Followers

Saturday, February 23, 2013

Si Kuning is Reveal !

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera




Pada petang Khamis yg penuh keberkatan malam Jumaat dapat call dari my car dealer Miss Fatin. "Awak? kereta awak dah siap, nanti datang amik ya waktu macam biasa kat showroom" terasa hati sungguh teruja karena akhirnya memiliki my first car, my own first car hehehe. 

Dapat call waktu time bekerja langsung terus mood nak kerja ada tak ada aje, nak buat kerja pun rasa gelisah karena teringat nak ambil Si Kuning pada petang Khamis kelmarin. Dah lah  masa nak dekat pulang masa bekerja hujan lebat, naik motor aje ke pejabat, karena kesanggupan, redah ! 

Sesampai aje di rumah, 'Bonda, jom teman abg pergi amik kereta?" semuanya rasa sungguh excited untuk menerima si kuning dalam keluarga kami hehe, bawa adik beradik sekali untuk pergi ke showroom Noble Twin berdekatan LRT Jelatek, terpaksa merempuh jammed, almaklumlah time orang balik kerja dan hujan.




Sesampai aje di showroom, dari jauh dah lihat si kuning ku berada di situ, nak senyum lebih pun tak boleh karena terlebih excited hehe. Masuk ke dalam showroom Miss Fatin sedang menunggu. First word dari Miss Fatin " Tahniah dapat kereta awak harini" fuhhhh ..

Miss Fatin menerangkan dari A to Z pasal kereta, service, warranty, radio, engine dan lain2. Dan minta maaf juga terkepit jari Miss Fatin masa mahu menutup bumbung enjin. Oh tak sabar rasanya nak drive balik ke rumah dan first destinasi ke Masjid Jalan Semarak untuk mendengar ceramah Maulidur Rasul dan membawa Bonda n adik2 pergi makan dan jalan2 satu KL malam itu hehe. 




p/s: Selamat datang Si Kuning walaupun ku sendiri tak mampu untuk si Kuning yg sebenarnya Suzuki Swift :D
LAYANS
(>_<)

Comments (20)

On February 22, 2013 at 9:28 AM , Nisa Kay said... [Reply to comment]

tahniah eazyyyy!! so produ of u! doakan nisa jugak dapat si hitam! ehhh :P

 
On February 22, 2013 at 9:32 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

NISA KAY :
si hitam ??
wahhh
insyAllah dapat tu hehe

 
On February 22, 2013 at 9:42 AM , ::FAIZ:: said... [Reply to comment]

yeah. si kuning.... saya silver... mmg minat silver, kete satu lg pun silver. :)

 
On February 22, 2013 at 9:45 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

FAIZ :
yeah kereta kancil sya pun silver hehe
xD

 
On February 22, 2013 at 9:48 AM , Mira Cikcit said... [Reply to comment]

Waaa bestnyaa, orang pun baru beli Myvi jugak warna puith. Jelez sbb warna kuning sangat cantik

 
On February 22, 2013 at 9:49 AM , Phat said... [Reply to comment]

smart kan si kuning tu..phat ada si hitam je

 
On February 22, 2013 at 10:19 AM , nUR_rOsALiNdA said... [Reply to comment]

Tahniah Eazy
Lepas ni target si kuning swift pulak ek

 
On February 22, 2013 at 2:47 PM , A.R.R.Y R.E.N.N.W.O.O.D@blog said... [Reply to comment]

Wahh..mnt gk wrna kuning..comel kereta wrna kuning sma mcm tuannya gak..haha..:D

 
On February 22, 2013 at 3:33 PM , NIA SI DRUMSTICK said... [Reply to comment]

hahah..dh boleh tukar header eazy tu..nnti kecik at plak si kuning yg bru..tn dia asyik ingt ng ex die..ahaha..

 
On February 22, 2013 at 5:32 PM , anneDEE said... [Reply to comment]

comel si kuning awoks , hehe

 
On February 22, 2013 at 10:49 PM , ZWAN SABRI said... [Reply to comment]

Eh, apa nasib si swift kuning? btw myvi kuning nampak mengancam.. ;)

 
On February 23, 2013 at 2:57 PM , ✿A I N A A✿ said... [Reply to comment]

wahhh tahniah!!!!!! bestnyaa dah boleh beli kereta sendiri... perghhhhh untunglah

 
On February 23, 2013 at 3:59 PM , FarHANa aZwA said... [Reply to comment]

si KUNING mmg gerjesss..kihkih

 
On February 24, 2013 at 7:39 PM , Azham Vsvc said... [Reply to comment]

Alhamdulillah...seronoknya sudah dimurahkan rezeki hehe :)

 
On February 25, 2013 at 9:49 PM , laskar pelangi said... [Reply to comment]

kacak kacak si kuning!
tahniah dan alhamdulillah :)

 
On February 26, 2013 at 12:37 AM , aDfeez said... [Reply to comment]

swift jual ker??? knp jual??

 
On March 1, 2013 at 8:59 PM , Izza Sakura said... [Reply to comment]

Tahniah ye

 
On March 2, 2013 at 12:07 AM , Chic Na said... [Reply to comment]

wahhh.. bumble bee!! ;)

 
On March 2, 2013 at 7:54 AM , Zamani Abe said... [Reply to comment]

sayang si kuning dia ek :)

 
On May 24, 2013 at 9:35 PM , Leny said... [Reply to comment]

mau donk ikut jalan-jalan