RUSH


Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera 

Whoaa lately Alhamdulillah dapat pergi tengok wayang pre screening dan terbarunya ialah filem Rush lakonan Chris Hemsworth di TGV One Utama, thanks bro framestone dan semua blogger yang terlibat sama dalam pre screening ini. Kiranya bloggers day out hehe.Ku bersama blogger Ahmad Fauzi Aryaan bertemu bloggers lain untuk menonton Filem Rush ini, sebelum nonton, ku nonton trailernya dulu, macam best dan tak sabar ku hendak menontonya di Pawagam. 

Filem Rush ini mengisahkan kisar benar yang berlaku pada zaman itu, zaman zaman tengah hangat dengan perlumbaan formula one ! Woww! Bagiku disini ada tersiratnya idea2 dan ada juga pengajaran di dalam Filem Rush ini. Sesiapa berjiwa kelajuan boleh lah menonton filem ini. Baru ku tahu bagaimana formula one ini berkembang dari dahulu sehingga sekarang yang menjadi satu sports yang paling popular.

Sedikit synopsis filem Rush ini Chris Hemsworth dan Daniel Brühl bintang dalam filem Formula Satu pemandu legenda James Hunt dan Niki Lauda masing-masing dalam drama ini biografi yang ditetapkan pada 1970-an, di puncak persaingan klimaks mereka. Hunt (Hemsworth) dan Lauda (Brühl) tidak boleh menjadi lebih berbeza. NamunHunt bertempur dengan reputasi Lauda untuk kesempurnaan tinggi yang dikawal, kedua-dua lelaki kekal terikat dengan satu fakta yang tidak dapat dinafikan - kedua-dua mereka antara yang terbaik pemandu yang pernah tangguh litar lumba. 

Apabila kemalangan ngeri pada Grand Prix 1976 di Nürburgring hampir meragut kehidupan Lauda, ​​bagaimanapun, rasa hormat dendam bermula untuk membangunkan antara kedua-dua pelumba sebagai Hunt menyedari betapa menumpukan musuh terbesar beliau kepada sukan yg mereka cinta. Olivia Wilde dan Alexandra Maria Lara bersama-bintang dalam filem yang diarahkan oleh pemenang Anugerah Akademi Ron Howard. Bersama bloggers diatas untuk pra tonton filem Rush ! Best ! Saksikan di pawagam anda sekarang 

P/s : mood mood mood hehe 
LAYANS 
(>_<)

2 comments:

Hunny Kitty said...

blogwalking here....hi!

Unknown said...

mamat THOR ni tengah laku