Satu, Dua, Tiga & Empat

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Akhirnya terupdate juga blog ku
setelah hampir seminggu lebih tak dapat online
gara2 wifi internet rumah problem, rupanya modem rosak..
senang aje, tukar modem wifi baru lorh hik2
Baiklah, sepanjang minggu ketiadaan wifi internet
banyak cerita yg telah berlaku sepanjang minggu itu

Pertama, result ku pada semester lepas telah keluar
Alhamdulillah ! Not Bad, tak ku sangka karena semua subject killer !


khatan 

Kedua, adik bongsu ku baru lepas berkhatan
banyak gambar yg di shoot ! tunggu next entry hehe

Ketiga, ku akan berpindah ke Kuala Lumpur tak lama lagi
selamat tinggal Shah Alam, welcome KL, habislah sesak haha

ke empat, baru sahaja berlaku, sedang elok aje nak balik rumah
pergi ke tempat parking motorsikal, lihat semacam aje motor ku ni
tayar belakang pancit rupanya, aduh !
kat mana lah nak cari bengkel motorsikal di tengah2 KL Sentral tu
dok usha keliling memang tak dapat lah kan,
tempat park motor tu ada lah juga no telefon,
kalau2 motor pancit ka, senang depa datang, tapi..
tapi ku risau dan agak gementar, haha kalau mereka cas lebih :P
dengan usaha start motorsikal, slow2 ku bawa, keluar dari KL Sentral
lihat sign board, ke kiri ke highway, kanan ke jalan Tun Sambathan
ku berfikir, kalau highway pasti tiada kedai motorsikal kan
so ku ke kanan lah, tak berani naik motor takut tayar rosak
gigih lah menolak motorsikal itu di tepi jalan


motorku 

sedang menolak motorsikal, Eh macam ku kenal aje jalan ini
rupanya ini lah tempat turun stesen Monorail KLSentral
patutlah macam kenal haha, jumpa juga akhirnya jalan ini
ku berhenti sebentar di bahu jalan,
tanyakan orang, tapi ku segan sikit mahu bertanya haha
dok usha sekeliling manalah bengkel yg terdekat, tiada oh !
ku terasa berada dalam kesusahan  keseorangan di tengah2 KL
baru ku tahu langit itu tinggi rendah huhu
nasiblah ku jumpa seorang uncle guard, dia beritahu d mana
Alhamdulillah, jumpa petrol stesen, pam kejap tayar,
sempat lah mencari kedai tanpa perlu menolak, rempit aja..
Alhamdulillah jumpa juga bengkel, baiki, siap, terus balik !
tak mau singgah mana2 dah, trauma haha
pengajarannya, ku dapat merasa kesusahan.. huk2
tapi sebagai pengajaran bagiku

p/s : next entry ! pemenang contest blog eazy izzuddin ! yeah ! rasa something yg kurang, gambar kan? hehe
LAYANS
(>_<)

10 comments:

Kim Hyun Arry said...

owh....adik ko umur brpe?..hurm..cian tarik motor..mlm plak tu nsib tk de pe2 yg brlku huhu

[Fadzlikhan|Blog][Sharing Is Caring] said...

aduhhh.. siannyer ko.... mesti banyk lemak tebakor menolak moto.. huuhuh

Wan Zulqhairi said...

Naek motor sorang2 je ke? Laa.. kesian btol.. naseb baek tak hujan ke apa.. Nasib baek jugak bkn hjg mggu. kdg2 ada gak kedai yg tutup.

A'iyn Raidah said...

TAHNIAH EAZY!! result baik..
huhuhu matang sudah edeq eazy ngeh3..
and motor eazy tu merajuk sebenarnya..
tp sorry for u..klu dlm keadaan kecemasan mcam ni mcm2 dugaan dtg..nak tak nak..kena terima kan..

::FAIZ FARISH:: said...

takpe. itu pengalaman hehehe...

Rtp Farra Arisha said...

in a day, surely many more incidents happen in your life..have to accept it well :)

Azham Vosovic said...

Yeay! pindah KL!

KL best walaupun sesak haha...

Rtp Farra Arisha said...

P/S: thanks for dropping by to mine btw :) ala, i'm currently being at jakarta already :( if i come down there, i'll let you know. thanks again..

ciK LyndaWawa said...

join khatan x? hehehe

sYafIk-wAy said...

yeahhh ko dah bersusah2 dah , nnt dul kl jgn lupe kat ak , haha