Superstar of Magic 3 show ! Genting


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Oh Yeah harini nak share pengalaman ku pergi ke Event Genting baru-baru ini iaitu Superstars of Magic 3 Show ! yang sedang berlangsung sekarang sehingga 6 Oktober 2013 depan di Genting International Showroom di Genting Highland. Pada 12 September 2013 lalu ku berkesempatan untuk hadir sendiri menonton Magic show di Genting Higlands !

Thanks Resorts World Genting kerana jemput ku sekali lagi, best join event Genting hehe. Ok baiklah, bergerak dari Wisma Genting menaiki bus Genting yang di sediakan terus ke Genting Highlands. Alhamdulillah selamat tiba di Genting dan quick check-in room hotel dan quick rest karena bermalam di sana.

First aktiviti ialah ke Magic Workshop di Genting International Showroom dan memperkenalkan host Superstar of Magic 3 Show anda ialah Rafael dari Belgium ! dan juga seorang ahli silap mata yang terkenal. Rafael menerang apa itu magic dan membuat magic2 simple dan apa rahsianya ? Rahsianya ialah 'Its magic" mestilah tak boleh bagi tahu kan hehe, dengan kami aje boleh hehe.
Dalam Magic Workshop itu tadi, kami juga mempelajari bagaimana untuk membuat puppy ballon ! tadaaa boleh lihat hasil yang ku buat hasil tunjuk ajar dari Rafael sendiri. Ok la tu dapat juga tahu bagaimana untuk membuat dog daripada belon. Cantik tak ? warna jingga lagi tu, warna kegemaran si kuning hehe. Baiklah, selepas ke bengkel kami ke Coffee Terrace untuk dinner sebelum bermula show malam nanti.
Coffee Terrace adalah salah satu kedai makan yang paling luas di resort. Memaparkan empat bahagian - Bilik persendirian, Lanai Bar, Nyonya Baba Corner dan Alfresco Teres, Coffee Terrace boleh memuatkan sehingga 600 pengunjung pada satu-satu masa. Ia juga terdapat pelbagai pilihan makanan buffet untuk customer yang mempunyai pelbagai cita rasa masing-masing, sedap dan serius ku merindui makanan di Coffee Terrace.Oh yeah ! ku bersama blogger Amir Nawawi dan Khairul Azfar serta bersama media lain tak sabar untuk Superstars of Magic 3 show review yang akan berlangsung. Superstars of Magic 3 Show ini pernah berlangsung pada tahun 2011 dan tahun 2012 dan tahun 2013 ini merupakan tahun ke tiga ia berlangsung di Genting Highland. 

Magician yang berasal dari negara-negara yang berbeza dengan pelbagai latar belakang dan gaya. Antara 7 Magician yang terlibat untuk Superstars of Magic 3 show ialah Ed Alonzo (USA), David Kaplan (USA), Rafael (Belgium), the husband-and-wife team: Double Fantasy (Ukraine), Jordan Gomez (France), Lim Jae Hoon (Korea) and Aaron Crow (USA).  
Persembahan dimulakan dengan persembahan pembukaan daripada Magician Rafael dari Belgium dan agak kagum di situ. Sementara itu,antara magician yang ku kagum dengan anugerah kemenangan pemberani ahli silap mata, Aaron Crow yang menggabungkan magic, tergantung dan berbahaya aksi. Aksi beliau menggunakan pedang dan ku sendiri semeja dengan beliau masa dinner sebelum show bermula.

Baru-baru ini dia telah mengambil bahagian di Got Talent itu Britain 2013 dan berjaya melayakkan diri ke separuh akhir dengan perbuatan yang berbahaya! Aaron juga telah muncul dalam pelbagai rancangan TV dan gala, termasuk "La Plus Grand Cabaret Du Monde" yang disiarkan Lilin dan perbuatan Pedang tiga kali
Magician yang seterusnya ialah The American Mexico Ed Alonzo trademark adalah beliau menonjol kan Groucho Marx kening manakala Harold Llyold adalah cermin mata, mendahului dengan gaya rambut tinggi bagai letupan ialah trademark beliau, diiktiraf sebagai Comedian Magician Extraordinaire. Pada bulan April 2013, beliau telah dianugerahkan "Magician of The Year" di  Academy Magical Arts awards show di Hollywood.

Semasa sesi temubual dengan beliau, beliau pernah bekerjasama dengan Britney Spears, Michael Jackson dan lain-lain artis. Beliau 'Create the magic"  untuk persembahan Britney Spears supaya tampak lebih menarik dan lain dari yang lain. Memang sesuai dengan beliau yang tidak pernah putus asa untuk meneruskan kerjaya sebagai Magician. 
Di atas adalah penutupnya dan gambar ada yang kurang jelas almaklumlah Kamera iPod aje hehe. Di sini juga ku ingin sertakan serba sedikit Magician yang selebihnya akan membuat persembahan di Genting International Showroom itu nanti. Antaranya ialah :-

  1. The Great David Kaplan's : Performance includes him trying to tame a rogue ball bowling ball, juggling furniture adn performing feats of prestidigitation. beliau lebih kelakar dengan memainkan melodies atau lagu dengan hanya menggunakan belon ! wow !
  2. Rafael : he is a tru master in hilarious improvasion with an awesome sense of originality, humor and imagination.
  3. Double Fantasy: is a husband and wife magician that combines with stunning visual illusions. 
  4. Jordan Gomez: Young rising star is set to mesmerize you with his illusion acts where he performs with minimal props and manipulates ordinary household projects.
  5. Lim Jae Hoon: the magnificent illusionist from Korea is a talented whisperer of doves.

Selepas habis Superstar of Magic 3 Show, sidang press conference diadakan untuk bertanyakan lebih detail tentang Superstars of Magic 3 Show dan di arah oleh David Lai is Malaysia's most prominent and unique entertainers in the country. Persediaan mengambil masa lebih kurang 6 bulan untuk menjayakan Magic ini, terlibat dengan masa terluang oleh setiap ahli Magic dan dapat digabungkan sekali dalam satu masa. 

Masing2 ahli Magician ini semuanya terlatih dan professional untuk melakukannya dan serta nasihat, jangan lakukannya dirumah jika anda tidak tahu untuk membuat magic hehe xD.Dari Kiri David Kaplan (USA),  Ed Alonzo (USA),  Lim Jae Hoon (Korea), Rafael (Belgium), Aaron Crow (USA). the husband-and-wife team: Double Fantasy (Ukraine), and Jordan Gomez (France)  
with Ed Alonzo and Rafael ! the youngest, baru berumur 22 tahun, Jordan Gomez


Ok baiklah sebagai penutup, mari beramai-ramai ajak keluarga untuk datang ke Genting Highland untuk menonton Superstars of Magic 3 Show di Genting International Showroom, tak rugi karena ku sendiri menontonnya dan best ! eye contact mereka sangat bagus, fun dan menarik hehe. Tiket untuk dewasa dari RM60 hingga RM250 dan bagi kanak2 dari RM30 hingga RM100.

Terdapat juga untuk pakej family dari RM234 for 2 adults and 2 children. Untuk maklumat lanjut bolehlah layari www.rwgenting.com.

LAYANS
(>_<)

6 comments:

amirnawawi said...

Menarik nih.. Jom pi tengok reramai! yeah

✿INA AINAA✿ said...

untunglah.. hehehehehe..... tak ajak ena pun.. :p

suezen said...

pasal magic ni...tetiba teringt insiden kt shopping mall...which is...terbeli brg2 magic ni...n it cost me 150...sgt laa terpengaruh ok

Nae said...

macam best je :)

nurains said...

gempak gila

Nick Nashram said...

x penah lagi tgk magician perform utk close event ni..besanye tgk street magician r..ckp psl magic teringat movie now you see me..huhu