I Just Wanna Be Happy..Can?

Assalamulaikum WBT & Salam Sejahtera


 Dalam rintik hujan renyai-renyai membasahi bumi yang panas ini dapat menyejukkan keadaan, dalam ku sedang menghirup milo panas sambil cicah dengan biskut kering, pergh ! layans, ku ambil angin petang yg hujan renyai-renyai di beranda rumah sambil menikmati suasana, tetiba ku mengelamun panjang memikirkan masa-masa lalu.


Ku pun tak tahu kenapa sejak akhir-akhir ini apabila setiap di dalam kelas ku akan blur, ku akan mengelamun bila lecture sedang megajar di hadapan, badan dan jasad ku berada di dalam kelas, tetapi fikiran ku melayang entah ke mana, terasa diriku di bawa lari oleh seseorang dan dia meninggalkan diri ku di situ then dia menghilang diri entah ke mana.


Pap ! tetiba namaku di panggil di dalam kelas, dengan keadaan blur ku di tanya soalan " Izzuddin ! what the process of research ? " err the first process is this...bla bla bla.." nasiblah ingat, haha, tapi ada satu process ku tak dapat ingat. Thanks to my lecture, dia macam tahu2 saja ku blur, thinking of something, and she bring me back into the class by asking me a question.


Emosi dan perasaan ku tak beberapa stabil sekarang ini, di sini, di blog sajalah tempat ku meluahkan segalanya, nak luah dengan kawan karib pun hati ku masih di dalam dilemma memikirkan perkara ini, hanya ku dan kawan karib ku sahaja yg tahu, is related about love, kadang2 pun bersedia, kadang2 ku tidak lagi bersedia. Ku takut ku telah melukakan hati sesiapa. ku minta maaf banyak2


Sampaikan bonda ku bertanya kepada ku, "abg, ni dah beberapa family nak meminang hang ni , da booking awal2, hahaha ! Erk? apakah?! Untunglah muka comel ramai yg terpikat, err perasan habis haha. Ada2 saja bonda ni kan, siapakah gerangannya? hehe. Kadang2 terubat juga emosi dan perasaan ada seseorang yg memahami, tapi takut perkara itu akan menghantui kembali.


Eazy - Eazy apalah nak jadi dengan kau ni, dalam kelas pun kadang-kadang tak fokus, memikirkan perkara itu,  letak tepi dahulu perkara itu, fokus di dalam kelas, kawan2 kelas menasihati diriku yg terlalu lemah ini, thanks guys, im happy with u guys. I just wanna be happy like always, someone who always caring about myself. Perasaan itu masih terbuku di dalam hati, biarlah diriku sendiri yg mengetahui.


Masa yg sangat emas ini, ku ingin memperbaiki diri ini menjadi lebih baik, i know that im not a perfect person, everybody does, Someone once told me that you have to choose, what you win or lose, you can’t have everything and don’t you take chances coz you might feel the pain and don’t you love in vain cause love wont set you free.




I could stand by the side And watch this life pass me by So unhappy but safe as could be So what if it hurts me So what if I break down So what if this world just throws me off the edge, My feet run out of ground I gotta find my place I wanna hear my sound, Don’t care about other pain in front of me Cause I’m just try be happy,  Just wanna be happy, - LL, happy




"Abg !"  Tetiba mengelamun ku di kejut atau di sergah Bonda, Pergh! berapa lama ku mengelamun ni aish !
Pergi amik adik kat KTM, dia nak sampai dah tu, baru balik dari UKM, lambat nanti dia bising. Ya Allah mohon petunjuk darimu agar ku menjadi lebih tabah dari hari sebelum ini, agar harini lebih baik dari hari semalam. Semoga dipermudahkan segala urusan.. amin..

p/s : hope u will be happy but no doubt you will ever be, this entry create or written with great passion comes from heart, berapa kali edit da..haha xD
LAYANS
(>_<)

48 comments:

miss Fyqa said...

Eazy!!!!!!. *sile sedar dr lamunan..

hehe..

Eazy Izzuddin said...

MISS FYQA :
baikkkkkkkk
sila tampar hehe
xD

amier azrul alias said...

hoi angau ke ape nih?
bese la bila ada mslh, blur dlm kelas.
hik hik!

anyway, life must go on..
chaiyyok

Akulah Pak Lan said...

happy need to be earn. try to find it

Kim Hyun Arry said...

sorry..

nurul diana said...

cepatt bangun dr trus mengelamun . wake up bro !!! :)

asyrafNAKjadiLEBIHbaik said...

pergh..layanzzz..hahaha

Ask the RIGHT Questions!!!...as easy as ur name(eazy)...ahaks!

u just wanna be happy, can?
of coz u can!!!however, that's NOT the RIGHT question...

u better find it one quick..b4 it's toooooooo n too late...even too little too late pun tak boleh patah balek...oh!!it's rhyme..lol

???????????
by mysterion...
to my new entry - Acapsuur (>,<)

Eazy Izzuddin said...

AMIER AZRUL ALIAS :
angau2...
hehe...
yup..
betul..
life must go on..
xD

Eazy Izzuddin said...

PAK LAN :
yup...
okkay...
;)

Eazy Izzuddin said...

KIM HYUN ARRY :
erk?
hurmm...
:)

Eazy Izzuddin said...

NURUL DIANA :
please someone wake me up !!

Eazy Izzuddin said...

ASYRAF :
hahaha
okay broo...
:D

::FAIZ FARISH:: said...

akupun selalu mengelamun

Eazy Izzuddin said...

FAIZ FARISH :
yeke..
samalah kita...
:D

khairul asrol said...

lolz .. bangunlah dari tidur, muka mata, pandang ke sanaa .. mhaha


Tutorial : Cantikkan Kotak Comment Anda

Eazy Izzuddin said...

KHAIROL ASROL ;
sedang berusaha bangun...
haha
xD

Edy Fee said...

laku betul smp org mai meminang ang.hehe

@EzrlG said...

sometime, u have to let yourself dreaming. As dreams are vital ingredients of the success - #justsaying! lol

Eazy Izzuddin said...

EDY FEE :
of coz..
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

EZRIG :
ok la tu...
yeah
thanks..
xD

ciK LyndaWawa said...

papepun..jgn stres2...nak aiskrim??

IMANSHAH said...

rotan kang

~Nana 귀여운~ said...

woi..mangun2..ngelamun jer diyer....nampo baru sodar kot..hahaha :P

Azham Vosovic said...

Sangat susah untuk berbahagia...bersabarlah...

Judiene said...

Ni ape kes ni Eazy??
Jiwang semacam je aku tengok.
Ade tengah menjalin hubungan dengan sesiapa ke?
Hehehe.

aneff.marhfiz said...

kawan2 ada , family ada , Tuhan ada ... insyallah bahagia dan gembira dunia akhirat :D

syazwan tahir said...

find a GF and get a life ! then u will be happy...

Anif Abdullah| AA said...

berangan dlm kelas..hehe

Afzainizam said...

perrrrgghhh habis mengelamun jauhhh ni

♥ Lelaki yg BAIK---> lelaki yg boleh bimbing wanita ke jalanNYA
♥ Lelaki yg COMEL---> lelaki yg berpakaian baju melayu dan menuju ke masjid
♥ Lelaki yg SWEET---> lelaki yg selalu bercakap dengan nada yg rendah
♥ Lelaki yg ROMANTIK--> lelaki yg mnghadiahkan sebuah doa setiap hari
♥ Lelaki yg CHARMING--> lelaki yg mengingatkan si dia tentang ibadat

ITU lah LELAKI yg menjadi igauan wanita .. InsyaAllah...


Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
stesen minyak dan petrol pilihan anda

Afzainizam said...

Tak salah kalau nak mengelamun pasal benda2 baik

Thanks bagi tau.... Tadi ada masalah teknikal tak leh Comment... Insya Allah saya dah baik pulih semula..

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
stesen minyak dan petrol pilihan anda

Fara E's said...

entry yg makan dlm , tapi suke ayat2 ea !
;D

PANDACOMEI! said...

Ingatkan kena angin meroyan ker haha +_+
Insya-Allah semoga tuhan merahmati hidup sesama kita.

iKhRam said...

entah apa la yang difikirkan tu..
relax k?
rasanya share dgn seseorang ada lah jalan yang terbaik..

biasa la- masalah dilemma.. hahaha

Saiazuan said...

smua orng berhak happy :)

Hizami Rahim said...

haha. berangan je kerja ye ?

Eazy Izzuddin said...

IMANSHAH :
janganlah rotan..
ok2 tak mengelamun dah
:)

Eazy Izzuddin said...

NANA :
kena bagi penampor kuat2 baru bangun..
xD

Eazy Izzuddin said...

AZHAM :
baik...
akan bersabar..
:)

Eazy Izzuddin said...

JUDIENE :
entah lah bro..
hehe
biarlah ku tahu sorang2 :P

Eazy Izzuddin said...

ANEFF MARHFIZ :
insyAllah..
thanks..
:))

Eazy Izzuddin said...

SYAZWAN TAHIR :
errr....

Eazy Izzuddin said...

ANIF ABDULLAH :
selalu hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

AFZAINIZAM :
thanks broo...
:D

Eazy Izzuddin said...

FARA E :
makan dalam macam mana tu ?

Eazy Izzuddin said...

PANDACOMEI :
haha
insyallah..
thanks bro..

Eazy Izzuddin said...

IKHRAM :
adalah hehe

itulah..
mencari seseorang kawan untuk meluah kan

Eazy Izzuddin said...

SAIAZUAN :
betul tu..
:)

Eazy Izzuddin said...

HIZAMI RAHIM :
hahaha..
best ouh berangan
xD