West Coast vs East Coast Food


westeastcoast


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Siapa disini memang seorang FOOD LOVER ? memang sesuai untuk anda karena Regional Malaysian Cuisines sedang berlangsung di Resorts World Genting ! West Coast vs East Coast lunch and dinner buffets di Coffee Terrace. Promotion sedang berlangsung sehingga 30 November 2013 ini ! iaitu esok adalah hari terakhirnya !

Apa lagi weekend ini mari beramai-ramai terjah ke Resorts World Genting. Ia menjanjikan hidangan yang sungguh lazat ! West Coast mewakilkan syurga makanan dari Penang iaitu cosmopolitan cuisine vs dengan Melaka iaitu Portugis dan Nyonya heritage. Perak pula menjadi tradisi dengan makanan pedas yang terasa seperti di rumah sendiri .


IMG_5733 


IMG_5739 


IMG_5734 IMG_5736


Dari East Coast pula datang keunikkannya apa bila masakan Thai datang dari Kelantan yang lebih kepada sweet dan lemak. Ini juga dilengkapkan dengan gabungan masakan kampung dari Pahang dan Terengganu yang menggabungkan unsur-unsur kebudayaan lain yang dikeluarkan dari kebanjiran peniaga rempah pada zaman dahulu.

Mulakan dengan pensampelan ikan dari Selat Melaka Laut China Selatan, dengan ikan bakar Pantai barat dan Pantai timur. walaupun kedua-dua dipanggang ikan, marinades dan campuran rempah adalah jelas berbeza.Otak-otak Nyonya yang sangat famous di Penang dan di East Coast pula Otak-otak dipanggil Satar adalah lebih mantap, rempah, dibungkus dalam daun pisang dan panggang atas arang.


IMG_5740 


IMG_5735 

Tak terkata ku nak cakap betapa banyaknya jenis makanan East and West Coast Malaysia yang sedang hangat di Coffee Terrace Resorts World Genting seperti, Sup Kambing, Sup Rusa Kijal, Penang Prawn Mee, Bee Hoon Tom Yam, Penang Nasi Kandar, Nasi Dagang, Ayam Golek, Ayam Perchik dan paling tak lupa ialah Rendang Ayam Tok.

The West Coast VS East Coast promotion will be served from 18 till 30 November di Coffee Terrace. Harga untuk dewasa RM 88 dan RM 45 untuk kanak-kanak. Buffet lunch akan bermula 12pm to 230pm dan buffet dinner pula akan bermula 500pm to 930pm. More info boleh singgah di website Genting www.rwgenting.com.

p/s : terbaik makanan di Coffee Terrace Resorts World Genting, sememangnya tempat favorite
LAYANS
(>_<)

5 comments:

Faiz Saaid said...

smart hoo west coast vs east coast, selain nasi, banyak lagi boleh lawan, budu vs belacan, hoo

Sue said...

Sudah tentu east coast menang.hihi...

Unknown said...

Alamak terus lapar! hehehe...

akubiomed said...

Seronok boleh rasa-rasa makanan dari kedua-dua negara.

Unknown said...

Sedapnya....jom belanja I makan hahaha!