westeastcoast


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Siapa disini memang seorang FOOD LOVER ? memang sesuai untuk anda karena Regional Malaysian Cuisines sedang berlangsung di Resorts World Genting ! West Coast vs East Coast lunch and dinner buffets di Coffee Terrace. Promotion sedang berlangsung sehingga 30 November 2013 ini ! iaitu esok adalah hari terakhirnya !

Apa lagi weekend ini mari beramai-ramai terjah ke Resorts World Genting. Ia menjanjikan hidangan yang sungguh lazat ! West Coast mewakilkan syurga makanan dari Penang iaitu cosmopolitan cuisine vs dengan Melaka iaitu Portugis dan Nyonya heritage. Perak pula menjadi tradisi dengan makanan pedas yang terasa seperti di rumah sendiri .


IMG_5733 


IMG_5739 


IMG_5734 



IMG_5736


Dari East Coast pula datang keunikkannya apa bila masakan Thai datang dari Kelantan yang lebih kepada sweet dan lemak. Ini juga dilengkapkan dengan gabungan masakan kampung dari Pahang dan Terengganu yang menggabungkan unsur-unsur kebudayaan lain yang dikeluarkan dari kebanjiran peniaga rempah pada zaman dahulu.

Mulakan dengan pensampelan ikan dari Selat Melaka Laut China Selatan, dengan ikan bakar Pantai barat dan Pantai timur. walaupun kedua-dua dipanggang ikan, marinades dan campuran rempah adalah jelas berbeza.Otak-otak Nyonya yang sangat famous di Penang dan di East Coast pula Otak-otak dipanggil Satar adalah lebih mantap, rempah, dibungkus dalam daun pisang dan panggang atas arang.


IMG_5740 


IMG_5735 

Tak terkata ku nak cakap betapa banyaknya jenis makanan East and West Coast Malaysia yang sedang hangat di Coffee Terrace Resorts World Genting seperti, Sup Kambing, Sup Rusa Kijal, Penang Prawn Mee, Bee Hoon Tom Yam, Penang Nasi Kandar, Nasi Dagang, Ayam Golek, Ayam Perchik dan paling tak lupa ialah Rendang Ayam Tok.

The West Coast VS East Coast promotion will be served from 18 till 30 November di Coffee Terrace. Harga untuk dewasa RM 88 dan RM 45 untuk kanak-kanak. Buffet lunch akan bermula 12pm to 230pm dan buffet dinner pula akan bermula 500pm to 930pm. More info boleh singgah di website Genting www.rwgenting.com.

p/s : terbaik makanan di Coffee Terrace Resorts World Genting, sememangnya tempat favorite
LAYANS
(>_<)
IMG_5716

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera 

Once again Alhamdulillah dapat jemputan lagi ke Genting Highland dan menginap disana. Okay baiklah pada weekend lepas ku ke Genting Highland untuk menghadiri beberapa event yang sedang hangat berlangsung di atas sana walaupun outdoor theme park sedang ditutup sementara dan sedang direnovation untuk keriangan dan kegembiraan yang bakal kita nikmati akan datang hehe.

Beberapa entry akan diupdate untuk event Genting ini. Entry ini khas untuk event Stars on Strings at Resorts World Genting. Memperkenalkan puppet master John Chisholm dan Josef Probst yang telah master dalam persembahan marionettes dan puppets hampir lebih 25 tahun ! wow ! anda akan berasa terhibur apabila melihat persembahan mereka.

IMG_5707



IMG_5696



IMG_5715


Persembahan puppets ini memang sesuai dengan kanak-kanak. Kanak-kanak kecil kan suka dengan patung-patung permainan ini, mesti mereka lebih berminat apabila anak patung tersebut 'hidup' walaupun ia dikawal oleh Puppets Master. Lagi-lagi sekarang zaman cuti persekolah telah bermula, boleh lah bawa anak-anak anda ke Genting untuk menyaksikan Stars on Strings ini.

Kesan-kesan visual yang menakjubkan serta watak-watak ditambah pula dengan gabungan muzik-muzik untuk memainkan watak-watak puppets tersebut. Bukan senang ya untuk mengendali puppets dengan menggunakan tali. Ia juga tersiar di satellite television across Europe dan juga pelayaran cruise seperti Cunard, P&O, Crystal, Silversea, Saga, and Norweigian Cruise Line .

So jangan lupa ke Resorts World Genting untuk menonton Stars on Strings ! Best ! terutama untuk kanak-kanak. Kalau anda nak merasa jadi kanak-kanak pun boleh juga menonton Stars on Strings hehe. Harga tiket RM25 (VIP) dan RM15 (PS1). Genting Rewards Card Member pula boleh enjoy discount RM18(VIP) dan RM11 (PS1). 

Untuk maklumat lanjut boleh layari www.rwgenting.com. Stars on Strings ini juga akan berlangsung sehingga 9 DECEMBER 2013 ini ! 

p/s: Rindu suasana Genting 
LAYANS
(>__<)


IMG_5468


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Baiklah apa itu Video Brosur? Haa kalau nak tahu, pada Sabtu 16hb November 2013 lalu ku berkesempatan ke satu event bersama blooggers dan rakan media yang lain di Khadijah's Kitchen Jalan Genting Klang. Event Video Brosur namanya, bukan brochure ea, brosur ok hehe. Terima Kasih kepada yang invite ku untuk ke event best sebegini.

Video Brosur adalah video konsep pemasaran baru yang memberikan satu penyelesaian yang inovatif untuk semua orang daripada pemilik perniagaan kepada institusi latihan. Ia adalah mudah, cepat, murah berbanding dengan alat cetak tradisional.  Video brosur adalah yang pertama pemasaran jenama video yang menjadi Trademarked di Malaysia.


IMG_5630



IMG_5631


Ia menggabungkan presenter profesional, visual gambar & video, animasi, intro & outro, kesan bunyi muzik untuk disesuaikan dengan keperluan penjenamaan anda. tidak hanya itu, anda membayar separuh daripada harga pengeluaran dan mengurangkan separuh proses menghasilkan video. Ok baiklah, Video Brosur datang dengan 3 packages, pertama VB1 30 saat, kedua VB2 3 minit dan ketiga VB3 5 minit.

Wow sangat menarikkan ? Sekarang telah tiba masanya untuk syarikat2 korporat, pusat latihan, institusi pendidikan, usahawan untuk mengubah cara gaya komunikasi dari bahan2 cetak biasa dan mula menggunakkan teknolgi terkini seperti video brosur dalam strategi pemasaran mereka. Ucapan permulaan oleh CEO of Bleu Nagas Productions Mohan Krishna tentang video brosur ini, best !


IMG_5555



IMG_5464


Selepas sahaja ucapan, diselangi dengan beberapa aktiviti yg diorganise kan untuk memeriahkan Event Video Brosur ini, tapi yang paling best ialah dapat menonton, melihat depan mata sendiri Dato Khadijah Ibrahim membuat performance di atas stage di restoran beliau sendiri. Wow ku terasa sangat bertuah dapat lihat beliau nyanyi live depan mata.


IMG_5549



IMG_5562[1]



1460991_580190012075923_903060918_n



IMG_5540


Kemudian diakhiri dengan jamuan makan, potong Kek bersama pihak Video Brosur dan BlooggersDotCom dan sesi bergambar ! Okay bagi yang berminat dan ingin tahu dengan lebih lanjut tentang video brosur ini, bolelah melalui phone call 1300-888-977 atau online di videobrosur.com.my and facebook store.


IMG_5632


Tak lupa juga buat sponsorship untuk Event Video Brosur ini bersama bloggers, Terima Kasih ! :)

1. IDEA MASTER -->admin@ideamaster.com
2. BY PUJI --> bypuji@gmail.com
3. Emerald Studio --> hello@brilliantmedia.com.my
4. CAR STICKER MALAYSIA -->admin@carstickersmalaysia.com
5. CHEEZ & CHOC -->my8176@yahoo.com
6. COKLATMANIS2U --> ifamohamad@yahoo.com
7. RILGIS PRO STICKER -->rilgiscreative@gmail.com

p/s: kek tu sedap hehe
LAYANS
(>_<)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah ku telah selamat berkonvo untuk degree pada tahun ini setelah hampir setahun ku menantikan untuk konvo degree ku ini, agak kelewatan sedikit karena ku habis praktikal dan habis belajar pun hampir2 nak konvo tahun lepas, so kena postpone hampir setahun. Ku dah rasa seronok bekerja dan malas lah pun nak berkonvo haha.

Pada 26-27 Oktober lalu terukir lah sejarah ku Konvo degree bersama rakan-rakan seperjuangan masa belajar, ibarat seperti reunion besar berjumpa kembali bersama rakan-rakan. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan ku tidak kekok untuk ambil scroll di atas pentas karena sudah berpengalaman konvo masa diploma dahulu hehe.

Ku graduate dari Bachelor of Finance (hons) student. Pejam celik dah lama tamat belajar, pabila dah bekerja ni terasa rindu pula nak study. Tapi bila dah kerja ni dah takperlu nak fikir fasal assignment dan nak attend kelas, betul tak ? hehe tapi bila dah kerja rindu pula nak study, dapat pergi ke kelas suka hati dan habis kelas boleh balik hostel dan tidur, betul tak ? hehe

Okay apapun semuanya telah berlalu dan kini perlu hadapi pelbagai cabaran dalam hidup untuk menjadikan kita lebih matang dan peka dengan keadaan sekeliling. Kadang kala ku terfikir bagaimana ku nak mengharungi semuanya ini walaupun hakikatnya ku sendiri belum bersedia sepenuhnya. Rasa takut pun ada, tapi ku tak boleh nak berputus asa. Bak kata gua, redah aje ! kalau ada rezki itu tak kemana. 




Bila dah habis belajar dan bekerja ini mesti terfikir nak kahwin kan ? haha ku lambat lagi kot rasanya nak mendirikan rumah tangga, wehhh banyak lagi nak kena buat kumpul harta bagai haha. Tapi apapun ku ucap jutaan terima kasih yang paling utam buat Ayah dan Bonda serta keluarga dan rakan -rakan selama pejuangan hidup ku selama ini. 

Teman-teman semasa belajar masing-masing ada kerjaya masing, good luck guys ! di sini ku sertakan beberapa gambar kenangan Istiadat Konvokesyen ku yang ke 8 di University Selangor ataupun lebih dikenali dengan UNISEL hehe . UNISEL kau lah sinar bestari hehe






IMG_4912[1]


p/s : musim Konvo sekarang, paling gah sekali yg ku lihat di FB ialah konvo Uitm ..perghhh haha
LAYANS
(>_<)