Selamat Tinggal

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

old home2

Oh Selamat tinggal tempat teduhan ku
OMQ M-55 Engkau telah menjadi tempat perlindungan.
Tempat perlindungan kami sekeluarga selama 5 tahun
dariku habis peperiksaan SPM
dariku tamat Diploma di Universiti
dan sekarang hampir sahaja ku tamat Degree ku
terlalu banyak kenangan indah bersama
kenangan bersama keluarga, teman dan sanak saudara
tempatnya yg sunyi, tenang, aman damai
kawasannya yg lapang.
Biliknya sentiasa lebih dan mencukupi
dan sangat selesa, Di sini juga ku menelaah ilmu semasa final exam
berhibur, tidur dan makan

old home


Pergh ! Ayat macam buat kekasih hehe
kekasih lah tu, rumah ku syurgaku
sedih nak tinggalkan rumah ni
Berlokasi di TUDM Subang Shah Alam
walaupun rumah Quarters tentera, tapi best !
kemudahan lengkap !

Kami Sekeluarga akan atau telah berpindah ke Kuala Lumpur
karena Ayahanda dapat transfer ke KL
tak lah jauh nanti Ayahanda jauh ulang alik
kasihan Ayahanda...

new home

Rumah baru di Quaters Kementerian Pertahanan
atau Mindef Jalan Semarak
Pintu guard belakang boleh tembus Wangsa Maju dan Keramat
Heaven lah aku stay KL nanti hehe.. Sesak !
stay Kondo pun jadilah, besar pun besar !
ada 6 bilik, amat dan terlebih selesa
karena ruang dalam rasanya lebih besar dari rumah sebelumnya
walaupun dua tingkat.. fuh !



 Selamat Tinggal Shah Alam
Selamat Datang KL !
tapi, ku masih di Shah Alam
masih study oh di Unisel Shah Alam
menyewa di kawasan berdekatan hehe
jauh kot nak ulang alik :P

p/ s : penat oh mengemas, line internet off sementara, pindah kan :P
LAYANS
(>_<)

32 comments:

J.Syazwana said...

wah kondo tuh.
selamat berpindah :)

Cik Peanut said...

mesti sedih kan nk tinggal umah lama tu. nge, peanut agi, peanut pernah post something kat alamat umah tentera tu. mula2 cam pelik, eazy ni tentera ke. kekekek.

btw, rumah baru pun x kurang hebatnya ;)

Azham Vosovic said...

wah best...rumah pun best....anak pegawai tentera yea bro ni hehehe

~Nana BamBam~ said...

fuh..rumah baru cantik..ok la tu..nti wat kenduri doa selamat utk rumah baru taw:)

Eazy Izzuddin said...

J SYAZWANA :
biasa aja...
thanks !
xD

Eazy Izzuddin said...

CIK PEANUT :
hehehe....
aah
hadiah dr cik peanut :P
ayah yg tentera hehe
xD

Myvitrd said...

Pernah dtg umh pegawai dkt sini.. Memamg besar dkt mindef tu..

Eazy Izzuddin said...

AZHAM :
yes !
garang wo ayah hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

NANA :
insyallah
;)

Eazy Izzuddin said...

MYVITRD :
yeke?
buat ape je dtg ? hihi
memang besar

Cik Para said...

awak..nnti nk dtg raya lah..=)

Lelaki Ini said...

wah
owg kl!

Lyssa Faizureen said...

cehh . jadi org KL dah dia :D

Eazy Izzuddin said...

CIK PARA :
datang lah ..
di alukan
;)

Eazy Izzuddin said...

LELAKI INI :
budak KL
xD

Eazy Izzuddin said...

LYSSA :
lama dah jadi org kl ni
xD

HazHand said...

ko dah pindah ke ape?

Eazy Izzuddin said...

HAZHAND :
aah aku pindah
1 family

asyraf ahmad said...

wah, korg 1family mesti sonok n excited kann...
shahduu~~
semoga happy2 selalu disamping keluarga yg tersayang.

apa2 pun,
rezeki duk KL
rezeki kediaman selesa
..syukurr Alhamdulillah jgn dilupe.
:D

to my blog - Acapsuur (>,<)

sYafIk-wAy said...

wah kondo , nak singgah ! hehe

::alifdalmim:: said...

waaahhhh...jeles tgk kuaters MINDEF selesa n besar mcm tu...ehehe..dah dkt dgn KL ni..takde mslh la nk turun selalu ye tak..hehe

MR. SYAH said...

aku rasa quarter ni jln semarak ni yg aku pergi dulu.. sebab sepupu aku tentera.. rasa2 jelah.. first time gi Kl.. hehe..

Razil Tahir said...

rezeki tue.... :)
kalau taw duduk shah alam boleh lepak together.. hehehe
(baru sampai blog nie... sorry late.. :) )

FarhanaLicious said...

paling best kalau pindah. memang penat nak kemas tapi at least dapat persekitaran yg baru.

Nurul Iman Rosman said...

owh, hai orang KL,
kite orang Kuantan je,

heee :D

nurul diana said...

ptot laa , hahha bye bye dah shah alam

♥ciK-t0ge ♥ said...

Yang Dekat Jalan gurney tu ker?

hudahazwani said...

bestnye. .even Quaters KP. .ade 6 bilik. .memang selesa. .
semoga selamat di tempat baru :)

FizaFizz said...

fuiyoohh kondo tuhhh..heee

Edy Fee said...

leh dtg balik nnt
heh aku tak penah ase prasaan berpindah..huhu nasib baik ;a

kiwi said...

dah pindah ke??best la duk kl..nk keluar jln2 ^^

Fara E's said...

slamat bpindah