Followers

Monday, July 30, 2012

Miss My Baby D5

Assalamualikum WBT & Salam Sejahtera 

Keadaan tidak begitu menggembirakan buat masa sekarang
karena ku telah KEHILANGAN sesuatu yg amat bernyawa dan berharga bagiku
my baby D5 ! 
or Nikon D5

DSC_0133 

 aduhai 
kesilapan diriku juga 
berlaku sewaktu mahu dinner di KFC Wangsa Maju 
kawasan "panas"
pada kira2 2minggu yang lalu 
ku pula tak terfikir mahu keluarkan DSLR dari kereta
ingat mahu sekejap 
tapi bila dah kembali ke kereta ..
LESAP semuanya
satu beg pencuri tu kebas ...
huhu.. bagus2..ku berdoa sangat ke Yang Maha Esa
pada bulan mulia Ramadhan
pada pencuri tersebut harap akan terima balasan !
aminn..
kalau sesiapa mengenali or terserempak dengan kamera ini
bagi lah tahu *mengharap ..walau tidak akan menjumpainya


iKea 

tapi kamera itu ada my sticker "belongs to eazyizzuddin"
beg Nikon masih ada, mujur Speed Light dan peralatan lain masih ada
cuma body and lens hilang ..huhu..
banyak kot pic dalam tu tak sempat backup ..adeh ...
Raya yg suram nanti huehue...
2 tahun bersama baby D5 .. :'(

p/s: buat report polis pun buat apa ..tak boleh membantu pun :( kepada korang2 ..sila bawa barang berharga anda sekali ...jangan tinggal dalam kereta..nanti jadi macam aku huhu
LAYANS

Update via iPod Touch Apple

Comments (21)

On July 29, 2012 at 10:40 PM , [Fadzlikhan|Blog][Sharing Is Caring] said... [Reply to comment]

Adohhh... sedihnyer.. banyak besabar la wei.. dugaan mendatang tak diduga... harap2 terniat r kat hati pengambil d5 ko tu memulangkannyer... InsyaAllah...

 
On July 29, 2012 at 10:41 PM , [Fadzlikhan|Blog][Sharing Is Caring] said... [Reply to comment]

Adohhh sedihnyer.... Banyak besabar yer eazy, dugaan bulan Ramadhan... Semoge terniatlah kat hati pengambil D5 kot tu utk memulangkannyer.. InsyaAllah...

 
On July 29, 2012 at 11:06 PM , Umar said... [Reply to comment]

Oh my.. Sayangnya.. Allah itu maha adil. Berserah semua kepadaNya..

 
On July 29, 2012 at 11:55 PM , Anasyg said... [Reply to comment]

be careful next time ye

 
On July 30, 2012 at 9:23 AM , ::FAIZ:: said... [Reply to comment]

sayangnya... mudamudahan ada hikmah disebalik semua yg terjadi

 
On July 30, 2012 at 2:25 PM , nuraizuddin [Mr. Secretary] said... [Reply to comment]

weh.. amacam kreta? pecah tak cermin. herm, takpa, ada hikmah tu. insyaallah..

 
On July 30, 2012 at 3:13 PM , cimöt said... [Reply to comment]

perghhhhh.. mmg kayo laa pencurik tuu..

 
On July 30, 2012 at 8:06 PM , Ibnu Solih said... [Reply to comment]

Mengharapkan dslr kembali. Hehe

 
On July 31, 2012 at 11:32 AM , Arham Md Ali said... [Reply to comment]

Nikon D5? Mana wujud model tu, sekarang baru D4 kot. Biar betul tuan blog.

 
On August 4, 2012 at 6:25 PM , Fara E's said... [Reply to comment]

sabar jelah iz , ikhlaskan je
mana tahu lepas ni dapat yang baru ke
chill ya brotha ! ;D

 
On August 7, 2012 at 11:26 AM , amir aizat said... [Reply to comment]

keter kena pecah eh? sabar eh eazy

 
On September 3, 2012 at 10:48 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

FADZLIKHAN ;
tak pulangkan pun :(

 
On September 3, 2012 at 10:48 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

UMAR :
Amin...
:)

 
On September 3, 2012 at 10:48 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ANASYG :
baiklah :)

 
On September 3, 2012 at 10:49 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

FAIZ :
yeah setiap yg berlaku ada hikmahnya :)

 
On September 3, 2012 at 10:50 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

NURAIZUDDIN :
kereta ok aje ..
tu yg pelik
tu lah
:)

 
On September 3, 2012 at 10:51 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

CIMOT :
kayo lah sangat kan
huhu
-_-"

 
On September 3, 2012 at 10:52 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

IBNU SOLIH :
oh boleh percaya kah ?
memang tak lah
hurmm

 
On September 3, 2012 at 10:52 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ARHAM :
short name for d5100

 
On September 3, 2012 at 10:53 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

FARA :
baiklah
thanks Fara !

 
On September 3, 2012 at 10:55 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AMIR AIZAT :
mcm kena kopek aje
huhu
thankss
:)