Followers

Wednesday, October 23, 2013

Halloween Horror Spirits 2



Untitled

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Oh yeah !, sejak Theme Park Outdoor Genting ditutup untuk renovation, mesti korang ternanti natikan sesuatu menarik di Outdoor Theme, semestinya di waktu malam hehe. Ok Baiklah, pada 19 Oktober lalu ku diberi peluang dan dijemput untuk ke preview HALLOWEEN HORROR SPIRITS 2 di Genting Highland ! Wow ! thanks Genting karena invite. Bertolak dari Wisma Genting dan tiba di sana malam hari. 

First aktiviti bila sampai di Genting Highland mestilah memenuhi keperluan waktu malam iaitu Dinner ! Dinner di Coffee Terrace the best place untuk makan dan tempat favorite ku. Okay selepas dinner, its time ! the Horrror Journey is begin at Outdoor Genting Theme Park ! Dengan perasaan nervous bercampur excited pun ada untuk Halloween Horror Spirits 2 ! Journey to the Horror place is awesome ! 

Untitled


Baiklah, First stop di Kisah Rumah Puaka ! agak scary karena masuk ke dalam rumah dalam 2 ke 3 orang , memang menjerit dan berlari-larilah bila kena sergah haha. Satu malam bertahun-tahun lalu, sebuah keluarga telah dirasuk oleh roh-roh jahat apabila mereka lemas dalam tidur mereka. Kuasa gelap kemudian merebak melalui seluruh kampung, meninggalkan misteri yang tidak dapat diselesaikan untuk diterokai.

Selepas kuasa gelap menjaga pondok kampung mereka selama beberapa dekad, roh-roh jahat kini mengalu-alukan anda untuk melawat tempat tinggal hantu mereka. So nantikan dan anda harus mengalaminya sendiri journey di dalam Kisah Rumah Puaka ini hehe jeng3x.


Untitled

Dalam perjalanan anda nak tempat horror yang lain, mungkin anda takkan perasan siapa yang akan follow anda dari belakang. Tiba-tiba anda sedari ada hantu di sebelah anda ! Apa lagi menjerit lah hehe. Okay baiklah, yg ini ku impress karena mereka2 ini berjaya melakonkan watak2 halloween masing-masing untuk menakutkan pengunjung, barulah puas hati hehe .


Untitled


Untitled

Second place ialah OLD SHANGHAI ! Jom datang dan mengkaji semula keunikkan dan kemegahan Old Shanghai sejak tahun 1930-an. semasa anda menerokai bandar, berhati-hati penjaja yang menjajakan barang mereka di sepanjang jalan-jalan. menyertai tarian di mana seorang penyanyi wanita keletah menyanyi nasib pahit beliau. 

Anda harus mencuba nasib dalam menghentikan beca, jika anda ingin mengambil perjalanan yang dahsyat hehe dan jangan lupa bagi mereka tip ya . Di sebalik keindahan abadi bandar, terdapat cerita yang dahsyat tentang bandar yang akan mendedahkan dirinya sebagai anda bersiar-siar melalui jalan-jalan. Oh yeah ! tak sabar untuk journey yang seterusnya. 



Untitled 


Untitled


Third stop ialah di PRISON FREAK ! Banduan dikenakan hukuman penjara seumur hidup atau diberikan hukuman mati  di dalam penjara keselamatan maksimum ini. Sebahagian daripada mereka akhirnya jadi gila kerana kemurungan yang hebat, ada yang terperangkap di dalam penjara untuk mencari jalan keluar, dan roh-roh orang-orang yang telah pun dikenakan hukuman bersiar-siar di lorong-lorong seolah-olah mereka mempunyai sejarah lama untuk menyelesaikan sesuatu. 

Lawatan ke kubu penjara yang sangat terhad. Bersiap sedia untuk disergah dan bersiap sedia juga untuk berlari dengan sekuat hati anda. Kuatkan stamina hehe. 


Untitled


Untitled


Fourth place Halloween Horror journey ialah THE CITY OF WALKERS ! ok korang dah tahu kan apa ada dekat sini. ZOMBIES ! sekarang sangat popular dalam movies, manusia jadi zombies.Cerita ini bermula dengan kemalangan pesawat yang meninggalkan penumpang HHS Penerbangan 2.0 terkandas di sebuah bandar terpencil yang telah dihancurkan oleh bala bencana. Semua orang yang telah dijangkiti dengan penyakit yang mengandungi patogen bermutasi menjadi pemangsa dan vampire seperti makhluk dipanggil Walkers. Pengembaraan ke bandar atas risiko anda sendiri.

Best ! siap ada adegan kejar mengejar lagi, memang betul2x berada di city of walkers. Baru ada perasaan dan pengalaman apabila dikejar dengan zombies. Dan juga, para zombies ini akan membuat tarian ataupun dance di atas stage ! Gempak oh.


Untitled


Untitled


Untitled


Untitled


Last stop sebelum pengembaraan Halloween Horror Spirits 2 ini berakhir di HAUNTED PLAYGROUND !  Seperti berada di Taman Permainan yang sunyi sepi tapi dikelilingi oleh ghost yang rohnya tidak tenteram yang sedang mencari sesuatu untuk memuaskan hatinya hehe. Ok baiklah sesiapa yang nak lihat sendiri patung Anabell dalam Filem Conjuring boleh lah ke Genting Highland di malam hari hehe. 

Jangan Lupa Halloween Horror Spirits 2 akan bermula dari 24  hingga 27 Oktober 2013
Waktu : 8pm - 12 Midnight
Venue : Genting Outdoor Theme Park

Harga tiket boleh didapati dari RM 35 hingga RM 45
Normal : RM 45
Indoor Theme Park Wristband Holder, Genting Rewards Card Member or Annual Pass : RM 38
Online Booking Special - iHoliday : RM 35
Untuk Maklumat lanjut boleh lah ke website www.rwgenting.com untuk maklumat lanjut dan booking hehe

Tapi amaran tau, ini hanya untuk yang berumur 13 tahun ke atas sahaja k . Selamat berhalloween horror nanti hehe.
LAYANS 
(>_<)

Comments (7)

On October 23, 2013 at 11:56 AM , Wan Maruzen Wan Husain said... [Reply to comment]

Ala...bulan 12 baru nak g genting

 
On October 23, 2013 at 11:59 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

WAN MARUZEN :
g la sekarang hehe

 
On October 23, 2013 at 12:27 PM , Syazwani Mazlan said... [Reply to comment]

Wahhhh.. macam best je...dah lah suka horror ni...

 
On October 24, 2013 at 10:25 AM , Ijann Hj Marzuki said... [Reply to comment]

Lama lak tak gi Genting... :)

 
On October 24, 2013 at 10:26 AM , Speedomunchy said... [Reply to comment]

Lamanya tak gi Genting... :)

 
On October 24, 2013 at 12:35 PM , _NisaFuzi_ said... [Reply to comment]

eazy, mohon copy se dua gambar, baru nak update. heeee

 
On November 8, 2013 at 9:52 AM , Azhafizah Md Nor said... [Reply to comment]

boleh pingsan kalau nampak hantu macam ni tau