Internship

Assalamualikum WBT & Salam Sejahtera

Alhamdulillah impian ku tercapai untuk blog ku masuk dalam Remaja
thanks ! kepada yg support :D

DSC_0008


okay sebenarnya sudah masuk minggu ke tiga ku internship
internship ataupun praktikal
karena ku sekarang berada di semester terakhir, internship
ku sedang menjalani latihan industri di Tenaga Nasional Berhad Hq Bangsar
thanks kepada Uncle ku hantar resume ke situ
karena uncle ku pun bekerja sebagai engineer di TNB ..


DSC_0012 


ku dapat menjalani latihan industri di Jabatan Kewangan
TNB Generation ataupun Bangunan Penjanaan di Bangsar
kirannya ku ke sana dengan menaiki LRT Putra dari rumahku di stesen Setiawangsa ke Stesen Kerinchi
hanya perlu jalan kaki sedikit, walaupun agak penat tapi berbaloi
karena pagi2 dah berpeluh, macam exercise hehe


DSC_0004 

my cubicle.
.tp tempat ku berpindah2 still learning proses hehe


  DSC_0002 


DSC_0005 


DSC_0006 


 first day berpraktikal pada 7th May lalu adalah sangat nervous okeh
tapi Alhamdulillah setelah 3 minggu, hampir kenal semua
mereka sangat friendly
ku telah disediakan jadual untuk berpraktikal selama 3 bulan ni
boleh dikatakan ku belajar semua operation dalam Finance ni
fuihhhss, macam2 benda di belajar, tak mengapa, pengalaman
sempat juga ku snap2 pic di kawasan office
dan dapat berkenalan beberapa officemate
okeh mari kita layans pic sekitar office :p
selamat berpraktikal ye kawan2 seangkatan

p/s: REMAJA2 :P
LAYANS
(>_<)

21 comments:

Ayuni said...

tahniah sbb blog dh famous....

Nyamuk Terbang said...

tahniah ^^

Umar said...

all the best! enjoy ur internship!

MR. SYAH said...

smart office tu..

ZWAN SABRI said...

Good luck ye utk praktikal..aku sem depan baru praktikal.. x sabaq pon ada jugak.. HEHE

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

selamat bekerja yee eazy..

tyka said...

next my turn plak.. he he
tak kene wat thesis ke?

Judiene said...

Waaa dah macam kerja betul dah ni. Macam best je keje kat ofis camtu ada akak-akak boleh ajak sembang kan. Hahaha. :D

Lyla Ibrahim said...

my internship starts this july...
nervous!!!
huuu

Izzy Izzudin said...

brtuah ang..dhla blog direview REMAJA, skrg ni ngah internship kt TNB...blessing life...gudluck& slamat brkerja!!

Eazy Izzuddin said...

AYUNI :
thanks awk :D

Eazy Izzuddin said...

NYAMUK TERBANG :
thanks awak
:D

Eazy Izzuddin said...

UMAR :
thanks friend !
:D

Eazy Izzuddin said...

MR SYAH :
sangat smart
selesa dan sejuk hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

ZWAN SABRI :
good luck juga ye ...
hehehe
nervous oh !

Eazy Izzuddin said...

A.F.A :
thanks broo ....
xD

Eazy Izzuddin said...

TYKA :
dah ...
sem lepas
:D

Eazy Izzuddin said...

JUDIENE :
tak lah rasa boring sangat hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

LYLA IBRAHIM :
memang nervous !
good luck !
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

IZZY :
alhamdulillah ...
thanks bro
:D

Anonymous said...

intern dkat tnb ada tak untuk business student punya??