Terjah Raya ! xD

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Eh masih Raya ke dah habis?
ada lagi, rasanya minggu depan kot akhirnya bulan syawal
sekejapnya masa berlalu, sedih juga nak meninggalkan syawal
nanti lagu raya dah tak berkumandang dah
semangat2 raya sudah tiada dan meneruskan hidup masing2
okay pada setiap hujung minggu dalam bulan syawal  ni
pasti ada saja yang akan buat open house
sama ada secara besaran atau kecilan, ku tak kisah
yang penting ku sedap bedal makan open house hehe

DSC_0742 

 weekend kedua raya, ku dengan rakan blogger
NurAizuddin, NurElyani, & Koqin beraya di rumah blogger
Akmal Hilmi, siapa tak kenal kan? hehe
dalam perjalanan itu agak sesak dan hujan
akhirnya sampai juga rumah di Puchong
sampai2 tuan rumah tiada? pergi jemput kawan la tu
di jemput oleh parents Akmal Hilmi,

DSC_0730 

DSC_0734 

sepatutnya ada lagi 1 rombongan kawan blog
tapi mereka dah bergerak dahulu ke rumah Syazwan Sarawak
kami pun tak berkesempatan ke rumah Syazwan Sarawak
walaupun rumah Syazwan Sarawak dekat ngan rumah ku hehe
sedap semua juadah raya di rumah Akmal Hilmi
tapi ada lagi satu rumah lagi yg harus di tempuh
rumah siapa? jom lihat !

DSC_0770 

bertolak dari puchong terus ke Shah Alam
mengambil satu lagi kereta ke Kuala Selangor
rumah siapa di Kuala Selangor kalau bukan akak GadisHanim xD
akhirnya sampai juga hampir sejam perjalanan
meriah! 3 kereta yg datang, blogger2 semua

DSC_0762 

DSC_0785 

DSC_0800 

 hidangan rendang ! rindu rendang, pandai Kak Hanim masak hehe
pun sempat bergambar di situ
hari sudah lewat, pulang ouh xD

weekend ketiga raya, lepas zohor
masih bersama mereka, cuma Kak Elyani kita tak beberapa sehat
beraya di Kuala Selangor juga
beraya di Rumah Admin Sahabat Blogger
Atiq Salleh !, wah! rupanya rumah Kak Hanim dan Atiq
dekat sahaja !, tak sampai beberapa minit dah sampai..
nak jalan kaki pun boleh hik2

DSC_1028 

DSC_1029

merasa nasi ayam dan mee bandung, terbaikk!! sedap
sembang punya sembang, dah lewat ! beransur dan balik
takut nanti bila sampai rumah ada saja mulut yg bising
almaklumlah anak kesayangan =P

Combine semua open house yg ku pernah pergi, rumah ku bila lagi nak buat ea? hmm raya dah nak habis ni

p/s : promote2, jom join my contest..
LAYANS
(>_<)

43 comments:

akmalhilmi said...

tq weh sbb dtg :) n sorry aku tkda plk that time
huuu

Eazy Izzuddin said...

AKMAL HILMI :
its okay..
dapat jumpa kau pun sekejap jadi lah..
=D

Afzainizam said...

mood beraya masih ada lagi yerr kamu semua yerr... eeemm jumpa bolgger ni mmg meriah gilerrr.... raya sakan taun ni yer ko

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
air balang kawin

Eazy Izzuddin said...

AFZAINIZAM :
haha
tahu x fe...
1st time beraya bergini bersama blogger

[k]o{q}i[n] said...

suka suka...

Eazy Izzuddin said...

KOQIN :
i like !
hehe
xD

Kim Hyun Arry said...

wahhh meriahnyer..hehe

Eazy Izzuddin said...

KIM HYUN ARRY :
sangat meriah hehe
xD

Fariez Chan ! said...

just drop by to say Aww new layout ! nice one :)LOL .

Eazy Izzuddin said...

FARIEZ CHAN :
adik !
lama tak mai hehe
thanks...
xD

IMANSHAH said...

gambar yg awesome

Akulah Pak Lan said...

best dapat beraya beramai2

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, raya sakan nampak.. HEHE


MySuaraBlog: Tips Jadi Bapak

Eazy Izzuddin said...

IMANSHAH : awesome kan ..
Thankssss

Eazy Izzuddin said...

PAK LAN : besh dapat beraya bersama

Eazy Izzuddin said...

ZWAN SABRI : haruslah beraya sakan..
Setahun sekali :)

::FAIZ FARISH:: said...

nice picture

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

dengki rambut org tu cantik!

hishhh~

Rtp Farra Arisha said...

syioooknya raya anda!! :D

Muhammadnuraizuddin said...

yeyy.. banyak nya kita p beraya..ihihih

Hanim Mahali said...

berbezanya muka akak kat atas n bawah tu.... >.<
tu je ke gambar yang de kat eazy ?

~Nana 귀여운~ said...

raya sakan die..maklumlah raya masih ada lagi 6 hari..huhu

Eazy Izzuddin said...

FAIZ FARISH :
thanks...
nice kan...
xD

Eazy Izzuddin said...

LORD ZARA :
rambut siapa cantik sis?
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

NURAIZUDDIN :
tahu x fe...
banyak yg kita pi beraya..
xD

Eazy Izzuddin said...

KAK HANIM :
ade je lagi...
akak nak ke?
t eazy email..
;D

Eazy Izzuddin said...

RTP FARRA ARISHA :
sangat syiok..
:D

Eazy Izzuddin said...

NANA :
6 hari lagi?
raya3x..
hehe
xD

Diana @ bilakukatacinta said...

waaa..berduyun-duyun ke umah orang ek? siap serbu gitu....menung perut full tak hengat

ciK LyndaWawa said...

masih beraya?

Anif Abdullah| AA said...

sangat syok sesama blogger beraya :)

Eazy Izzuddin said...

DIANA :
tahu x fe...
sangat fulll
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

CIK LYNDA :
still beraya....
=D

Eazy Izzuddin said...

ANIF ABDULLAH :
serius syok...
xD

iKhRam said...

bestnyer makan-makan
borak2
gelak-gelak..

huhuhuh
sejak masuk mktb ni dah lama tak join open house
mood sedih

Eazy Izzuddin said...

IKHRAM :
best2...
hik2

layeke...
keluar la kemana2 ...
xD

Judiene said...

Meriahnya dengan open house.
Bila nak buat kat rumah sendiri?
Hehehe.

Eazy Izzuddin said...

JUDIENE :
rasanya tahun ni tak da kot..
hehe
xD

Fara E's said...

cepatt laa , nak g umah kau ! haha

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

rmh abg hrni.tgl sisa kuih raya je.haha

Eazy Izzuddin said...

FARA E'S :
err..
tahun xda kot...
xD

Eazy Izzuddin said...

IZ.EUSOF(ABG STALKER)
tu lah...
sisa un masih sedap lagi di makan kan..
hehe
xD

atiqsalleh said...

ahahaha.. baru baca nie.. huhu..