Beraya xD

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera
pada bulan syawal begini aktiviti menziarah dan berkunjung di rumah
 kaum keluarga terdekat
sahabat handai dan rakan2 terdekat mengeratkan silaturahim
Rayaku pada tahun ini sangat best! dapat beraya bersama rakan2
ku ingin bercerita pengalaman beraya di rumah rakan-rakan
di hari raya pertama semestinya di rumah tokwan ku

tetamu 

 ramai saudara mara tak putus-putus hadir
dapat berjumpa dengan saudara mara yg sudah lama
tidak ketemu, ada yg ku kenal, ada yg tidak
hah? macam tu tak kenal pula..aish2
kebanyakkan mereka sudah besar2 belaka
itu yg tak beberapa kenal tu hik2, malu2 kucing hehe

Raya with TH n KSP 

raya pertama sempat ku singgah beraya di rumah Taufiq Helios
dekat Bagan Serai, dekat saja dengan kampung ku
1st time ku beraya bersama bloggers
orang kampungku! di Selama Perak datang beraya sekali
dapat lah juga tahu rumah masing2 ea hehe

Raya with NurAizuddin 

raya kedua, bangun pagi seperti biasa, tiada aktiviti lain
selain termenung di rumah tokwan haha
nasiblah dapat contact dari Taufiq Helios & Kirin Selama Perak
terjah beraya di Taiping, rumah bloggers NurAizuddin..
akhirnya aku sampai juga kan rumah2 depa kat sini hehe
dapat jumpa family Nur Aizuddin hehe
time yg tak best, aircond kereta tak sejuk, tak syiok lah nak beraya
tapi tak mengapa, semangat beraya masih ada hehe

Raya with Farahwahida3

Raya with Farahwahida1 

selepas beraya di rumah NurAizuddin
cadangnya nak beraya di rumah Kak Farawahida
di area2 Taiping juga tempat lahirku, hik2
dalam kesesatan mencari rumah Kak Farah
tanya sana tanya sini, akhirnya sampai juga di rumah Kak Fara
kenal tak siapa Kak Farawahida? ku suka lagu 'Tanpamu'
nyanyian beliau, best!, kak Fara peramah

Raya with Farahwahida2

Raya with Farahwahida 

tak sedar dah nak magrib, hampir seharian beraya
ayah & tokwan dah calling suruh balik
ke Kuala Kurau, mentang2 lah ku balik kampung
bawa balik kereta sendiri, nak jalan lelama
tp kena pulang ouh, takut jalan2 kampung, gelap! xD
alhamdulillah selamat sampai
tapi kena tahan telinga lah
bising teguran hik3...
layanss..
lepas itu ayah berkata 'next year balik 1 kereta je lah'
alaaa...jangan lah begitu...huk2 xD

p/s: banyak betul open house..makin sehatlah daku, huk2 jom ! jogging xD, Alhamdulilah Followers da cukup 1000..insyallah contest akan di lancarkan.. :)
LAYAN
(>_<)

46 comments:

[k]o{q}i[n] said...

fine...aku xde...

zikeryhassan said...

untung la raya dengan retis. hehe

MESSYSERABUT said...

curlass raya ngn kak farah.. hehe

Eazy Izzuddin said...

KOQIN :
ala weyh..
ni masa raya pertama dan kedua lah..
ko kat kg ko kan...
:)

Eazy Izzuddin said...

ZIKERYHASSAN :
errr...
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

MESSYSERABUT :
hehe
xD

laskar pelangi said...

wahhh! bestnya dia beraya ngan blogger ;) ngan kak fara pun posing kemain..hik3 ;)

selamat hari raya wak~

aslann said...

eh cantiknya gambar korang yg pakai baju melayu tu! TH-Kirin-Ei. serius cantik sangatt! XD

Eazy Izzuddin said...

LASKAR PELANGI :
hik2...
selamat hari raya...
xD

Eazy Izzuddin said...

ASLANN :
yeke?
thanksss....
cantik kan hehe

~Kirin Selama Perak~ said...

terbooikkk !!!
apasal keta kau aircond rosak?
kekeke~
apa2 pon korang memang sempoi dan gambar sangat style !!
:)

FaiZaH Fyn said...

wah beraya dengan farawahida tuuuuuu

Eazy Izzuddin said...

KSP :
hehehe...
sebab siapa lagi lah kan..
yg bawa keta lelaju tuuu...
:P
hik2

Eazy Izzuddin said...

FAIZAH FYN :
yeahh....
xD

Rtp Farra Arisha said...

ur raya celebration is very fun!! :D it really is :))

DanieL AdiE said...

Tahniah!

Followers dah cecah 1000...

aneff.marhfiz said...

untung laaa dpt beraya dgn artisss :D

Lea Isnawi said...

xnak dtg beraya umah lea ker?

mr.syazwan said...

ek napa muka kawn di buat begitu

cian dia..

hahaha

fara mmg sporting dlm bab ambik gmbr

=_=

Kim Hyun Arry said...

wahh nmpk meriah n happening..lbih2 lg dgn Farawahida..huhu..aku suke dye bab dye style yg biasa n kajol malaysia..haha..:P

ciK LyndaWawa said...

tengok gambar pun..happening sungguh!!

Eazy Izzuddin said...

RTP FARRA ARISHA :
yeah
it is!
fun!
xD

Eazy Izzuddin said...

DANIEL ADIE :
thanks !
xD

Eazy Izzuddin said...

ANEFF MARHFIZ :
err....
ok je
hik2
xD

Eazy Izzuddin said...

LEA :
rumah lea kat mana ?

Eazy Izzuddin said...

MR SYAZWAN :
sebab dia taknak identity dia di expose...
coz dia bloger mystery hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

KIM HYUN ARRY :
kajol malaysia..
yeah..
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

CIK LYNDA :
yeah...
meriah sgt
xD

Umie Artoqiemie said...

macam2 ragam time beraya. keh3..

cimOt said...

laaaaa.ko orang perak ka.xpe2 next year dtg beraya umah aku plak ye!!

eh2..aku pon baru je update citer raya..meh le bace plak..hik hik hik

azalia hjsalleh said...

BESTNYA RAYA !
MERIAH SGT
BRU PERASAN SKRG DH PAKAI .COM

Eazy Izzuddin said...

UMIE ARTOQIEMIE :
biasalah..
raya setahun sekali..
hik2
xD

Eazy Izzuddin said...

CIMOT :
yerlo.....
okeng....

Eazy Izzuddin said...

AZALIA HJSALLEH :
kan....
la yeke...
dah lama dah...
xD

Afzainizam said...

ihhhh jelous nyerrrr ko beraya farawahida lah pulakkkk.... jumpa plakkkk member yang sekaki memang meriah gilerrr ....

-----------------------------------

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
tip membeli motorsikal second hand

Asyraf Arif said...

wah beraya dengan retis ! haha btw, fara dah putih sikit. hehe

i am S!L4H.. said...

meriahhhh.. dgn gamba...

eh2 ingat farawahida td tu. hee
eh mmg die la. >.<

iKhRam said...

raya dgn artis ke tu?? wow..!!

Aman Ibrahim said...

Eazy Izzuddin, Aman suka semua gambar dalam entry nih. Lawa sangat!! teringin nak ada gambar macam nih..

akuzle said...

ha ahlaa... ader farawahida. saper x kenal Kajol Msia eh...ehehhehe

Eazy Izzuddin said...

AFZAINIZAM : yeahh
Memang kalau jumpa geng mcm tu hehe xD

Eazy Izzuddin said...

ASYRAF ARIF : kannnn
Hik2 xD

Eazy Izzuddin said...

I AM SIL4H : yup itu memang dia lah xD

Eazy Izzuddin said...

IKHRAM :
yeah
Itu artis farawahida

Eazy Izzuddin said...

AMAN IBRAHIM : jom aman eazy shoot aman pula ...hik2

Eazy Izzuddin said...

AKUZLE :
Yeah
Betulll hehehe xD