Journey Ku; YNOT Graffiti at Genting !

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera





Oh yeah kalau kalian masih lagi teringat entry Press Conference fasal YNOt grafitti lalu. Sekarang adalah waktu kemuncaknya ! Pada 13 April 2013 lalu, berlangsungnya YNOT Graffiti di Genting Highlands ! Dan terima kasih kepada RWGenting, kami blogger dapat bermalam di First World Hotel 2hari 1hari malam.

Baiklah, pada pagi Sabtu 13 April sesampai sahaja di puncak Genting kami diberi briefing oleh Darren from Nuffnang tentang apa yg bakal berlangsung di sana. Permulaan oleh pertunjukan BMX Showcase dan HITZ.FM Live Broadcast - Jinny Boy. Next, Graffiti Raincoat Art Fashion Show and DJ EVA T (partying in Genting's outdoor theme park!).






Selepas itu, kami dah mencuba Theme Park New Ride iaitu attraction terbaru di Genting ! The Waves ! Sangat menarik dan best ! Seperti bergerak di dalam ombak laut yg tertutup, tapi agak prning kepala selepas habis tapj menyeronolkan terasa mahu naik lagi .

Selepas itu kami Lunch karena sudah lapar dan Check in Hotel First World dan sangat terbaiklah bilik dia. Next activity is SONGKRAN Festival (that's right we're talking about Thailand's legendary water throwing celebration, which falls on the 13th of April!)

Genting Water Festival 2013 ! Main buih air di tengah kesejukkan Genting, mengigil bak hang . Tapi best ! Main curah2 air kat semua orang sampai penat, tapi ku menyorok dalam buih karena agak suam di dalam buih hehe dan takkan ku lupa Genting Water Festival 2013 bersama rakan2 blogger yg lain;)







Setelah penat, berehat sebentar pada petang tu sementara menunggu dinner di Coffee Terrance yang sangat sedap dan terbaik makanannya ! Berapa pinggan dah ku tambah dan ku rasa hampir ke semuanya. Selepas itu ke stage untuk YNOT Graffiti Showdown Elecoldxhot & Fix (performance) dan sangat terbaik !

Selepas persembahan, aktiviti free and easy, lepak di Starbucks sambil sembang dengan blogger lain. Waktu pun hampir malam dan kami beransur pulang ke bilik hotel masing2 untung beradu, tenang dan sejuk.

Keesokkanya pula selepas breakfast, aktiviti Elecoldxhot & Fix & Bloggers Video Shoot ! Wow ! We in they video clip ! Itulah pengakhiran kami di Genting untuk YNOT Grafitti, ku pun terpaksa keluar pulang awal karena ada hal yg tak dapat dielakkan . Btw ! Its really an exciting journey with RWGenting ! Thanks RWGenting for this lovely weekend :)






p/s: Great weekend, Thanks RWGenting !
(>_<)
LAYANS

6 comments:

hazwan hairy said...

wahh cmna dpt event ni?

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

cool la bro.. dah lama tak join event..

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

wahh bestnyaaaa... nak join gak.. hewhewhewhew

penaberkala said...

lunch di Resort Cafe pun best bro...
tapi hang dah balik

Judiene said...

Best gila aktiviti ni. Tahniah sebab jadi blogger pemes. Hehe. :-)

Leny said...

sangat bagus nih event nya,,seruuuu