Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera



DSC_0457



DSC_0463



p/s : nantikan full storynya :D
LAYANS
(>_<)
Assalamualikum WBT & Salam Sejahtera

Alhamdulillah impian ku tercapai untuk blog ku masuk dalam Remaja
thanks ! kepada yg support :D

DSC_0008


okay sebenarnya sudah masuk minggu ke tiga ku internship
internship ataupun praktikal
karena ku sekarang berada di semester terakhir, internship
ku sedang menjalani latihan industri di Tenaga Nasional Berhad Hq Bangsar
thanks kepada Uncle ku hantar resume ke situ
karena uncle ku pun bekerja sebagai engineer di TNB ..


DSC_0012 


ku dapat menjalani latihan industri di Jabatan Kewangan
TNB Generation ataupun Bangunan Penjanaan di Bangsar
kirannya ku ke sana dengan menaiki LRT Putra dari rumahku di stesen Setiawangsa ke Stesen Kerinchi
hanya perlu jalan kaki sedikit, walaupun agak penat tapi berbaloi
karena pagi2 dah berpeluh, macam exercise hehe


DSC_0004 

my cubicle.
.tp tempat ku berpindah2 still learning proses hehe


  DSC_0002 


DSC_0005 


DSC_0006 


 first day berpraktikal pada 7th May lalu adalah sangat nervous okeh
tapi Alhamdulillah setelah 3 minggu, hampir kenal semua
mereka sangat friendly
ku telah disediakan jadual untuk berpraktikal selama 3 bulan ni
boleh dikatakan ku belajar semua operation dalam Finance ni
fuihhhss, macam2 benda di belajar, tak mengapa, pengalaman
sempat juga ku snap2 pic di kawasan office
dan dapat berkenalan beberapa officemate
okeh mari kita layans pic sekitar office :p
selamat berpraktikal ye kawan2 seangkatan

p/s: REMAJA2 :P
LAYANS
(>_<)

Internship

by on 8:10 PM
Assalamualikum WBT & Salam Sejahtera Alhamdulillah impian ku tercapai untuk blog ku masuk dalam Remaja thanks ! kepada yg support...
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Alhamdulillah result exam ku telah keluar
Syukur Alhamdulillah padaMU
still maintain pointer dan minggu hadapan bermulalah praktikal
GEMENTAR !

love puzzle


hah ! i'm a film editor?
ku baru juga jinak2 dalam edit video2 ini selepas berjinak dalam photog
selepas task majlis pertunangan ...
ku di beri peluang & kepercayaan untuk edit short film arahan Nazim Nasri
assingment kolej katanya, kasihan Nazim dok tension pasal benda ini
ku hanya dapat ringan bebannya sedikit hehe
mengambil masa 6 jam juga untuk edit video durasi dalam 12 minit
walaupun directornya jauh dan film editornya di sini
kami keep in touch only use BBM tau ! hehe
ni nak letak tang mana, letak lagu apa hehe
tapi sehari sebelum edit ku berjumpa Nazim dan sempat shoot last scene!
then Nazim memilih video yg terbaik untuk di combine
pergh ! last minute shooting tu..
ku pun tergelak2 melihat mereka  ...
haih teringat zaman student dulu hehe ...
okay di atas inilah posternya ...
dan saksikanlah video ...Play okeh !








p/s : semakin hampir
LAYANS
(>_<)