55th Merdeka @Dataran

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

IMG_0624 

 Pada pagi 31st Ogos 2012
sedang ku lena tidur.. ku dikejutkan oleh adik ku
"abg2.. adik nak pergi Dataran Merdeka ni ..pinjam kamera boleh ?"
begitu semangat adik ku ingin menyambut merdeka ni
"boleh ..nah ambil kamera ni "
tak lama lepas tu ku berubah fikiran
"adik ! abg nak ikut juga lah ..bukan selalu nak pi ni hehe "
ok jom ! ..tepat 7.45am pagi kami berada di Dataran Merdeka
nasib baik dekat dengan rumah ... hanya naik LRT
tak lah fening kepala bila jalan raya sesak

IMG_0737 


 tiba di sana .. terus acara bermula.. awal betul mereka datang
cuaca sangat baik di pagi hari Alhamdulillah
melihat perarakan kan ..sambil mengibarkan jalur gemilang
membuat kan ku rasa seram sejuk dan semangat untuk mengibarkan jalur gemilang !
lagi semangat pabila kedengaran 14 das tembakan meriam
adik ku yg shoot gambar ...
dalam hati ku berkata
"kalaulah DSLR ku masih ada ..pasti yg jauh boleh di snap kan dekat"
hurm ..nak buat macam mana ..dah jadi sejarah
hah ! kamera baru apa ku pakai ? nantikan hehe
gambar boleh lihat apa yg ku publish kan k


IMG_0616


IMG_0659


IMG_0708


IMG_0709


IMG_0740


IMG_0780


IMG_0787 


 setelah selesai.. dalam pukul 930am
ku bergerak pulang ke rumah ..karena nanti ada banyak open house
LRT pun tak sesak ..sangat lancar ..


IMG_0811 


 Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yg ke 55 !
Merdeka !

p/s : Open house ...debab da
LAYANS
(>_<)

11 comments:

Umar Kadir said...

Selamat hari merdeka izzu!

Aesya Zealous said...

slmt hari merdeka!

*berapa banyak open house kau pegi?haha*

Dkna Abza said...

dkna pergi belah malam kat bukit jalil :)

mr.syazwan said...

salam merdeka

spjg wan lahir wan rasa wan xnah lagi jejak kaki sama2 menyambut hair kebangsaan di dataran huhu

hope suatu hari nanti insyAllah

NMH said...

serius teringin nak celebrate merdeka dekat sana. tak tahu bila, dalam mimpi aje mampu

Eazy Izzuddin said...

UMAR KADIR :
Selamat hari Merdeka Umar !
:D

Eazy Izzuddin said...

AESYA :
selamat hari merdeka ...
banyak sangat kot open house haha
xD

Eazy Izzuddin said...

DKNA :
kita dah pengsang dah malam tu
open house banyak sangat haha

Eazy Izzuddin said...

MR SYAZWAN :
kita plan sama2 lah next year insyallah :D

Eazy Izzuddin said...

NMH :
kalau dah teringin sangat ..
pergi aje xD

juanthegarage@gmail.com said...

selamat hari merdeka
following your blog

http://juanthegarage.blogspot.com/