ISTIADAT KONVOKESYEN AKU


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah ku telah selamat berkonvo untuk degree pada tahun ini setelah hampir setahun ku menantikan untuk konvo degree ku ini, agak kelewatan sedikit karena ku habis praktikal dan habis belajar pun hampir2 nak konvo tahun lepas, so kena postpone hampir setahun. Ku dah rasa seronok bekerja dan malas lah pun nak berkonvo haha.

Pada 26-27 Oktober lalu terukir lah sejarah ku Konvo degree bersama rakan-rakan seperjuangan masa belajar, ibarat seperti reunion besar berjumpa kembali bersama rakan-rakan. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan ku tidak kekok untuk ambil scroll di atas pentas karena sudah berpengalaman konvo masa diploma dahulu hehe.

Ku graduate dari Bachelor of Finance (hons) student. Pejam celik dah lama tamat belajar, pabila dah bekerja ni terasa rindu pula nak study. Tapi bila dah kerja ni dah takperlu nak fikir fasal assignment dan nak attend kelas, betul tak ? hehe tapi bila dah kerja rindu pula nak study, dapat pergi ke kelas suka hati dan habis kelas boleh balik hostel dan tidur, betul tak ? hehe

Okay apapun semuanya telah berlalu dan kini perlu hadapi pelbagai cabaran dalam hidup untuk menjadikan kita lebih matang dan peka dengan keadaan sekeliling. Kadang kala ku terfikir bagaimana ku nak mengharungi semuanya ini walaupun hakikatnya ku sendiri belum bersedia sepenuhnya. Rasa takut pun ada, tapi ku tak boleh nak berputus asa. Bak kata gua, redah aje ! kalau ada rezki itu tak kemana. 




Bila dah habis belajar dan bekerja ini mesti terfikir nak kahwin kan ? haha ku lambat lagi kot rasanya nak mendirikan rumah tangga, wehhh banyak lagi nak kena buat kumpul harta bagai haha. Tapi apapun ku ucap jutaan terima kasih yang paling utam buat Ayah dan Bonda serta keluarga dan rakan -rakan selama pejuangan hidup ku selama ini. 

Teman-teman semasa belajar masing-masing ada kerjaya masing, good luck guys ! di sini ku sertakan beberapa gambar kenangan Istiadat Konvokesyen ku yang ke 8 di University Selangor ataupun lebih dikenali dengan UNISEL hehe . UNISEL kau lah sinar bestari hehe






IMG_4912[1]


p/s : musim Konvo sekarang, paling gah sekali yg ku lihat di FB ialah konvo Uitm ..perghhh haha
LAYANS
(>_<)

8 comments:

Mohd Khairi said...

tahniah!~ .. aku pn rasa nk smbung master tp berangan jer dulu..xtaw bile hahaha rasa mls plk nk study blik hahaha -_-

jemput singgh blog: www.mohdkhairi9197.blogspot.com

Farisya Anastasyia said...

TAHNIAH BLOGGER EAZZY :)
SELAMAT MENJALANI FASA KEHIDUPAN BARU SEBAGAI PEKERJA :)

Liza Licha said...

tahniah :) dah grad ye

Khalid Kyle said...

Same here bertahun nak tunggu konvo sebab habis study time nak dekat konvo last year haha, btw congrats! :)

rokot nuluhon said...

TAHNIAH !! sy ni x pandai gradute2 coz mls nak study bila da mula keja..haha

aien hermionie said...

konvo uitm mmg gah.. tapi nak menunggu sampai semua orang naik pentas tue.. adoii.. seksa wooo... klu konvo kat shah alam lg lar.. dengan kesesakan lalu lintas nyer lagi... huhu.. kesabaran amat diperlukan.. ape pown tahniah.. :)

Wan Ahmad Izudean said...

tahniah eazy...
lama gile tak jumpa ko..

Ijann Hj Marzuki said...

Tahniah Eazy! (^__^)d