Si Kuning is Reveal !

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera




Pada petang Khamis yg penuh keberkatan malam Jumaat dapat call dari my car dealer Miss Fatin. "Awak? kereta awak dah siap, nanti datang amik ya waktu macam biasa kat showroom" terasa hati sungguh teruja karena akhirnya memiliki my first car, my own first car hehehe. 

Dapat call waktu time bekerja langsung terus mood nak kerja ada tak ada aje, nak buat kerja pun rasa gelisah karena teringat nak ambil Si Kuning pada petang Khamis kelmarin. Dah lah  masa nak dekat pulang masa bekerja hujan lebat, naik motor aje ke pejabat, karena kesanggupan, redah ! 

Sesampai aje di rumah, 'Bonda, jom teman abg pergi amik kereta?" semuanya rasa sungguh excited untuk menerima si kuning dalam keluarga kami hehe, bawa adik beradik sekali untuk pergi ke showroom Noble Twin berdekatan LRT Jelatek, terpaksa merempuh jammed, almaklumlah time orang balik kerja dan hujan.




Sesampai aje di showroom, dari jauh dah lihat si kuning ku berada di situ, nak senyum lebih pun tak boleh karena terlebih excited hehe. Masuk ke dalam showroom Miss Fatin sedang menunggu. First word dari Miss Fatin " Tahniah dapat kereta awak harini" fuhhhh ..

Miss Fatin menerangkan dari A to Z pasal kereta, service, warranty, radio, engine dan lain2. Dan minta maaf juga terkepit jari Miss Fatin masa mahu menutup bumbung enjin. Oh tak sabar rasanya nak drive balik ke rumah dan first destinasi ke Masjid Jalan Semarak untuk mendengar ceramah Maulidur Rasul dan membawa Bonda n adik2 pergi makan dan jalan2 satu KL malam itu hehe. 




p/s: Selamat datang Si Kuning walaupun ku sendiri tak mampu untuk si Kuning yg sebenarnya Suzuki Swift :D
LAYANS
(>_<)

20 comments:

Nisa Kay said...

tahniah eazyyyy!! so produ of u! doakan nisa jugak dapat si hitam! ehhh :P

Eazy Izzuddin said...

NISA KAY :
si hitam ??
wahhh
insyAllah dapat tu hehe

::FAIZ:: said...

yeah. si kuning.... saya silver... mmg minat silver, kete satu lg pun silver. :)

Eazy Izzuddin said...

FAIZ :
yeah kereta kancil sya pun silver hehe
xD

Mira Cikcit said...

Waaa bestnyaa, orang pun baru beli Myvi jugak warna puith. Jelez sbb warna kuning sangat cantik

Phat said...

smart kan si kuning tu..phat ada si hitam je

nUR_rOsALiNdA said...

Tahniah Eazy
Lepas ni target si kuning swift pulak ek

A.R.R.Y R.E.N.N.W.O.O.D@blog said...

Wahh..mnt gk wrna kuning..comel kereta wrna kuning sma mcm tuannya gak..haha..:D

NIA SI DRUMSTICK said...

hahah..dh boleh tukar header eazy tu..nnti kecik at plak si kuning yg bru..tn dia asyik ingt ng ex die..ahaha..

anneDEE said...

comel si kuning awoks , hehe

ZWAN SABRI said...

Eh, apa nasib si swift kuning? btw myvi kuning nampak mengancam.. ;)

✿A I N A A✿ said...

wahhh tahniah!!!!!! bestnyaa dah boleh beli kereta sendiri... perghhhhh untunglah

FarHANa aZwA said...

si KUNING mmg gerjesss..kihkih

Azham Vsvc said...

Alhamdulillah...seronoknya sudah dimurahkan rezeki hehe :)

laskar pelangi said...

kacak kacak si kuning!
tahniah dan alhamdulillah :)

aDfeez said...

swift jual ker??? knp jual??

Izza Sakura said...

Tahniah ye

Chic Na said...

wahhh.. bumble bee!! ;)

Zamani Abe said...

sayang si kuning dia ek :)

Leny said...

mau donk ikut jalan-jalan