Miss My Baby D5

Assalamualikum WBT & Salam Sejahtera 

Keadaan tidak begitu menggembirakan buat masa sekarang
karena ku telah KEHILANGAN sesuatu yg amat bernyawa dan berharga bagiku
my baby D5 ! 
or Nikon D5

DSC_0133 

 aduhai 
kesilapan diriku juga 
berlaku sewaktu mahu dinner di KFC Wangsa Maju 
kawasan "panas"
pada kira2 2minggu yang lalu 
ku pula tak terfikir mahu keluarkan DSLR dari kereta
ingat mahu sekejap 
tapi bila dah kembali ke kereta ..
LESAP semuanya
satu beg pencuri tu kebas ...
huhu.. bagus2..ku berdoa sangat ke Yang Maha Esa
pada bulan mulia Ramadhan
pada pencuri tersebut harap akan terima balasan !
aminn..
kalau sesiapa mengenali or terserempak dengan kamera ini
bagi lah tahu *mengharap ..walau tidak akan menjumpainya


iKea 

tapi kamera itu ada my sticker "belongs to eazyizzuddin"
beg Nikon masih ada, mujur Speed Light dan peralatan lain masih ada
cuma body and lens hilang ..huhu..
banyak kot pic dalam tu tak sempat backup ..adeh ...
Raya yg suram nanti huehue...
2 tahun bersama baby D5 .. :'(

p/s: buat report polis pun buat apa ..tak boleh membantu pun :( kepada korang2 ..sila bawa barang berharga anda sekali ...jangan tinggal dalam kereta..nanti jadi macam aku huhu
LAYANS

Update via iPod Touch Apple

21 comments:

[Fadzlikhan|Blog][Sharing Is Caring] said...

Adohhh... sedihnyer.. banyak besabar la wei.. dugaan mendatang tak diduga... harap2 terniat r kat hati pengambil d5 ko tu memulangkannyer... InsyaAllah...

[Fadzlikhan|Blog][Sharing Is Caring] said...

Adohhh sedihnyer.... Banyak besabar yer eazy, dugaan bulan Ramadhan... Semoge terniatlah kat hati pengambil D5 kot tu utk memulangkannyer.. InsyaAllah...

Umar said...

Oh my.. Sayangnya.. Allah itu maha adil. Berserah semua kepadaNya..

Anasyg said...

be careful next time ye

::FAIZ:: said...

sayangnya... mudamudahan ada hikmah disebalik semua yg terjadi

nuraizuddin [Mr. Secretary] said...

weh.. amacam kreta? pecah tak cermin. herm, takpa, ada hikmah tu. insyaallah..

cimöt said...

perghhhhh.. mmg kayo laa pencurik tuu..

Ibnu Solih said...

Mengharapkan dslr kembali. Hehe

Arham Md Ali said...

Nikon D5? Mana wujud model tu, sekarang baru D4 kot. Biar betul tuan blog.

Fara E's said...

sabar jelah iz , ikhlaskan je
mana tahu lepas ni dapat yang baru ke
chill ya brotha ! ;D

amir aizat said...

keter kena pecah eh? sabar eh eazy

Eazy Izzuddin said...

FADZLIKHAN ;
tak pulangkan pun :(

Eazy Izzuddin said...

UMAR :
Amin...
:)

Eazy Izzuddin said...

ANASYG :
baiklah :)

Eazy Izzuddin said...

FAIZ :
yeah setiap yg berlaku ada hikmahnya :)

Eazy Izzuddin said...

NURAIZUDDIN :
kereta ok aje ..
tu yg pelik
tu lah
:)

Eazy Izzuddin said...

CIMOT :
kayo lah sangat kan
huhu
-_-"

Eazy Izzuddin said...

IBNU SOLIH :
oh boleh percaya kah ?
memang tak lah
hurmm

Eazy Izzuddin said...

ARHAM :
short name for d5100

Eazy Izzuddin said...

FARA :
baiklah
thanks Fara !

Eazy Izzuddin said...

AMIR AIZAT :
mcm kena kopek aje
huhu
thankss
:)