Followers

Sunday, September 2, 2012

55th Merdeka @Dataran

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

IMG_0624 

 Pada pagi 31st Ogos 2012
sedang ku lena tidur.. ku dikejutkan oleh adik ku
"abg2.. adik nak pergi Dataran Merdeka ni ..pinjam kamera boleh ?"
begitu semangat adik ku ingin menyambut merdeka ni
"boleh ..nah ambil kamera ni "
tak lama lepas tu ku berubah fikiran
"adik ! abg nak ikut juga lah ..bukan selalu nak pi ni hehe "
ok jom ! ..tepat 7.45am pagi kami berada di Dataran Merdeka
nasib baik dekat dengan rumah ... hanya naik LRT
tak lah fening kepala bila jalan raya sesak

IMG_0737 


 tiba di sana .. terus acara bermula.. awal betul mereka datang
cuaca sangat baik di pagi hari Alhamdulillah
melihat perarakan kan ..sambil mengibarkan jalur gemilang
membuat kan ku rasa seram sejuk dan semangat untuk mengibarkan jalur gemilang !
lagi semangat pabila kedengaran 14 das tembakan meriam
adik ku yg shoot gambar ...
dalam hati ku berkata
"kalaulah DSLR ku masih ada ..pasti yg jauh boleh di snap kan dekat"
hurm ..nak buat macam mana ..dah jadi sejarah
hah ! kamera baru apa ku pakai ? nantikan hehe
gambar boleh lihat apa yg ku publish kan k


IMG_0616


IMG_0659


IMG_0708


IMG_0709


IMG_0740


IMG_0780


IMG_0787 


 setelah selesai.. dalam pukul 930am
ku bergerak pulang ke rumah ..karena nanti ada banyak open house
LRT pun tak sesak ..sangat lancar ..


IMG_0811 


 Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yg ke 55 !
Merdeka !

p/s : Open house ...debab da
LAYANS
(>_<)

Comments (11)

On August 31, 2012 at 11:23 PM , Umar Kadir said... [Reply to comment]

Selamat hari merdeka izzu!

 
On September 3, 2012 at 12:50 AM , Aesya Zealous said... [Reply to comment]

slmt hari merdeka!

*berapa banyak open house kau pegi?haha*

 
On September 3, 2012 at 1:05 PM , Dkna Abza said... [Reply to comment]

dkna pergi belah malam kat bukit jalil :)

 
On September 3, 2012 at 1:45 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

salam merdeka

spjg wan lahir wan rasa wan xnah lagi jejak kaki sama2 menyambut hair kebangsaan di dataran huhu

hope suatu hari nanti insyAllah

 
On September 3, 2012 at 2:04 PM , NMH said... [Reply to comment]

serius teringin nak celebrate merdeka dekat sana. tak tahu bila, dalam mimpi aje mampu

 
On September 3, 2012 at 10:24 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

UMAR KADIR :
Selamat hari Merdeka Umar !
:D

 
On September 3, 2012 at 10:27 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AESYA :
selamat hari merdeka ...
banyak sangat kot open house haha
xD

 
On September 3, 2012 at 10:28 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

DKNA :
kita dah pengsang dah malam tu
open house banyak sangat haha

 
On September 3, 2012 at 10:28 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MR SYAZWAN :
kita plan sama2 lah next year insyallah :D

 
On September 3, 2012 at 10:29 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

NMH :
kalau dah teringin sangat ..
pergi aje xD

 
On September 5, 2012 at 6:58 PM , juanthegarage@gmail.com said... [Reply to comment]

selamat hari merdeka
following your blog

http://juanthegarage.blogspot.com/