Followers

Wednesday, November 30, 2011

#SgChilling

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Weekend yg lepas ku bersama rakan2 blogger
ataupun rakan2 twitter, eh ? dua2 pun boleh hehe
Aktiviti Trecking Sungai di Sungai Chilling,
Kuala Kubu Baru (KKB)
Semuanya dirancang oleh Dia..
sebelum ini ada juga aktiviti seperti ini
tapi ku tak berkesempatan untuk menyertainya.
Its happen on Saturday, 26 Nov

#SgChilling


 Ku bergerak ke KKB bersama Dia
dan juga bersama rakan baru dr Shah Alam iaitu Dia
Exit di Tanjung Malim, ternampak UPSI
Sempat juga terjah tempat baru NurAizuddin di UPSI
akhirnya jumpa, then kami terus bergerak ke KKB
Berkumpul Semua Di Dataran KKB
Di Sungai Chilling sangat menarik tempat dia.
tapi kami kurang pasti keadaan sebenar
bila dah masuk baru kami tahu, kena trecking
sampai ke dalam untuk ke air terjun


#SgChilling


DSC_0673      DSC_0698


trecking yg pertama kami tersalah jalan
mendaki sangat kepenatan, tak tahu pula kena
mendaki bukit bagai, sampai ke bukit batu
then berpatah balik ke tempat yg kami mula tadi
penat yg amat haha, sebelum kami trecking semula ke
jalan yg betul, kita makan dahulu, lapar dan dahaga !


DSC_0707


Oh kami teruskan perjalanan semula ke Air Terjun !
take time juga, than banyak Lintasan yg perlu redah
kasut for sure akan basah
tapi yg sangat berisiko bila bawa DSLR !
Hampir terendam dalam air dan nak terjatuh
so apabila ke sana, pandai2 lah jaga barang2 k


#SgChilling      #SgChilling


#SgChilling

   
Setelah beberapa lama jalan dalam hutan
akhirnya sampai juga, Subhanallah! Cantik Pemandangan !
sejuk pun sejuk, lagi2 apabila matahari sedang bercahaya
nampak renjisan air terjun dan bayang2 pelangi
so layans the pic.. biarkan ia berkata2 ;)


#SgChilling       #SgChilling


#SgChilling


#SgChilling       #SgChilling


#SgChilling


#SgChilling


#SgChilling      #SgChilling

lastly setelah penat bermandi manda
jalan keluar harus patah balik ke lintasan tadi
pergh ! boleh kurus ni haha
setelah sampai dan rehat sebentar..
waktu pulang macam mahu hujan
sempat lah juga kami bergambar di Empangan
lepas snap pap ! terus hujan.,.
nasiblah haha

Comments (23)

On November 30, 2011 at 1:12 AM , A'iyn Raidah said... [Reply to comment]

seronoknya =) jeles ni

 
On November 30, 2011 at 1:12 AM , APi said... [Reply to comment]

rugi la aku tak dapat ikut..
jomm la weh pergi lagi...

 
On November 30, 2011 at 2:08 AM , Syafiq Rosli said... [Reply to comment]

wah syok gle kot..haish..bz plak masa tuh

 
On November 30, 2011 at 8:32 AM , muhammad nur aizuddin said... [Reply to comment]

wah, best giler korng kan eazy. ruginya tak ikut..uhuhu.weh, gambar si yani n nad2 cantik. ihihhi.kompom lepas yani nampak nie, dia wat profile pic..ahahha

 
On November 30, 2011 at 10:21 AM , Akulah Pak Lan said... [Reply to comment]

wah menarik jgk

 
On November 30, 2011 at 12:06 PM , nurul diana said... [Reply to comment]

wahh bestnyee , ptot laa si eman halia tu bsing sungai chilling x abis2

 
On November 30, 2011 at 1:04 PM , Pa'an Healers said... [Reply to comment]

Nice pic...
Memang cantik permandangan...

 
On November 30, 2011 at 1:23 PM , Lelaki Ini said... [Reply to comment]

dah pg sg chilling!
sgt2 best!

 
On November 30, 2011 at 2:37 PM , Nazim Nasri said... [Reply to comment]

jelesnyaaaaaaaaaa. nyesal tak ikut haritu :(

 
On November 30, 2011 at 2:56 PM , Cik Peanut said... [Reply to comment]

waaa, canteknya. best lah trecking. cuma penat yang amat. kekeke

 
On November 30, 2011 at 4:43 PM , NuReLLe said... [Reply to comment]

kuajaqqqqqqqqqqqqq punya din!!!!!!mana ko tau ni aku nk wat DP????haha...flawlessss gituuuuuu

 
On November 30, 2011 at 6:19 PM , ame elms ! said... [Reply to comment]

seronok nya ! later on kalau ada lagi activity macam ini , nak join bolehhh ?

 
On November 30, 2011 at 10:06 PM , Syafiq Ahadin said... [Reply to comment]

wowwwww! sangat jelesssssssssssss~~

 
On December 1, 2011 at 2:32 AM , FarhanahAdzlan said... [Reply to comment]

sangat suka gambar2 air terjun tu..SubhanaAllah memang amat2 yang teramat lawa der~

 
On December 1, 2011 at 4:19 AM , ~Nana BamBam~ said... [Reply to comment]

omakaihh..lot of picture kali nie...sakan benor chilling die..huhu

 
On December 1, 2011 at 10:14 AM , Azham Vosovic said... [Reply to comment]

Sungai Chilling!

SUngai yang menyejukkan hehehe

tak ajak pon! hehehe

 
On December 2, 2011 at 4:48 PM , c'axoera said... [Reply to comment]

waahhh cantek tempat ni...


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/111111-nyah-kau-november.html

 
On December 2, 2011 at 11:11 PM , aslann as said... [Reply to comment]

eazy, ade gambar aku sensorang x? nak wat DP. herherher!

 
On December 6, 2011 at 5:42 PM , Edy Fee said... [Reply to comment]

perghh best giler trip..mmg sempoi la...
blog pon mkin style

 
On December 7, 2011 at 8:42 AM , محمد رازيق said... [Reply to comment]

wah, banyak syopk bro.. pemandangan cantik.. pic pun nice bro.. free2 jmput dtg blog.

 
On December 7, 2011 at 1:23 PM , amir aizat said... [Reply to comment]

seronok nyer ! haha

 
On December 8, 2011 at 11:40 AM , arepchepha said... [Reply to comment]

Seronoknya...hope to be active in blogger community and attend this kind of activity...

BTW, suke gambar2 th ^^

 
On December 9, 2011 at 12:11 AM , enyheartsdiamond said... [Reply to comment]

eykameow ada ajak haritu tapi tak berkesempatan nak berbincang tentang hal ini.. cantik sungguh tempat tu :)