Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera





Alhamdulillah sejak akhir-akhir ini ku aktif juga sertai event dan aktiviti blogger, tapi pada entry kali ini ku mahu buat lebih kepada travelblog. Travelog or travelblog? Sama aje kot hehe, Baiklah baru2 ini ku mendapat invatation daripada Bro Framestone ke Melaka.

Baiklah, pada hujung minggu yang lalu 20hb dan 21hb April 2013 ku ke Melaka bersama Bro Framestone, Ierakan dan Irwanalessa untuk merasai suasana percutian di Bandaraya Bersejarah Melaka. Terima kasih juga kepada Felda Travel dengan sponsors penginapan kami di Hotel Seri Costa Melaka.

Hotel Seri Costa Melaka yang terletak betul2x berdekatan dengan Mahkota Parade ataupun paling dekat dengan Menara Taming Sari. Diberi peluang untuk bermalam selama 1 malam di Hotel Seri Costa. Bertolak dari rumahku ke Rawang untuk pickup Bro dan seterusnya shoot ke Melaka, kami tak beberapa tahu jalan, tapi terima kasih pada GPS Bumblee Bee ku hehe.

Sesampai di Melaka Bandaraya Bersejarah Hotel Seri Costa ! di sambut oleh Manager Hotel dan staffnya sangat terbaik ! Kami dihidangkan makanan tengahari oleh pihak hotel sambil bersembang-sembang tentang Hotel Seri Costa ini dan agak menarik okeh. Setelah selesai lunch bersama, kami di beri dua bilik hotel, masing resting dan nantikan part 2 ! jejalan Melaka hehe

continue.....





p/s : Monday Blues ...
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera





Oh yeah kalau kalian masih lagi teringat entry Press Conference fasal YNOt grafitti lalu. Sekarang adalah waktu kemuncaknya ! Pada 13 April 2013 lalu, berlangsungnya YNOT Graffiti di Genting Highlands ! Dan terima kasih kepada RWGenting, kami blogger dapat bermalam di First World Hotel 2hari 1hari malam.

Baiklah, pada pagi Sabtu 13 April sesampai sahaja di puncak Genting kami diberi briefing oleh Darren from Nuffnang tentang apa yg bakal berlangsung di sana. Permulaan oleh pertunjukan BMX Showcase dan HITZ.FM Live Broadcast - Jinny Boy. Next, Graffiti Raincoat Art Fashion Show and DJ EVA T (partying in Genting's outdoor theme park!).






Selepas itu, kami dah mencuba Theme Park New Ride iaitu attraction terbaru di Genting ! The Waves ! Sangat menarik dan best ! Seperti bergerak di dalam ombak laut yg tertutup, tapi agak prning kepala selepas habis tapj menyeronolkan terasa mahu naik lagi .

Selepas itu kami Lunch karena sudah lapar dan Check in Hotel First World dan sangat terbaiklah bilik dia. Next activity is SONGKRAN Festival (that's right we're talking about Thailand's legendary water throwing celebration, which falls on the 13th of April!)

Genting Water Festival 2013 ! Main buih air di tengah kesejukkan Genting, mengigil bak hang . Tapi best ! Main curah2 air kat semua orang sampai penat, tapi ku menyorok dalam buih karena agak suam di dalam buih hehe dan takkan ku lupa Genting Water Festival 2013 bersama rakan2 blogger yg lain;)







Setelah penat, berehat sebentar pada petang tu sementara menunggu dinner di Coffee Terrance yang sangat sedap dan terbaik makanannya ! Berapa pinggan dah ku tambah dan ku rasa hampir ke semuanya. Selepas itu ke stage untuk YNOT Graffiti Showdown Elecoldxhot & Fix (performance) dan sangat terbaik !

Selepas persembahan, aktiviti free and easy, lepak di Starbucks sambil sembang dengan blogger lain. Waktu pun hampir malam dan kami beransur pulang ke bilik hotel masing2 untung beradu, tenang dan sejuk.

Keesokkanya pula selepas breakfast, aktiviti Elecoldxhot & Fix & Bloggers Video Shoot ! Wow ! We in they video clip ! Itulah pengakhiran kami di Genting untuk YNOT Grafitti, ku pun terpaksa keluar pulang awal karena ada hal yg tak dapat dielakkan . Btw ! Its really an exciting journey with RWGenting ! Thanks RWGenting for this lovely weekend :)






p/s: Great weekend, Thanks RWGenting !
(>_<)
LAYANS
Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera




Yeahhh i'm backk, kerinduan sangat dekat kalian hehe, baiklah.. Pada 2hb April 2013 lalu ku telah menghadiri event part gilang gemilang Wechat ! Di Neverland Club Kuala Lumpur. Terima kasih kepada yang menjemput!

Event party bermula pukul 7pm, memang sempat lah ku pergi bersama seorang rakan Faiz Rahim ataupun Ziafmihar hehe, tapi jalan agak sesak tapi sampai juga ku ke sana Alhamdulillah. Sampai di sini terus mendaftar.

Ku dapat bantal wechat ! Sebagai goodies bag, thanks wechat dan dapat juga bergambar secara percuma dengan background dari wechat, sangat nice !

Masuk sahaja di dalam club party permulaan event party dengan dance dance yang sangat terbaik ! Sambil nonton dance sambil makan dan MC pasa malam itu ialah Rudi ! Sangat sporting okay .

Next kata-kata aluan dari Mr Ponshu Yeung Vice President, Tencent International Business. Bercerita sedikit pasal WeChat ni lah.



Kemudian ada performance dari Vivian Chua dan Henley Hii. Sedap gak diorg berdua ni duet. Harmoni je rasanya. Dan persembahan dari Awie Rafael ! Terbaik lah, siap pass mic kat ku lagi nyanyi lagu beliau haha.

Dalam masa event berlangsung, mestilah ada game! Ku sertai game itu ! Menjawab pasal isu wanita kepada lelaki, haaaa kaum lelaki haruslah tahu serba sedikat pasal wanita kayh hehe , tapi lelaki kalah juga, wanita yang menang.

Ku dapat juga gift dari game yg ku sertai, dapat CD and Dvd artis korean , thanks wechat! Hadiah lain pun menarik separti external harddisk, dock untuk iphone and ipod, earphone dan lain2 lagi ..rasa beruntung join wechat party ni hehe

Korang download wechat di smart phone korang, sangat best, menarik dan mudah ! Mehlah install WeChat apps ni. Semua smartphone tak kira Ios, Android, Symbian, Blackberry dan Windows phone boleh tau. Lagi plak FREE je download dan install

Now lets WeChat ! My id eazyizzuddin







p/s: back on track !
LAYANS
(>_<)


WeChat Party 2013

by on 11:27 AM
Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera Yeahhh i'm backk, kerinduan sangat dekat kalian hehe, baiklah.. Pada 2hb April 2013 l...