#SgChilling

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Weekend yg lepas ku bersama rakan2 blogger
ataupun rakan2 twitter, eh ? dua2 pun boleh hehe
Aktiviti Trecking Sungai di Sungai Chilling,
Kuala Kubu Baru (KKB)
Semuanya dirancang oleh Dia..
sebelum ini ada juga aktiviti seperti ini
tapi ku tak berkesempatan untuk menyertainya.
Its happen on Saturday, 26 Nov

#SgChilling


 Ku bergerak ke KKB bersama Dia
dan juga bersama rakan baru dr Shah Alam iaitu Dia
Exit di Tanjung Malim, ternampak UPSI
Sempat juga terjah tempat baru NurAizuddin di UPSI
akhirnya jumpa, then kami terus bergerak ke KKB
Berkumpul Semua Di Dataran KKB
Di Sungai Chilling sangat menarik tempat dia.
tapi kami kurang pasti keadaan sebenar
bila dah masuk baru kami tahu, kena trecking
sampai ke dalam untuk ke air terjun


#SgChilling


DSC_0673      DSC_0698


trecking yg pertama kami tersalah jalan
mendaki sangat kepenatan, tak tahu pula kena
mendaki bukit bagai, sampai ke bukit batu
then berpatah balik ke tempat yg kami mula tadi
penat yg amat haha, sebelum kami trecking semula ke
jalan yg betul, kita makan dahulu, lapar dan dahaga !


DSC_0707


Oh kami teruskan perjalanan semula ke Air Terjun !
take time juga, than banyak Lintasan yg perlu redah
kasut for sure akan basah
tapi yg sangat berisiko bila bawa DSLR !
Hampir terendam dalam air dan nak terjatuh
so apabila ke sana, pandai2 lah jaga barang2 k


#SgChilling      #SgChilling


#SgChilling

   
Setelah beberapa lama jalan dalam hutan
akhirnya sampai juga, Subhanallah! Cantik Pemandangan !
sejuk pun sejuk, lagi2 apabila matahari sedang bercahaya
nampak renjisan air terjun dan bayang2 pelangi
so layans the pic.. biarkan ia berkata2 ;)


#SgChilling       #SgChilling


#SgChilling


#SgChilling       #SgChilling


#SgChilling


#SgChilling


#SgChilling      #SgChilling

lastly setelah penat bermandi manda
jalan keluar harus patah balik ke lintasan tadi
pergh ! boleh kurus ni haha
setelah sampai dan rehat sebentar..
waktu pulang macam mahu hujan
sempat lah juga kami bergambar di Empangan
lepas snap pap ! terus hujan.,.
nasiblah haha

23 comments:

A'iyn Raidah said...

seronoknya =) jeles ni

APi said...

rugi la aku tak dapat ikut..
jomm la weh pergi lagi...

Syafiq Rosli said...

wah syok gle kot..haish..bz plak masa tuh

muhammad nur aizuddin said...

wah, best giler korng kan eazy. ruginya tak ikut..uhuhu.weh, gambar si yani n nad2 cantik. ihihhi.kompom lepas yani nampak nie, dia wat profile pic..ahahha

Akulah Pak Lan said...

wah menarik jgk

nurul diana said...

wahh bestnyee , ptot laa si eman halia tu bsing sungai chilling x abis2

Pa'an Healers said...

Nice pic...
Memang cantik permandangan...

Lelaki Ini said...

dah pg sg chilling!
sgt2 best!

Nazim Nasri said...

jelesnyaaaaaaaaaa. nyesal tak ikut haritu :(

Cik Peanut said...

waaa, canteknya. best lah trecking. cuma penat yang amat. kekeke

NuReLLe said...

kuajaqqqqqqqqqqqqq punya din!!!!!!mana ko tau ni aku nk wat DP????haha...flawlessss gituuuuuu

ame elms ! said...

seronok nya ! later on kalau ada lagi activity macam ini , nak join bolehhh ?

Syafiq Ahadin said...

wowwwww! sangat jelesssssssssssss~~

FarhanahAdzlan said...

sangat suka gambar2 air terjun tu..SubhanaAllah memang amat2 yang teramat lawa der~

~Nana BamBam~ said...

omakaihh..lot of picture kali nie...sakan benor chilling die..huhu

Azham Vosovic said...

Sungai Chilling!

SUngai yang menyejukkan hehehe

tak ajak pon! hehehe

c'axoera said...

waahhh cantek tempat ni...


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/111111-nyah-kau-november.html

aslann as said...

eazy, ade gambar aku sensorang x? nak wat DP. herherher!

Edy Fee said...

perghh best giler trip..mmg sempoi la...
blog pon mkin style

محمد رازيق said...

wah, banyak syopk bro.. pemandangan cantik.. pic pun nice bro.. free2 jmput dtg blog.

amir aizat said...

seronok nyer ! haha

arepchepha said...

Seronoknya...hope to be active in blogger community and attend this kind of activity...

BTW, suke gambar2 th ^^

enyheartsdiamond said...

eykameow ada ajak haritu tapi tak berkesempatan nak berbincang tentang hal ini.. cantik sungguh tempat tu :)