Yuna Konsert Istana Budaya


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Happy Malaysia 50 th day ! Ok baiklah, di sini ku ingin berkongsi dengan kalian aktiviti lepas raya yang terbaik ku pernah sertai iaitu pergi Konsert Orkestra Yuna ! Wow Yuna tu, Thanks kepada sponsor yang sponsor tiket ke Konsert Yuna. Ia berlangsung Pada 7 September 2013 lalu. Sebenarnya Konsert Yuna ini telah berlangsung selama 3 hari dari 6 Sept hingga 8 Sept 2013 di Istana Budaya

Sebenarnya ku pertama kali menjejakkan kaki ku ini ke Istana Budaya dan konsert pertamanya ialah Konsert Yuna. Sungguh excited ! Alhamdullilah dapat Upper Circle pun syukur dapat nonton Yuna membuat persembahan dari jauh. Konsert Yuna ini di organise sendiri oleh YunaRoomRecords, Istana Budaya dan paling penting wajib ada ialah National Symphony Orchestra !

Dup dap dup dap menantikan persembahan daripada Yuna sendiri dan Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar sekali. Yuna menyanyi live sangat terbaik ! seperti suara dalam lagu rakaman dan tidak sia sia sesiapa yang pergi ke Konsert Yuna di Istana Budaya. Dengan bunyi alunan muzik dari National Symphony Orchestra yang begitu lunak. 

Konsert berlangsung selama hampir 3 jam dan ada juga selingan persembahan dan juga pemain gitar dari kumpulan Incubus ! wow ! itu sangat best dan menarik bagi ku. Antara lagu Yuna yang ku suka bila Yuna nyanyi ialah diantara Lullabies, Remember My Name, I Wanna Go, Coffee, Deeper Conversation, Lelaki, dan penutup lagu ialah Penakut !
Memang tidak sia-sia ke konsert Yuna dan suara Yuna sangat terbaik bila nyanyi live. Hampir 3 jam di dalam Istana Budaya, Konsert Yuna menutup tirainya. Ku tidak berkesempatan untuk bergambar dengan penyanyi itu sendiri, mungkin belum ada rezeki barangkali, InsyAllah satu hari nanti hehe. 

Dan siapa sangka penyanyi Yunalis Zarai ini yang pernah pegi audition One in A Million dahulu dan tidak sebegitu popular seperti sekarang dapat menjadi taraf penyanyi international. Ku sangat berbangga, dan betullah kata Paul Moss dalam One in a Million yang menjadi juri buat Yuna atau Alis dahulu " Alis, semua orang akan sukakan kamu :')p/s : we Love u Yuna hehe
LAYANS
(>_<)

8 comments:

Luqman Zakaria said...

wah..bestnye :P

suezen said...

she's fantastic!

✿INA AINAA✿ said...

untunglahhh eazy.. jelesnyaaa... teringin nk join macam ni

Blog Eazy Izzuddin said...

LUQMAN ZAKARIA :
best kot ! hehe
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

SUEZEN :
sangat terbaik hehe
xD

Blog Eazy Izzuddin said...

AINAA :
kebetulan dan rezeki hehe
xD

Bro Framestone said...

Untung la...

Eazy... apa kata eazy ubah sikit ruangan komen nie...

Tak nampak sangat la komen orang lain dan tak mesra mata he..23x

Blog Eazy Izzuddin said...

BRO FRAMESTONE :
okeh nanti ada masa boleh cari tutorial hehehe
xD