Perhentian Trip -Travelog

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera 

Lama tak bercerita tentang percutian yang ku pergi pada tahun 2013 ini. Tak banyak pun tempat pelancongan tapi bila sekali kundah pergi, pasti akan banyak kenangan manis akan tercipta di sana walaupun tempat itu kita boleh pergi banyak kali. 

Baiklah, tempat percutian yg ku pergi baru2 ini ialah di Pulau Perhentian! Trip percutian ku bersama rakan rakan zaman sekolah dahulu. Lama tak jumpa mereka, apa salahnya habiskan masa bersama karena mereka sekarang busy dengan kerjaya masing-masing. Trip ini ku lergi masa hari Cuti pekerja 1 May lalu hehe 


Kami bergerak malam hari dari Kuala Lumpur dan tiba pada Subuh hari di Jeti Kuala Besut Terengganu. Pertama kali sebenarnya ku nak bercuti di Pulau Perhentian, dengar kata rakan2 yang pernah pergi best ! Itulah yang ku tunggu2 ini hehe. Tak sabar rasanya. 

Pengalaman permulaan paling best semestinya dapat naik bot dari Jeti ke Pulau Perhentian. Oh yeah ! Perjalanan mengambil masa lebih kurang setengah jam. Bila hampir sampai, perkara yg tertarik bagi ku ialah air lautnya biru kehijauan dan cantik, terpukau seketika. 



Kami menetap di Ombak Resort di Pulau Perhentian, terbaik oh ! Nasib baik perkhidmatan elektriknya 24 jam dan ada  penyaman udara. Setibanya di sana, Alhamdulillah pihak resort bagi kami check in awal karena kami sampai dalam pukul 10 pagi, sepatutnya 12pm .

Nasiblah amik package, thanks lah member karena uruskan semuanya, kami bayar aje hehe. Setelah penat travel dari Kuala Lumpur ke Terengganu, kami berehat sebentar sementara menantikan aktiviti malam dan keesokkannya. 



Nak tahu ? Tunggu hehe 
p/s: abaikan perut boroi itu haha 
Layans 
(>_<) 

8 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

huishhh bestnyaaaa.. dah la permandangannya cantik.. untunglah... jeles jeles!

Anasyg said...

hye eazy :) lama tak singgah sini :) lawa spek oren - kenapa x kuning? hehe

Zuan said...

gua tak jejak lagi sana.. macam best je :D

Eazy Izzuddin said...

AINAA :
sangat cantik ye ..bole buat tempat honeymoon tau heheh
xD

Eazy Izzuddin said...

ANASYG :
kuning tak sesuai dengan kulit ...
ehhhh
hehehe
xD

Eazy Izzuddin said...

ZUAN
sangat best bro
pergilah heheh
xD

Mila Ahmad said...

Laut cantik tak ?

Eazy Izzuddin said...

MILA :
czantik !