Followers

Wednesday, March 30, 2011

Aku Support Earth Hour 2011

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols..
earth hour da lepas
26 mac 2011 lalu 8.30pm..
tapi nak update juga..hehe
kali ni setiap tahun ku sambut earth hour
di Sunway Pyramid,
kali pertama sambut bersama Bro Framestone dgn Kak Khaizarien
kira2 dua tahun lepas, lama juga eh hehe
okeh, ini kali pertama meet dengan En Tikus!

bergerak dengan En Tikus ke Sunway
almaklumlah orang tu tak tahu jalan kan ekeke
sampai di sana memang tepat 8.30pm..
sedang berlangsung aktiviti di luar Sunway Pyramid
tapi sebelum tu sempat join RED.FM

ekeke..dapat garnier satu hehe
menuju ke tempat event Earth Hour
memang setiap tahun rasanya benda yg sama depa buat
hehe..so tak beberapa layan sangat..=P
menuju ke sana bertemu beberapa lagi blogger..
kenal beberapa saja saja..Eyka Meow, Sis Intan , Eny & Rahim WanGhazali =P



hehe..segan2..semuanya datang berpasangan...
ku dengan En Tikus saja single mingle
tak lama lepas tu baru lah terperasan
cik Shara Bunga ada..bila tengok macam kenal..
akhirnya bertemu jugakan..pertama kali jumpa..
kebanyakkan blogger pada malam tu
pertama kali jumpa..gather kecil2 saja malam tu..
tak sampai sepuluh orang..nasiblah ada Shara, Aiman & Si Farith
adelah juga orang yg kenal buat sembang2...

suasana pada malam tu memang gelap habis..
kalau kereta pun nak tutup lampu juga
memang tak tahu lah apa nak jadi nanti hehe
selama sejam bergelap..dengan lilin sekeliling
syoknya duduk dalam gelap2 hehe..ops!
aktiviti menari2 pun ada.. erk?

sejam berlalu sudah..Sunway Pyramid terang kembali...
next aktiviti kami bergambar di background Earth Hour
sama juga seperti tahun2 lepas...
bergambar sakan..auww! hehe..
more gambar boleh ke facebook aku..
malas upload banyak2..hehe.. :P
conclusion is..support la Earth Hour. Save Earth
our Earth is getting old..thats y banyak bencana berlaku
hurmm entahlah..hik2..


besh! that night..selepas itu masing2 ikut haluan sendiri
ku dengan En Tikus pergi dinner dulu..
lapar ouh..selepas tu pulang deh..
ada pantun khas untuk kalian

'bergelap-gelap mencari lampu
lampu tiada semua terpadam
bukan apa earth hour sedang berlaku
mari kita support dengan berkelam'

more detail boleh ke Blog Shara --->Shara
More pic boleh ke FB aku hehe ---> Picture


p/s: menerjah si kuning idaman.. ;)
LAYANS
(>_<)

Sunday, March 27, 2011

Dugaan...

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
happy weekend yg tiba..
haish dugaan..
dugaan ini berlaku kira2 2 minggu lepas..
semasa final exam sedang berlangsung..
tapi tetap nak cerita juga hehe..
di satu petang Jumaat yg kelam..
ayahanda sedang drive ke ktm bt3..
mengambil adinda kesayanganku amira atau mira :P
dalam perjalanan, jalan raya sangat sesak..
almaklumlah time tu orang ramai berpusu mahu pulang ke rumah
menikmati hari indah di hujung minggu..
dan2 pula ea, aduh...ku tengah kusut study
untuk final exam, chilllaxx....


waktu dah magrib, kenapa ayahanda lambat pulang
dah lebih sejam keluar dari rumah..
hatiku tidak tenteram, memikirkan pasti ada masalah yg timbul..
aahh lupakan semua itu, solat magrib dahulu..
Alhamdulillah rasa tenang..dan ayahanda pulang dengan adinda
ayahanda dengan muka masamnya, ku bertanya pada si Mira

aku : kenapa dengan ayahanda?
mira : kereta exsiden kanda tahu tak!
aku : tang mana exsiden tu??
mira : pi lah tengok sendiri!

ku dengan hati berdebar lihat, pintu driver kemek
dan rosak!, nasiblah cermin tak pecah
dan pintu masih boleh lagi di buka..
aduhhhh!..ku mengeluh..
kenapa ku mengeluh??

almaklumlah, semua kenderaan di rumah ni ku JAGA dengan rapi okeh! :P
basuh...mengelap...wax...vaccum...
nak harap kan orang lain? hmm memang taklah hehe
untung kan ada orang cam aku...ececeh hehe
kalau dorang bawa kereta, ada nampak calar sikit or kemek
tak berani nak bagitahu aku, sebab depa tahu
kalau aku perasan ada calar, confirm mulut aku membebel
walaupun itu bukan kereta aku huk3
tapi nak buat macam mana..
dah calarkan..dugaan..

tunggu ayahanda cool down dari kemarahan..
sembang2 dengan ayahanda, macam mana boleh terjadi...
rupanya kereta tu di himpit oleh LORI TRELAR!!
dalam kesesakan menuju ke ktm bt3
sengal punya lori, lori drebar pun taknak ngaku salah
katanya tak nampak, padahal kereta punya besar!
MPV!! tuu..aduhh, entahlah, malam tu juga buat
report polis di IPD Shah Alam, so tunggu lah tindakan selanjutnya
ku pun mencari mood untuk study for final exam


lepas 2 minggu baru lah kereta tu masuk bengkel
tiga hari lepas, dan telah siap sempurna petang semalam
berkilat! :P, tak boleh biar kemek lama2
buat sakit mata saja hehe
so lepas ni kenalah berhati2, kena peka keadaan sekeliling
ku pun rasa bersalah juga..
sepatutnya petang tu patut ku yg pergi ambil si mia
ayahanda penat duty semalaman..
kalau ku tahu jadi begini, ku yg patut pergi jemput..
hmm nak buat macam mana, benda dah jadi..
DUGAAN...
end :P

p/s: malam ni, EARTH HOUR..jom tutup lampu selama sejam
LAYANS
(>_<)

Thursday, March 24, 2011

Congratulations!!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Congratulations!
Tahniah!
Kepada yg mendapat keputusan cemerlang dalam SPM 2010!
This year ramai sangat pelajar2 yg semakin pintar
Espicially my lil Bro!
yg menuntut di Royal Military College
Maktab Tentera DiRaja Sg Besi
Tahniah!
Muhammad Alif Hazwan Roslan
telah mendapat keputusan cemerlang dalam SPM
mendapat 6A+..

Alhamdulillah ok la tu
kalah dengan abang dan kakak ni!
mana aci! hehe
apa2 pun all the best!
banyak tawaran yg dia dapat..
but choose wisely and the best k!
UPNM taknak masuk ke?? hehe
matrik ke...:P
tahniah kepada yg berjaya dapat result cemerlang
kepada yg tidak tu..
this is not the end of the world
keep it up a good work in the future!

p/s: makan besar harini :P
LAYANS
(>_<)

Friday, March 18, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa


Assalamualaikum & Salam Sejahtera Uols
Akhirnya terupdate juga kan...
final exam is OVER...
and world hell is over too hehe
okay...
dalam final exam pun ku sempat mencelah
menonton Hikayat Merong Mahawangsa last weekend
dalam kesempatan dan kesempitan gitu hehe
but is the best day dapat hangout dengan mereka
mereka itu ialah


print screen dari twitter haha
sorylah tak berkesempatan cari link blog depa
korang pun tahu kan? hehe...



sedikit review dalam movie Hikayat Merong Mahawangsa

for me? is the best malaysian movie ever watch!
tak sangka movie malaysia da semakin maju
lagi2 sound effectnya, jalan cerita, resolutionnya
membuatkan ku terasa teruja dan excited menontonnya
macam nonton narnia pun ada :P
almaklumlah, tengoklah productionnya, KRU tuuuu
rasanya ramai kot dah buat review kot..
ku review simple2 saja
KRU Studios has completed the production of its
feature film entitled "Hikayat Merong Mahawangsa",
which is also internationally known as
"The Malay Chronicles: Bloodlines".
This epic action adventure,
directed by Yusry A. Halim, is loosely based on
the myth of its namesakea

ku suka ungkapan ini dalam movie

"sampai masa tibanya waktu
redup hati kau berdua
bila dua jasad bersatu
hidup mati jadi bersama"

yekot, itu yg ku dengar dan ingat hehe
kalau salah tolong betulkan...


p/s: kembali mencari mood untuk berblog...
LAYANS
(>_<)

Thursday, March 3, 2011

I'm Grounded =P

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Aduh sedihnya nak taip entry ini
karena 2 minggu dari sekarang, sesi Grounded is ON
Oh nO! im Grounded for Two weeks!
No Outside Social Activity For Awhile?!
kalau ada masa boleh mencelah haha
No Car?! (Oh tidak patah kaki ku sebelah)
eh2, my car is not grounded
kalau tidak macam mana aku nak pergi buat Final Exam
oh kantoi sudah kenapa ku di Grounded hehe
Final Exam sudah tiba, and will be held for 2weeks
LAYANSSS~
No pHone?! Oh tidak lagi sunyi lah hidup ku
sunyi lah kalau tak topup, kredit habis, tak berbalas msg orang hehe
No iPOd?! masih boleh lagi guna iPod hehe
iPod lah peneman aku di mana2
No Facebook?! OH tidak!!...tidak boleh hidup huk2
Ada masa, boleh mencelah jugak..hehe
No Blog?! lagi lah tak boleh hidup hhehe
but all that thing that i mention di atas
must to be reduce, lepas final exam selesai baru boleh gain hehe

And because of Final Exam, ku Transfrom dari ini
into This

yeah rambut sudah pendek, seriously, tersangat ringanlah
kepala ku bila dah gunting rambut, fuhhhhh
tak lah serabut lagi
boleh lah study molek-molek pasni hehe
Kismis tidak lupa juga di sisi hehe
So for u guys, wish Us Luck for Final Exam okay
Nisa Kay pun Final Exam gak, Coz we in A one Campus
UNiSEL Shah Alam
(siapa nak terjah, Mai terjah hehe)

p/s:new words for photography, PHOTOG, baru tahu hehe, lepas Exam, nak outing Photog giler2 habisan :P, Header Thanks To Raji, D tertinggal sepatutnya IZZUDDIN, excited nak pakai header baru hehe
LAYANS
(>_<)
Lilypie Kids Birthday tickers
EaZy IzZuDDiN's OFFlinE!! ,HikS...Selamat Berblogging2 =P(>_<)