Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera











fisheye nightshoot from my Condo, Love Kuala Lumpur





I don't why i'm so obsessed with this building, Kuala Lumpur City Center KLCC, been dreaming to work inside that building, apakah kan daya ..rezeki ku tiada di situ. Tapi tiap2 pagi ku akan exercise ataupun berjogging di sana, karena ku berasa sangat selesa jogging di KLCC park (cuci mata=P). Almaklumlah, rumahku dari KLCC pun dekat..di Jalan Semarak xD

Ku pun pernah photoshoot seorang model di KLCC kalau kalian pernah perasan entry ku yg sebelum ini, sangat terbaik hasilnya ..ku pun tak sangka, nak lihat ? pergi ke link ini ---> photog by Eazy . Gambar2 di atas telah di upload dalam Instagram ku ..search and follow 'eazyizzuddin' ya .

p/s: Alhamdulillah..walaupun DSLR hilang, ku masih boleh shoot dengan hadiah farewell dari TNB ..iaitu sebuah kamera ?? nantikan 
LAYANS
(>_<)




Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


Tiap pagi sabtu yg menenangkan di hujung minggu adalah masa untuk beristirehat bersama family takpun bagi yg tinggal bujang itu berehat bersama rakanlah kan ? Kalau bosan, pagi2 itu pergilah jogging dan beli surat khabar untuk mengetahui berita terkini dan hiburan sensasi =P

Semua jenis surat khabar ku beli, dari The Star, NST, Utusan, Berita Harian. Itu sahaja rasanya kot ? Almaklumlah ingin mencari maklumat lebih tentang apa yg berlaku di sekeliling ku xD.

Sedang menyelak surat khabar utusan, eh ku lihat gambar ini, macam ku kenal sangat haha. Lagi2 dalam segmen Blogger Pilihan untuk minggu tersebut. Memang terbaik lah ! teman2 blogger dah hebat sekarang. Siap keluar dalam surat khabar, Alhamdulillah rezeki masing2 .

First !, kira-kira dalam bulan Ramadhan yang lalu, kira-kira 7 minggu yang lalu, teman blogger ku yg selalu ku photoshoot beliau, iaitu Nisa Kay ! teman sekampus dahulu. Yup memang benar beliau jana pendapatan dengan blog. I've seen it ! jealous oh ! berbaloi dengan hasil kerja keras beliau dalam blogging. Saya tabik dengan kamu Nisa Kay ! 

Nisa Kay ? siapa Nisa Kay. Kalian boleh lihat gambar Instagram di atas, yeah itu dia, pinjam pic Instagram dari YanaSamsudin karena ku tak sempat nak snap Instagram hehe. Senang, bila ada Instagram, di mana2 aje boleh terus update pic. Untung lah siapa Instagram :P . Blog Nisa Kay --> www.nisakay.com

Baiklah, Blogger seterusnya ialah Mr. Secretary !, Helo Mr Secretary . Mr NurAizuddin. Sejurus selepas Nisa Kay, minggu seterusnya dalam Blogger Pilihan oleh utusan ialah Mr Secretary. Tak sangka, selang seli ya korang keluar dalam Blogger Pilihan. Terbaik... tetiba ku excited haha .





Gambar Instagram di atas ialah hasil keratan akhbar 6 minggu yg lalu. Excited tuan Mr Secretary, ku pun tumpang excited pergi beli surat khabar pagi2 dan terus buka ruangan Blogger Pilihan. Dalam hati berkata, bagaimanakah rasanya di interview oleh wartawan hehe. Tak pernah ku merasa. Apa-apa pun, hal yg berkaitan Setiausaha..boleh contact NurAizzuddin di www.nuraizuddin.com hehe.

Seterusnya blogger yg ku kenal dan pernah jumpa mereka seperti dua di atas dan di bawah ialah seorang cikgu ! Cikgu Hizami ... ataupun nama blognya .. Budak Lelaki Sebelah Pintu, unikkan nama blognya. Berada dalam Blogger Pilihan hari sabtu baru ini ! still fresh, boleh lihat dalam pic Instagram, baru sahaja 5 jam di post hehe. 






Hari Sabtu baru ni dengan bangun lewatnya, mengambil akhbar di atas meja, selak-selak, belek2, eh macam kenal aje ! terus Instagram hehe . Haish, bilakah turn aku nak jadi macam depa ni. Boleh singgah ke blog Budak Lelaki Sebelah Pintu di laman web www.budaklelaki.com . Daily life story yg ditulis oleh Cikgu Hizami hehe. 

p/s: senang upload pic pakai Instagram ..nak promote katanya ..find me dalam Instagram eazyizzuddin. Baru ku perasan, masing-masing2 ada domain sendiri. Best !
LAYANS
(>_<)
with maria elena
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


Tajuk minggu ini adalah hobi ! Hobi penulis Blog Eazy Izzuddin suka meet new friends and blogger or twitter. Entah lah, ku pun tak tahu kenapa hobi ku suka meet orang, orang aje tak suka meet Eazy =P. Best tau jumpa kawan yang dah lama kenal melalui blog dan twitter takpun di facebook dan jumpa secara 'REAL'

Ku pun takut juga kalau first time nak jumpa, tapi bila kita dah kenal lama seseorang itu dan berjumpa akan jadi macam dah lama kawan dan jumpa. Pening tak ? haha. Bila dah jumpa tu, hubungan silaturahim itu akan erat dan diteruskan tanpa henti terutamanya membuat Gathering Blogger takpun Twtup.

Ahaaa.. dahulu aktif juga dengan Gathering Blogger, tetapi sekarang pabila laman social twitter semakin hangat dan ramai yg lebih aktif di twitter. Ada yg akan buat Twtup sana sini, agak terkenal jugalah. Tapi ku kerinduan Gathering Blogger, sesiapa yg ada blog ni hehe.

Serius ku cakap kebanyakan kawan2 ku kenal dari blogger, twitter dan facebook dan seringkali meet up and hangout bersama. Ada juga kawan2 dari zaman sekolah, Alhamdulillah masih berhubung lagi walaupun seringkali terputus, tapi ku masih mengingati.

Sejak kebelakangan ini, ada juga ku meet up bersama blogger dan Twitterian eh ? Yg tinggal jauh dan study jauh2. Bila lagi kan nak meet mereka sebelum mereka jauh dari kita hehe. Dari alam maya ke alam nyata, fuhh ! lain gua cakap beb hehe, ada yg ramah di twitter tapi pemalu di alam nyata hehe. Jangan marah ea ..layans


536569_476313445712733_1075407296_n (1)


Gather..


DSC_0730


#KarokWithPojie 


Ada juga meet up in person, nantikan entrynya. Almaklum lah penulis Blog Eazy ni suka photoshoot dan kadang2 ada mini photoshoot bersama dan masing2 akan share di blog, twitter dan facebook. Dari situ juga akan dapat ramai kenalan. Dapat kenalan dari kecil sampai ke besar hehe. ada sedikit pic yg mahu di share sepanjang ku ke Gathering ini..


left shoot


p/s: dare to date me ? hehe rindu kawan2 blog, twitter dan fb, hope tak dilupakan ;)
LAYANS
(>_<)

Hobi

by on 10:49 AM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Tajuk minggu ini adalah hobi ! Hobi penulis Blog Eazy Izzuddin suka meet new friends and bl...
Assalamualaiku WBT & Salam Sejahtera Uols.

Sempena hari Jumaat ini, penghulu segala hari, ku mahu mengambil keberkatan dengan memaparkan atau memperdengarkan sebuah lagu yg ku minati, penyanyi nya pun ku minati juga kot, hiks, huhu lagu yg diberi tajuk Jalan Lurus di nyanyi kan oleh Gita Gutawa. Membuat ku sedar & bermakna, huhu

Lagunya mula ku dengar dalam bulan Ramadhan di Astro, buat ku tercari-cari, dan siapakah penyanyi dan tajuk lagu itu, baru ku tahu, dan download nya, sedap di dengar, berulang2 kali ku mendengarnya tanpa rasa bohsan buat ku begitu sedar & Insaf, huhu, alhamdulillah =)

Ibarat lagu nasyid dan Unik liriknya, joms layans...



"Jalan Lurus 10 yg mesti ditempuh, Yang Pertama....." antara lirik lagu Jalan Lurus, di sini ku sertakan Video Clip bersama liriknya untuk sama2 kita mendengar dan menonton, hiks..."Semoga Allah Membimbing Kita Semua" Insyallah..=D






Lyrics


Lirik di atas boleh di adjust untuk kelajuannya liriknya bergerak, so boleh berdendang bersama2 ea..xD. Detik2 semakin tiba untuk kembali ke Campus, huhu, Yeah, Kerinduan pun ade lorh di Campus, =P, Unisel Here I come..xD

p/s : lihat Gita Gutawa begitu chantek & cute dalam video, hihi (update kembali entry 29.05.2009)
LAYANS
(>_<)

[J]alan [L]urus...

by on 3:09 PM
Assalamualaiku WBT & Salam Sejahtera Uols. Sempena hari Jumaat ini , penghulu segala hari, ku mahu mengambil keberkatan dengan memapa...
Assalamulaikum WBT & Salam Sejahtera





Follow Instagram Eazy search eazyizzuddin
p/s: memories 
LAYANS
(>_<)

Sent from my iPod Touch

IMG_0349
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

masih lagi dengan stroy raya ? harap kalian semua tak bosan la h ea. Pejam celik pejam celik dah nak habis dah bulan syawal ini, masih lagi terasa sambutan Hari Raya Aidil Fitri dengan open house sana sini. Memang naik lah badan ku dengan open house haha .

Baiklah, My Raya Story 4 memaparkan ku menghadiri ke majlis perkahwinan rakan sekampus ku dahulu masa sama-sama belajar di Unisel, Nurmastura. Ku kenal beliau pun bukan dalam satu kelas, tetapi dalam persatuan yg menemukan kami ..ececeh haha

Majlis perkahwinan yg berlangsung di Tikam Batu Sg Petani Kedah pada hari raya yg ke-empat. Ku sangat teruja untuk menghadiri majlis perkahwinan beliau karena ku tinggal di kampung atuk pun di Kuala Kurau hanya ambil masa satu jam setengah untuk kesana.

Ku  kesana dengan dua lagi rakan sekampus, ku menunggu di Exit Tol Bertam dan gerak sekali bersama Nadia ke Majlis Perkahwinan di Tikam Batu. Setibanya di sana, "kenapa sesak sangat eh jalan sini" kata dalam hati, rupanya Majlis Perkahwinan si Mas yg buat sesak.

Memang meriahlah Majlis Perkahwinan Mas, siap ada pertunjukan silat lagi. Setibanya di situ, kami terus ke bilik pengantin berjumpa dengan Mas, siap bergambar lagi sebelum pengantin lelaki tiba. Mas sebenarnya telah akad nikah awal lagi pada bulan Ramadhan yg lepas dan baru melangsungkan perkahwinan.


IMG_0296


IMG_0301 


Nadia yg kebetulan berbaju purple mengikut tema Majlis tetiba menjadi bidan terjun, menjadi pengapit pengantin perempuan haha. takpe Nadia, itu bermakna hari besar bagimu akan tiba tak lama lagi hehe. Di atas pelamin semasa mempelai tiba, ada satu adegan yg sangat mencuit hati.

Tetiba pabila pengantin hendak duduk dan pelamin itu roboh atau patah rasanya di bahagian belakang. Haha nasib baik pengantin pandai cover baik. Cayalah Mas ! Kasihan pada masa itu, tiada official photographer yg shoot kenangan manis mereka yg hanya di rasai sekali seumur hidup. Kalau lah nikon ku masih ada, pasti akan ku shoot.


IMG_0322    IMG_0374 


Dan tak tersangka pula apabila untuk majlis makan beradat bersama pengantin, ku dan rakan lain dapat makan semeja lagi bersama pengantin. Rakan twitter membalas " hah tak lama lagi tu Eazy naik pelamin" haha adakah itu benar ? haih calon pun tiada lagi nak kahwin dah ish3x :p

Lama juga berada di situ, dari tengah hari sampai ke petang, tapi kami terpaksa beransur juga karena ada plan lain lagi yg harus kami tetapi. Btw kepada Nurmastura dan pasangan (terlupa nama =P) Selamat Pengantin Baru, Kekal hingga ke anak cucu ..amin ...jangan gaduh2..


IMG_0378


p/s: Nadia berkata pabila ku nak bergambar dengan Nurmastura "haip2 Eazy..itu bini orang tu hehe" apekah ?? :P percubaan tulis karangan macam dahulu
LAYANS
(>_<)

My Raya Story 4

by on 6:30 PM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera masih lagi dengan stroy raya ? harap kalian semua tak bosan la h ea. Pejam celik pejam celi...
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

IMG_1002 


 Last two entry ada dua p/s kan ?
cuba teka ? ke tak ingat dah ?
inilah penyebab satu badan ku sakit2 di permulaannya 
almaklumlah baru nak aktif workout balik hehe 
otot2 badan semuanya terkejut 
amat terasa sakit bila bangun di pagi hari 
aduuuuhhhhhh 
tapi sekarang dah ok dah
yela ..masa yg banyak terluang harus digunakan sebaiknya 
mempersediakan diri dari segi mental dan body #eh
sebelum dapat kerja baru ;)


IMG_1005


lokasi di Office My Dad 
Mindef KL ...free tu ..nak pergi yg berbayar tak mampu =P

p/s: Looking for a job ..ahaks
LAYANS
(>_<)

Workout

by on 10:20 PM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera    Last two entry ada dua p/s kan ? cuba teka ? ke tak ingat dah ? inilah p...
Assalamulaikum WBT & Salam Sejahtera


IMG_0199 

 My Raya Story 3!
Selepas sakit kaki drive KL to Perak..jammed kot !
Akhirnya hari keesokkannya ialah Hari Raya!
tak sabar untuk menyambutnya ..


IMG_0170 


 korang tahu kan hari raya pertama feel raya sangat membuak2
berbanding hari2 raya yg seterusnya ..serius lain ..
pagi raya ku dan family ku sedondon berwarna purple !


IMG_0169 


 rasanya almost satu Malaysia tema warna purple kot hehe
Raya tahun ni beraya di belah my dad
nak beraya belah my mom ..dua2 telah tiada :(
karena semua adik beradik belah my dad beraya rumah wife masing2
almaklumlah adik beradik my dad semuanya lelaki ..
hanya my dad and my Pak Teh aje beraya sini
meriah lah juga ..kalau ada seluruh anggota keluarga ..lagi meriah !


IMG_0210


IMG_0209


Bangun pagi .. mandi ..solat Hari Raya Aidilfitri
bermaafan antara satu sama lain
beraya di rumah adik beradik ..dan photoshoot !
kisah seterusnya ..rasanya ku dapat jumpa blogger dan member twitter
almaklumlah ..semua tinggal jauh2 dan study jauh2
nanti kan ..jom layans picca xD

p/s: sakit satu badan workout haha
LAYANS
(>_<)

My Raya Story 3

by on 3:52 PM
Assalamulaikum WBT & Salam Sejahtera    My Raya Story 3! Selepas sakit kaki drive KL to Perak..jammed kot ! Akhirnya hari...
Assalamulaikum WBT & Salam Sejahtera 


IMG_0139


My Raya Story 2 
Still dalam mood Raya kan ? walau dah separuh Syawal :D
okay My Raya Story 2 memaparkan kisah ku pulang ke kampung 
kami 1 family pulang dua kereta ke Perak dari KL
almaklumlah ..kami family besar 
satu MPV pun tak cukup dah haha 
dengan barang lagi ..so bawa dua kereta untuk tahun kedua Raya
*senang lah gua jalan2 ngan kereta sendiri haha 
kami pulang ke kampung sehari sebelum Raya 
memang seperti yg dijangkakan 
highway plus yang super jammed ! 


IMG_0145


dah bermula dari Sg Buloh sampai lah ke Ladang Bikam Perak 
kaki tersangat lenguh ya kawan2 menekan brek dan minyak 
nasib baiklah kereta auto ..kalau manual dah pengsang 
ku bertolak dengan adik ku sorang dahulu dalam pukul 7.oo am
my parents dalam 7.30am 
perghh ! memang redah jammed aje sepanjang jalan 
bila sampai Ipoh ok lagi ..nak sampai ke Ipoh Utara 
situ pun stuck jammed lagi dalam sejam ..


IMG_0140


akhirnya sepanjang 7 jam berada di atas jalan
sampai juga ke kampung atuk tercinta di Kuala Kurau Parit Buntaq Perak 
pukul 2 lebih sampai terus layan Kabhi Kushi Kabhi Gam ...
menitis airmata woo hahaha .. then terlena sampai berbuka 
next ! My Raya Story 3 pula ea 


p/s: sesi workout pula xD
LAYANS
(>_<)

My Raya Story 2

by on 10:25 AM
Assalamulaikum WBT & Salam Sejahtera  My Raya Story 2  Still dalam mood Raya kan ? walau dah separuh Syawal :D ...
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

IMG_0624 

 Pada pagi 31st Ogos 2012
sedang ku lena tidur.. ku dikejutkan oleh adik ku
"abg2.. adik nak pergi Dataran Merdeka ni ..pinjam kamera boleh ?"
begitu semangat adik ku ingin menyambut merdeka ni
"boleh ..nah ambil kamera ni "
tak lama lepas tu ku berubah fikiran
"adik ! abg nak ikut juga lah ..bukan selalu nak pi ni hehe "
ok jom ! ..tepat 7.45am pagi kami berada di Dataran Merdeka
nasib baik dekat dengan rumah ... hanya naik LRT
tak lah fening kepala bila jalan raya sesak

IMG_0737 


 tiba di sana .. terus acara bermula.. awal betul mereka datang
cuaca sangat baik di pagi hari Alhamdulillah
melihat perarakan kan ..sambil mengibarkan jalur gemilang
membuat kan ku rasa seram sejuk dan semangat untuk mengibarkan jalur gemilang !
lagi semangat pabila kedengaran 14 das tembakan meriam
adik ku yg shoot gambar ...
dalam hati ku berkata
"kalaulah DSLR ku masih ada ..pasti yg jauh boleh di snap kan dekat"
hurm ..nak buat macam mana ..dah jadi sejarah
hah ! kamera baru apa ku pakai ? nantikan hehe
gambar boleh lihat apa yg ku publish kan k


IMG_0616


IMG_0659


IMG_0708


IMG_0709


IMG_0740


IMG_0780


IMG_0787 


 setelah selesai.. dalam pukul 930am
ku bergerak pulang ke rumah ..karena nanti ada banyak open house
LRT pun tak sesak ..sangat lancar ..


IMG_0811 


 Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yg ke 55 !
Merdeka !

p/s : Open house ...debab da
LAYANS
(>_<)