Sempatkah ke Nuffnang Office ? =P

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera
pada Selasa yg lalu kalau tak silap
ku buat pertama kalinya ke Office Nuffnang
yang terletak di Heritage House !
puas juga ku lihat Google Map dan bertanyakan bloggers2
thanks kepada AmirAizat & EncikAfil
membalas tweet ku ketika ku sangat LOST untuk ke pejabat nuffnang xD

Free Tickets ! 

Kenapa ku ke Nuffnang ?
ku dapat 4 tiket wayang TGV Percuma !
sempana Hari Lahir ku lepas, excited bila check email
Tersangat bertuah karena pada Selasa lalu kelas 1 aje
habis kelas tepat pukul 2pm ku bergegas pulang ke rumah
sebentar, ambil DSLR ! mesti ! hehe
dan ku ajak sepupu ku teman, dia pun tengah bosan,
almaklumlah Uitm Diploma tengah bercuti sekarang
tunggu punya tunggu akhirnya muncul juga sepupu ku
muncul tepat pukul 3:15pm ? Apekah ! Sempatkah !

Driving Honda Civic ! 

Tapi ku Drive Slow Saja rileks, cool, tapi yg paling takut, JAMMED!!
Akmaklumlah dr Shah Alam ke Kuala Lumpur
pasti Jammed! Kami decide untuk naik LRT saja
dan park kereta di Stesen LRT Di Bukit Jalil
tepat sampai di Stesen LRT Bukit Jalil pada 4.00pm
dah sampai pukul 3.45pm, tapi mencari parking tak jumpa2
penuh sangat ! orang tak balik kerja lagi kan huhu

Dengan mengeluarkan kad Touch n Go masing2
"untung lah ada kad TnG haha"
ku lepas bila touch, cousin ku tak lepas2, haha
tak tahu kenapa, padahal baki dalam kad beratus2 =P
nasiblah dapat touch kat dalam kaunter..
tepat pada 4.10pm kami menaiki LRT ke Masjid Jamek
menunggu dengan gementar, adakah sempat atau tidak sampai
kebiasaan office akan tutup tepat pada pukul 5.00pm
4.30pm sampai di Stesen Masjid Jamek,
berlari kami seberang jalan untuk ke LRT Kelana Jaya Line
time tu boleh pula tersilap touch haha
nasib baik boleh keluar semula
4.35pm dapat naik LRT itu, 1 stesen saja dr Masjid Jamek
kami turun di Stesen Dang Wangi seperti yg lihat d Map
pada 4.45pm, boleh pula tersasar jalan, keliling lah kami
berjalan sampai nampak stesen monorail Bukit Nanas haha
berpeluh lah juga berjalan, padahal Office Nuffnang
sebelah je stesen Dang Wangi tu, ku silap jalan daaaa

Tour 


Sign For Nuffnang 

Bertanyakan orang keliling jumpa juga Heritage House
tepat pada 4.55pm !! sampai di situ, menunggu lift naik ke tingkat 12
berharap sangat Office Nuffnang tak tutup lagi hoho
setibanya di betul2 depan Office Nuffnang
menekan loceng, menunggu sehingga ada yg membuka
Alhamdulillah ada yg membuka,
dapat juga ku lihat suasana office Nuffnang...
lepas aje sign untuk tiket free tu
dapat juga tour dalam office nuffnang
pertama kali sampai kot !
siap ku tulis Note dan tampal di Board office disitu

Best !


Nuffnang

apa ku tulis ialah " 1st time come here ! best !"
from eazyizzuddin.com layansss
hehehe, begitu lah pengalaman ku ke pejabat Nuffnang
seperti ku berExplorace mencari Office Nuffnang
tepat 5.15pm ku turun dari Heritage House tu
bergegas ke Lrt, pulang semula ke rumah !

Driving Back Home

p/s : Thanks Nuffnang bagi aku tiket wayang free, hadiah pertama ku dapat, kesian.. :P
LAYANS
(>_<)

20 comments:

JMR said...

leh layan movie free ngn awek..dua movie tu..:-p

Eazy Izzuddin said...

JMR :
kan2x...
hehehe
layanss

ich bin che ya said...

wah best la de dpt free ticket wayang.. untungla sape dpt tgok kan kan .... :p

IMANSHAH said...

kalau ada sayap kan best, TERBANG

Ery Farieha said...

pengalaman pertama aku terjah opis nuffnang adalah secara SOLO. DRIVING ALONE dr bangi ke KL.
dah lah opis dia mcm tersorok -__-

Eazy Izzuddin said...

ICH BIN CHE YA :
untunglah hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

IMANSHAH :
tu lah...
cepat je sampai ke destinasi..
xD

Eazy Izzuddin said...

ERY FARIEHA :
alolo...
sorang ke ?
nasib jumpa kan..
tersorok sangat..

eykaa aziz said...

congrats ! :)

Rtp Farra Arisha said...

u're very lucky to get free tickets. untungnya dia!

DanieL AdiE said...

bestnye!


bdw, adie x pernah dpt k!

Sedih!

Eazy Izzuddin said...

EYKA :
thanks !
:D

Eazy Izzuddin said...

RTP FARRA ARISHA :
tu lah..
1st time ni
lucky me
:D

Eazy Izzuddin said...

DANIEL ADIE :
seriusly adie tak pernah daapat?
next time pasti dapat k...

mr.syazwan said...

wawawa

nak ikut!!

=_=

Afzainizam said...

Woooo yang pasti En. Nuff bagi hadiah pada ko... Free tengok wayang... so Fun habih lerrr lepan ni ko yerr

berbaloi-baloi tu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
jamming show Volume 10

iKhRam said...

ganjaran yg menakjubkan..
nak satu.. hahaha
gurau jer!

NuReLLe said...

ala...aku xberpeluang lagi..sbb kena amek office hour kan..suruh org amekkan je dulu..gugugugu

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

dammit....jealez....jealez....jealez...jealez....jealez....jealez...jealez....jealez....jealez...jealez....jealez....jealez...jealez....jealez....jealez...jealez....jealez....jealez...jealez....jealez....jealez...jealez....jealez....jealez... LOL

izee said...

hi kembo!! hahaa pasan nm je sm tp xpon kan?..eheeee uit besh nyerr dpt tiket freee lgg...tahniahhh easy!!