, bercakap mengenai penggunaan dan penjimatan minyak si purple kadang2 ia bergantung kepada pemandu yang bawa. Kalau pederas laju kereta itu tanpa belas kasihan kat kereta tu ..maka kuatlah penggunaan minyak haha. Bagiku selama drive si purple ni memang jimat minyak. KL - Seremban hanya 2 bar aje turun tau.

Sempat lagi menemuramah si pemilik purple dan berphotoshot sebentar hehe. Pengalaman si pemilik beliau sangat berpuas hati. Ada kisah di sebalik si purple, baru 2 bulan pakai meter da melepasi 10,000 km ! Wow ! Berjalan sakan nampak wahai pemilik hehe.


IMG_2630


IMG_2640


IMG_2642 


 Service pertama dah lepas, bila nak servis kali kedua tak lepas kot karena meter dah melebihi 10k , terus ke third servis. "Akak saya nak buat second servis" ..."berapa meter dik ?" ... "10,000 dah kak" ..terbeliak mata si akak tu haha, "ni kena third servis dik, outstation selalu ke dik?" ..."eh tak lah, kerja di KL aje ..berjalan aje yg lebih hehehe" UNTUNGLA HAHA

Dan menariknya, semata mata nak pergi makan ikan bakar sanggup pecut ke Muar Johor dar KL dan balik ke KL semula selepas makan.. Macam lah kat KL takde ikan bakar ye ? Mungkin kat Muar lagi sedap kot hehe, ke Penang lagi, ke Seremban, fuh memang kaki berjalan. Mungkin penjimatan minyak si purple membuatkan ingin berjalan sokmo :P

IMG_2668 

 Begitulah sedikit review pasal si purple ini, ruangan interior pun sangat menarik dan selesa. Ku suatu hari nanti mahu si kuning Extreme 1.5 paling tidak pun Myvi SE pu jadi lah, tapi si kuning Suzuki Swift Sport tetap menjadi pujaan hatiku.

Owner : @SalehSley
Search twitter cepat hehe

P/s: Sabar menanti job InsyAllah
LAYANS
(>_<)

MyVi Ezi Purple

by on 12:10 PM
Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera    Seperti mana yang telah dijanjikan pada # Wordless Wednesday  yang lepas jika sesiapa p...





p/s : 1st entry 2013 hihi, kuning, kuning, kuning... xD Happy New Year 2013
LAYANS
(>_<)