Followers

Monday, January 28, 2013

Air Terjun

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

IMG_3574 

 Lama tak mandi air terjun ! Thanks kepada my friend ajak ! Yela dalam keadaan masa yang sangat terluang ini apa kata menghilang kan bosan dengan beriadah pepagi hehe mandi air sungai. Lokasi di Air Terjun Hutan Lipur Lentang Bentong sebelah highway. Sampai ke Bentong kami mandi sungak tau hehe.

Almaklumlah kami pergi pun naik myvi member (entry myvi yang lepas) itu yg boleh pergi mandi air terjun jejauh, padahal tak lah sejauh mana pun KL ke Bentong hehe. Mengambil masa dala 40 minit juga lah nak ke sana tak sampai sejam. First time sampai Air Terjun sana.

Sampai aje di sana keadaan Hutan Lipur air terjun sangat tenang, sunyi dan sangat nyaman. Kami aje lah manusia yg berada di situ karena pergi pun pada waktu bekerja bukan waktu hujung minggu, mesti lah tak ramai dan best mandi manda tanpa gangguan hehe.


IMG_3569


IMG_3566


Air Sungainya sangat sejuk dan jernih lah juga kan dan tak lah dalam sangat serta selamat jika kanak - kanak bermandi manda di situ, tapi mesti pengawasan juga dari orang dewasa karena kadang2 air sungai agak deras dan boleh menghayut.

Selama sejam kot ku, Saleh dan Akmal bermandi manda dan tak boleh lelama karena airnya sangat sejuk dan boleh menggetarkan jiwa dan seluruh badan hehe. Asalkan dapat lepas dendam nak mandi sungai pun jadilah sambil menikmati alam sekeliling yang indah.

Tak lama lepas itu kami bersiap2 untuk pulang semula ke Kuala Lumpur untuk lunch ! Lapar kot setelah berendam lama dalam air terjun haha. Sempatlah singgah di Kl Festival City untuk memenuhkan isi perut. Seterusnya perjalanan di teruskan round2 di sekitar Look Up Point Ampang.


IMG_3578 

 Look Up Point Ampang rasanya lama dah tutup dan hanya yg tinggal pemandangan dari tepi bukit melihat pemandangan Kuala Lumpur. Kalau kalian pergi pada waktu malam mesti lagi cantik dan meriah pemandangannya.

Fuhhh memang berjalan sakanlah nampak nya haha.. Almaklumlah tak bekerja lagi duduk rumah goyang kaki haha ..Tapi ku akan busy nanti pada bulan February, apa ? Nantikan okay hehe

Their Twitter : https://twitter.com/SalehSley
                      https://twitter.com/heyy_akmal
Mine : https://twitter.com/EazyIzzuddin

P/s: nervous nak mulakan alam baru :D😻😁
LAYANS
(>_<)

Comments (14)

On January 28, 2013 at 1:16 AM , NIA SI DRUMSTICK said... [Reply to comment]

wahh..bestnyer..mndimanda gitu..

 
On January 28, 2013 at 11:20 AM , ZWAN SABRI said... [Reply to comment]

bestnye.. aku dah lama x mandi air terjun sejak kes2 air kencing tikus tu.. huhu

 
On January 28, 2013 at 12:04 PM , Akmalzaman Shaharuddin said... [Reply to comment]

Ternyata memang best mandi air terjun dekat sana. Tambah pulak krisis air masa tu kan. Memang lepas dendam betul.

 
On January 28, 2013 at 7:01 PM , Nulia Jezeera said... [Reply to comment]

wahhh ...air terjun tu sgt cantik ......

alamk pic seterusnya kena jaga mata ...hehe

 
On January 28, 2013 at 7:03 PM , ✿A I N A A✿ said... [Reply to comment]

bestnyaaa.. cantik view... bukan nak ajak... XD

 
On January 29, 2013 at 6:49 PM , Arry_RennwoodBlogerBoy said... [Reply to comment]

bestnyer,,msti best kan mndi kt stu..sjuk air..

 
On January 30, 2013 at 1:57 PM , Asyraf Arif said... [Reply to comment]

alamak, bestnya air terjun. lama tak pergi. haihhhh :(

 
On February 7, 2013 at 8:36 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

NIA :
best !
lama tak dapat mandi sungai
xD

 
On February 7, 2013 at 8:36 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ZWAN SABRI :
yeke ..
tak tahu lah pulak pasal tu
hihih
xD

 
On February 7, 2013 at 8:37 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AKMALZAMAN :
hahaha
tahu takpe ..
balas dendam mandi air sungai hehe
xD

 
On February 7, 2013 at 8:37 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

NULIA :
haip !
jangan tengok hehehe
xD

 
On February 7, 2013 at 8:38 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AINAA :
aiii ...
awak free ke time tu ?
hehe
xD

 
On February 7, 2013 at 8:38 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ARRY :
sangat sejuk kot hihi
xD

 
On February 7, 2013 at 8:38 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ASYRAF ARIF :
jom pi ..
xD