Followers

Tuesday, August 30, 2011

Salam Lebaran, AidilFitri 2011

Salam Lebaran 2011 

 Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera..

tika anda membaca ini..
ku sudah berada di kampung halaman 
menyambut lebaran yg mulia ini bersama keluarga
ada kelapangan InsyAllah ku akan update cerita terbaru 
dari ku, excited nak raya ni hehe..
ku pasti kalian semua pun tak sempat punya nak on9
and berblog bagai hehe..tapi ada rasanya gigih nak on9 hehe :P
ku tahun in beraya di Perak
Raya Pertama bersama Family Ayah di Kuala Kurau
Parit Buntar Perak
Raya Seterusnya bersama Family Bonda di Selama, Perak
boleh terjah Kirin Selama Perak! yeah! hehe

Ucapan ku, 
Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin
kepada semua teman2 yg ku kenali
kalau ada salah dan silap maafkan daku
ku hanya manusia biasa yg lakukan kesilapan
Salam Lebaran 2011
Merdeka tak lupa juga.. xD

p/s: first time pulang ke kampung drive dua kereta, sian baby ku jalan jauh, thanks ayah di beri kepercayaan drive my baby hehe
LAYANS
(>_<)

Saturday, August 27, 2011

#5 Photog Of The Week (Raya Mood)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera..

pejam celik pejam celik lagi beberapa hari lagi nak Raya
dan nak sambut Hari Kemerdekaan juga..
dua minggu lalu, ku dapat shoot seorang blogger
jejaka tampan iaitu Asyraf Arif..
thanks karena menjadi Modelku pada waktu itu...
kebetulan pada waktu itu, Nisa Kay ada shoot di Taman Botani
Putrajaya bersama Syam Creativeheart, tapi ku awal lagi shoot di situ
rasanya bila nak pulang ternampak seorang photograper..
mungkin itukah Syam Creativeheart? hehe...
Lokasi di Masjid Sultan Mizan Zainal Abidin
atau lebih dikenali dengan Masjid Besi..
amazing ouh..
this is my photog with Asyraf Arif
biasa2 saja xD 

DSC_0830

DSC_0937

DSC_0852

DSC_0851

DSC_0906

DSC_0885

DSC_0882

DSC_0899

DSC_0940

DSC_0930

DSC_0943

More Photog boleh direct terus ke "my Flickr Album"

p/s: kalau ada apa2 berkaitan dengan shoot, jemputlah daku, adalah rezeki sikit, Alhamdulillah =)
Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Selamat hari Kemerdekaan
LAYANS
(>_<)

Tuesday, August 23, 2011

Meet My Baby

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

My Baby

Awak, terima kasih karena memilih untuk memiliki saya
tarikh pertemuan kita sangat cantik, tarikh keramat pada
8/8/2010 atau 8 Ogos 2010
sudah setahun pun berlalu, cepatnya masa bergerak
saya pasti pada masa itu awak rasa was-was untuk memilik saya..
yelah saya faham awak bukan dari keluarga yg berada
tapi dengan minat dan cintakan saya, awak sanggup memiliki saya
harap saya terus dapat menyinari minat awak dalam bidang ini
sepanjang awak memiliki saya, awak sentiasa menjaga saya
membelai saya, membersihkan saya..
dan satu perkara yg saya respect dengan awak ialah..
tiap kali ada saja rakan2 awak ingin mendekati saya ataupun
ingin menyentuh saya, awak cakap,
"Jaga dia elok2 okay, under my watch"
'rosak kau ganti '
kadang2 kalau awak terlalu risaukan saya
sampai awak tak bagi mereka sentuh atau pinjam saya
untuk beberapa hari, saya tahu awak tak boleh berpisah dengan saya
saya pun! hehe =P

Nikon resit 

 selepas setahun berlalu, awak terlalu risaukan keadaan saya
awak pun bawalah saya ke klinik yg patut saya pergi
khas! untuk saya seorang sahaja,
klinik lain tidak boleh dipercayai sangat nanti habis rosak saya
selepas dua jam awak tinggalkan saya di situ
awak datang kembali untuk mendapatkan saya
klinik itu service habis saya wak!
saya rasa seperti baru dan bila digunakan semuanya lawa
cantik, beautiful, bersih, clean n clear..
awak pun suka gunakan saya, dan saya tahu
ia sangat memberi kepuasan kepada awak..

aku, dia & Dslr

tak lama lepas itu, saya tahu awak ada pelbagai plan untuk saya
awak bawa saya ke suatu tempat selepas service
ke tempat yg awak selalu pergi..
awak menambahkan aksesory di badan saya
saya amat suka! dan bertenaga, selepas ini
awak tak perlu lah untuk mengecas saya banyak kali
beribu-ribu awak habiskan kat saya
saya rasa amat terharu awak,
terima kasih karena awak memilih untuk memiliki saya
boleh lah awak shoot habis, Hari Raya Aidilfitri
akan menjelma tiba, sukanya saya dapat berkhidmat dengan awak
selepas ini saya nak mata besar yg boleh zoom jauh ea wak (lens)
hehe, thanks call me baby..eh i got a name! :P
saya akan berkhidmat dengan awak selamanya
awak jangan curang ea?! =P
selamat ber shoot!
salah satu hasil yg keluar dari saya =P

   Masjid Tudm Subang

p/s : kisah aku, dia &amp;amp;DSLR (Nikon D5000)  hehe..anda faham? Si Dia pernah bagiku rezeki..Alhamdulillah
LAYANS
(>_<)

Thursday, August 18, 2011

#4 Wordless Wednesday

Assalamualaikum WBT &amp; Salam Sejahtera

Jalan Tar\

Ish2 Kesian Dia.. :P


p/s : Salam Nuzul Quran..Hayatilah.. :)
LAYANS
(&gt;_&lt;)

Tuesday, August 16, 2011

Cerita Ku "Ramadhan"

Assalamualaikum WBT &amp; Salam Sejahtera..

shoot aku

Minggu ini dah separuh bulan kita berpuasa, tak lama lagi Hari Raya Aidilfitri akan menjelang tiba, hurmm pejam celik pejam celik cepatnya masa berlalu, terasa seperti semalam baru mula berpuasa. Ada beberapa hikmah yg berlaku sepanjang dalam bulan Ramadhan bagi diriku. Baik dan buruk antaranya hehe


Yang Baik di jadikan teladan, yg buruk jadi sempadan bagi diriku dan kita semua okay. Pada puasa yg ke 14 . Hari Sabtu lepas. Seharian ku berphotoshoot di Putrajaya bersama Asyraf Arif ( nantikan photog itu ea hehe ). Habis kelas pagi itu terus jumper shoot di sana. Panas kot, tapi ku dah terbiasa. Walaupun dahaga, tapi tahan. =P


Eh ku puasa okeh! ha..jangan fikir ku tak puasa, berdosa ouh kalau tak puasa hehe. Next location for my shoot di Alamanda, tak banyak sangat shoot di situ, almaklumlah keseganan melanda, haih! kata photographer, bedal jelah shoot kan hehe. Berjalan di situ..lihat sekeliling..sedapnya mereka2 yg tak puasa tu makan..HAHA..kurang pahala lah macam ni..xD


Next di Masjid Besi Putrajaya. Shooting untuk Hari Raya pula, kami bertukar dari baju casual ke Baju Melayu, ala-ala nak buat shooting raya hehe. Itu buat pertama kali ku menjejakan kaki ke Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin. Masjid Putrajaya tu dah biasa  pergi. Azan solat Asar pun berkumandang, tenang dan lapang minda dan fikiran ku.

Masjid Tuanku Mizan

Binaan Masjid amat mengagumkan ku, dengan angin sepoi2 bahasa masuk dalam masjid, so peaceful. Habis shoot, terus hantar Modelku =P di Sg Besi dan ku terus pecut balik Shah Alam. Alhamdulillah sempat tiba di rumah untuk berbuka bersama keluarga. Penat! Pada malam itu ku bercadang tak pergi terawikh, tapi macam biasa Bonda membebel ku jika tak pergi ke masjid.


Ku tak pergi juga masjid untuk terawikh pada malam itu, aish apalah nak jadi =P..tak lama lepas tu, dalam sedang duduk rehat di atas katil, tetiba rumah blackout!, gelap!, panas!..kenapakah?! Apekah?! kenapalah waktu begini nak blackout, baru nak rehatkan badan dah blackout. Bonda tak pergi masjid, ABC =P. Ku dengan Bonda dirumah, yg lain di masjid.


Bonda berkata kepada ku, "itulah Allah nak tunjuk yg hang degil sangat tak nak pergi masjid, dah satu taman blackout" erk? apekah? satu taman? ku keluar lihat sekeliling memang gelap! takkan lah sebab ku tak pergi terawikh nak blackout. Ku berfikir semula, mungkin Tuhan itu mahu beri petunjuk, think positive. bergelap dan berpanas malam itu.


Ku fikir elektrik tiada hanya untuk sementara, tapi berlarutan sampai keesokkan paginya. Dugaan-dugaan di bulan Ramadhan, nasib baik ku lena sepanjang malam, sedar-sedar Bonda kejut untuk bersahur. Bangun lah dengan keadaan basah lenjun peluh di katil HAHA,  elektrik masih tiada. Lepas subuh sambung tidur, tak lama lepas itu tetiba rasa sejuk, Alhamdulillah elektrik sudah ada. sambung tidur balik hehe.

p/s ; nak bebel lagi nanti tak terbaca pula kan, nantikan part 2 insyAllah, moral of the story, walaupun solat terawikh itu hanya sunat, tapi kita tak tahu solat wajib kita adakah cukup sempurna dan diterima Allah SWT? jadi solat sunat terawikh itulah sebagai topup untuk yg wajib =) Bonda selalu bebelkan itu di telingaku kalau ku tak pergi terawikh
LAYANS
(&gt;_&lt;)

Wednesday, August 10, 2011

#3 Wordless Wednesday

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Jump!

#manayeww

Gather.. 


 p/s: On Wednesdays all over the internet , bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog . Hence the ‘wordless’ title . The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description 
Happy Fasting..
 LAYANS
(>_<)

Tuesday, August 9, 2011

#3 Photog Of The Week

Assalamualaikum WBT &amp;amp;amp; Salam Sejahtera..
Akhirnya terupdate juga segmen Photog Of The Week ku
Model seperti biasa Nisa Kay &amp; NurAizuddin..
thanks karena menjadi modelku..mereka sangat sesuai
i like! hehe..lokasi photoshoot di Aswara..
sewaktu Majlis Penyampaian Hadiah masa Graduan Aspire..
best! banyak tempat boleh shoot...
jika ada kekurang itu, ku masih lagi belajar merangkak-rangkak
dalam bidang Photography ini, hope u guys enjoys..
Selamat Berpuasa!

DSC_0887

DSC_0878

DSC_0875

DSC_0874

DSC_0872

DSC_0870

DSC_0869

DSC_0867

DSC_0866

DSC_0865

DSC_0858

DSC_0856

DSC_0880

DSC_0896

photog : Eazy Izzuddin
model : Nisa Kay &amp; NurAizuddin
location : Aswara

p/s: thank you so much being my model hehe, berpeluh nak upload pic..selamat berpuasa! ada giveaway untuk follower bertuah ku...siapa? tungguu.. :P
LAYANS
(&gt;_&lt;)

Sunday, August 7, 2011

Saya Segak Berbaju Melayu


yang di anjurkan oleh AM or Aneff Marhfiz
boleh click di Banner hot ini



lihat bannernya...tadaaa..hot tak? hehe :P
saja join contest ini, at least ada juga yg terupdate dariku
daripada tiada, karena ku sedang mencari ilham ..
baiklah kalau anda berminat? boleh lah ke Blog AM
or Aneff Marhfiz di sini -->Contest Baju Melayu & Baju Kurung
nak lihat ku berbaju melayu, segak dan tampan? ececeh haha

Eazy Izzuddin4 Raya

about the pic
Okay? I love green with speck..hehe
Oh i miss that speck, dah patah pun :P
gambar ini di shoot selepas Solat Hari Raya Pertama 2009
(lamakan? :P)
di halaman rumah ku di Shah Alam...
banyak shoot yg di ambil
tapi ini sahaja yg the best!, thanks kat my bro
pandai dia shoot hehe..
psstt masa itu ada yg kata ku pengantin
karena ku memakai inai..apekah? haha
Erk? Ku tak balik kampung kah? balik sebenarnya
kami sekeluarga pulang ke kampung halaman di Perak selepas
menziarah pusara Arwah Alisa adinda ku tersayang di Cheras
tetiba rasa sebak bila teringat arwah  :'(
okay2, hilangkan rasa sebak, happy always..
sewaktu itu semua tema family ku warna hijau dan pink..
berbaju melayu bagi jejaka warna hijau
berbaju kurung bagi wanita warna pink..
such a match combination? ok tak? hehe
so kepada AM? judge betul n hope ku menang hehe :P

p/s: okeh setakat itu entry untuk kali ini, next entry ? :P
LAYANS
(>_<)

Friday, August 5, 2011

Segmen | Singgah Sahur Pucukandubi

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera
Harini ku dengan bangganya menyertai satu segmen
Firstly kenalah letak header pemilik blog yang handsome ini hehe
Taadaaa...


lawa tak? lawa tak? comel je kan hehe..
baiklah, untuk kalian mengetahui lebih lanjut tentang segmen ini
bolehlah klik link ini --> Segmen | Singgah Sahur Pucukandubi
owner blog Pucukandubi ini ialah Ame Elms or Amir Aidid
seorang yang sangat-sangat rajin blogwalking
terjah blog kawan-kawan dan sangat friendly
dan ku pernah berjumpa dengan Ame Elms secara
tidak sengaja semasa Gathering di Times Square 
beberapa bulan yang lalu, 

Aneff & Ame
Ame Elms (right) dan best friendnya Aneff Marhfiz (left) :P
pic curi2 snap masa gath, jangan marah ea =P

pada masa itu kenal gitu-gitu je lah
balik saja dan on9, oh dia sangat friendly
dia panggil ku 'Abam'? for abang haha...
Okeh tak mahu cerita lebih panjang, Singgah Sahur?
adakah owner blog Pucukandubi akan singgah 
di blog anda pada waktu sahur? Yekot ku rasa hehe, so nantikan
ku ingatkan singgah sahur macam dalam program TV
rupanya begini, Singgah Sahur antara blogger hehe
tujuannya adalah untuk mengeratkan silaturahim antara blogger2
dan membuat review fasal blog kalian
Bagus! good idea Ame hehe


p/s : Ramadhan setakat ini? Alhamdulillah.. :)
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera 
bagaimana dengan puasa harini? cukupkah? hehe
Okay, sekarang ke Aswara Part yg seterusnya, Terjah Blogger!
Ku bersama AkmalHilmi & Nisa Kay menerjah seseorang ini
mahu tahu siapakah gerangannya? beliau ialah Aziz Hazmi!
Admire  Hanis Zalikha tu, eh yeke? hehe Untunglah..
walau tak dapat bertemu Hanis Zalikha, baca blog pun jadilah :P
Mari kita saksikan video terjah ini..

Amacam? okay? hehe, jom terjah lagi ouh =P
ada juga beberapa video yg di post oleh Aziz Hazmi, best
baik korang menontonnya, its all about her Hanis Zalikha, erk? :P

pinjam sat pic ;)

Aziz Hazmi & Nisa Kay by Eazy Izzuddin
Aziz Hazmi & Nisa Kay, a photo by Eazy Izzuddin on Flickr.

Guys..

Hmm kalau begitu ku pun nak buat video lah 
untuk blogger yg sangat ku admire..
haa..siapakah? biarlah rahsia hehe
Aziz Hazmi, hope anda dapat bertemu
dengan blogger pujaan anda Hanis Zalikha.. ;)

p/s: nak vlog 1? =P, Salam Ramadhan buat semua.
LAYANS
(>_<)

Monday, August 1, 2011

ASWARA




Assalamualaikum WBT & Salam Sejatera

ASWARA? Korang tahu apa itu Aswara?
tak tahu eh, kalau siapa tahu tu okla hehe
okays, Aswara ialah Akademi Seni Budaya & Warisan Kebangsaan
Fuhhh tempat bakal2 artis ouh di situ..hehe eh yeke?
betullah kot, kalau salah tolong tunjukkan ea.


Pada 29July 2011, pada hari Jumaat Malam
Ada majlis GraduanAspire 2011 Award Giving Night,
and 1tube.my
 mesti kalian tahu siapakah yg dah menang hehe
eh? Tak tahu lagi? Baiklah.
Pemenang Tempat pertama = NurAizuddin 
Pemenang Tempat Kedua = Akmal Hilmi 
Pemenang Tempat keTiga = Bro Framestone

Bro Framestone tidak dapat hadir pada malam itu...
laa kenapa bro? kalau tak boleh jumpa bro 
hadiah lumayan ouh, boleh buat simpanan untuk hari Raya nanti hehe.



eh dapat jumpa Aziz Hazmi, peminat  Hanis Zalikha hehe

Pada malam itu, Ku bersama Hanim Mahali serta Nisa Kay
satu kereta ke Aswara KL, diikuti kereta NurAizuddin dari Shah Alam
agak terlewat sedikit karena jalan sesak ouh..
almaklumlah ramai yg nak menyambut Ramadhan bersama family tercinta
dengan balik kampung jumpa sanak saudara hehe.
bila sampai di KL, agak keliru sedikit
karena ku kurang pasti lokasi Aswara d mana,
takpernah sampai ouh, agak sesat hehe, sorry Din! 
kau follow je kitaorang kan, aku tahu kau tension, kot. hehe
maaf banyak2, tapi Alhamdulillah dengan bantuan Mia 1tube
sampai juga kami ke Aswara, semuanya menanti pemenang utama
NurAizuddin . jumpa AmalEsparaza di sana menanti




akhir sekali selepas penyampaian hadiah
ada sedikit persembahan, gempak! best! bergerak satu Aswara ni hehe
dengar kata agak susah juga nak dapat belajar di sini..
hmmm, teringin nak masuk..
ada buat sedikit photoshoot..
tunggu dalam entry Photog of the Week ok xD


p/s:selamat berpuasa dan salam ramadhan
LAYANS
(>_<)