Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


im loving it ! 


Nokia F


BB AA


Nokia AM


Me & Amir Aidid 


Aneff & Faris



 p/s : dah lama tak buat #WW haha, in this pic, Amir Aidid, Aneff Marhfiz, Faris Syazwan & Me
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Akhirnya ! Aku jumpa dia !
dengan secara kebetulan di suatu tempat hik2..
siapa tak kenal dengan beliau,
who is she? she Maria Elena Zarul !
or her fb fanpage Maria Elena Is Greek Helen

with maria elena 

 ku tahu ramai yg minat dengan Maria Elena
to many people adore you..
ku mengenali Maria Elena melalu video2
beliau yg di post di Youtube, i like your video hehe
peliks? doesnt make you weird....

peace

okaylah, ku berjumpa beliau pun secara kebetulan
di Karnival Konsert SuaraKami Astro baru2 ini
err story about konsert suarakami nanti ku update ea
insyallah
pada waktu itu ramai yg dah beratur nak masuk
ke dalam Stadium Merdeka
ku bersama blogger NurAizuddin, Koqin, Nisa Kay, Cik Epal, Akmal hilmi
di 1 booth, di situ macam ku kenal dia, tapi di mana ea
ku bertanya pada Nisa Kay
"itu maria elena ke?" aah itu dia"
keseganan nak tegur, thanks  pada Nisa Kay
karena menegur haha, dapat lah juga sembang sikit2
dan bergambar, dalam hati excited gilak ! haha
yelah ! tak tersangka akan jumpa dia di situ
walaupun ku tak beberapa amik perhatian sangat
tapi rezeki, dia peramah bila berbicara

sembang 

ku memperkenal diriku, hey im Eazy Izzuddin
Maria berkata " eh macam pernah dengar"
haha yeke, kenal ea, ada juga orang kenal hehe :P
sekejap sahaja di situ, kami semua beransur
ke dalam Stadium Merdeka
story pasal konsert..next ! insyAllah xD

p/s: excited3x! semua habis ku bercerita hehe, minat ku bertemu dan lepak bersama blogger =P
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Eh masih Raya ke dah habis?
ada lagi, rasanya minggu depan kot akhirnya bulan syawal
sekejapnya masa berlalu, sedih juga nak meninggalkan syawal
nanti lagu raya dah tak berkumandang dah
semangat2 raya sudah tiada dan meneruskan hidup masing2
okay pada setiap hujung minggu dalam bulan syawal  ni
pasti ada saja yang akan buat open house
sama ada secara besaran atau kecilan, ku tak kisah
yang penting ku sedap bedal makan open house hehe

DSC_0742 

 weekend kedua raya, ku dengan rakan blogger
NurAizuddin, NurElyani, & Koqin beraya di rumah blogger
Akmal Hilmi, siapa tak kenal kan? hehe
dalam perjalanan itu agak sesak dan hujan
akhirnya sampai juga rumah di Puchong
sampai2 tuan rumah tiada? pergi jemput kawan la tu
di jemput oleh parents Akmal Hilmi,

DSC_0730 

DSC_0734 

sepatutnya ada lagi 1 rombongan kawan blog
tapi mereka dah bergerak dahulu ke rumah Syazwan Sarawak
kami pun tak berkesempatan ke rumah Syazwan Sarawak
walaupun rumah Syazwan Sarawak dekat ngan rumah ku hehe
sedap semua juadah raya di rumah Akmal Hilmi
tapi ada lagi satu rumah lagi yg harus di tempuh
rumah siapa? jom lihat !

DSC_0770 

bertolak dari puchong terus ke Shah Alam
mengambil satu lagi kereta ke Kuala Selangor
rumah siapa di Kuala Selangor kalau bukan akak GadisHanim xD
akhirnya sampai juga hampir sejam perjalanan
meriah! 3 kereta yg datang, blogger2 semua

DSC_0762 

DSC_0785 

DSC_0800 

 hidangan rendang ! rindu rendang, pandai Kak Hanim masak hehe
pun sempat bergambar di situ
hari sudah lewat, pulang ouh xD

weekend ketiga raya, lepas zohor
masih bersama mereka, cuma Kak Elyani kita tak beberapa sehat
beraya di Kuala Selangor juga
beraya di Rumah Admin Sahabat Blogger
Atiq Salleh !, wah! rupanya rumah Kak Hanim dan Atiq
dekat sahaja !, tak sampai beberapa minit dah sampai..
nak jalan kaki pun boleh hik2

DSC_1028 

DSC_1029

merasa nasi ayam dan mee bandung, terbaikk!! sedap
sembang punya sembang, dah lewat ! beransur dan balik
takut nanti bila sampai rumah ada saja mulut yg bising
almaklumlah anak kesayangan =P

Combine semua open house yg ku pernah pergi, rumah ku bila lagi nak buat ea? hmm raya dah nak habis ni

p/s : promote2, jom join my contest..
LAYANS
(>_<)

Terjah Raya ! xD

by on 7:40 AM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Eh masih Raya ke dah habis? ada lagi, rasanya minggu depan kot akhirnya bulan syawal ...
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera
pada bulan syawal begini aktiviti menziarah dan berkunjung di rumah
 kaum keluarga terdekat
sahabat handai dan rakan2 terdekat mengeratkan silaturahim
Rayaku pada tahun ini sangat best! dapat beraya bersama rakan2
ku ingin bercerita pengalaman beraya di rumah rakan-rakan
di hari raya pertama semestinya di rumah tokwan ku

tetamu 

 ramai saudara mara tak putus-putus hadir
dapat berjumpa dengan saudara mara yg sudah lama
tidak ketemu, ada yg ku kenal, ada yg tidak
hah? macam tu tak kenal pula..aish2
kebanyakkan mereka sudah besar2 belaka
itu yg tak beberapa kenal tu hik2, malu2 kucing hehe

Raya with TH n KSP 

raya pertama sempat ku singgah beraya di rumah Taufiq Helios
dekat Bagan Serai, dekat saja dengan kampung ku
1st time ku beraya bersama bloggers
orang kampungku! di Selama Perak datang beraya sekali
dapat lah juga tahu rumah masing2 ea hehe

Raya with NurAizuddin 

raya kedua, bangun pagi seperti biasa, tiada aktiviti lain
selain termenung di rumah tokwan haha
nasiblah dapat contact dari Taufiq Helios & Kirin Selama Perak
terjah beraya di Taiping, rumah bloggers NurAizuddin..
akhirnya aku sampai juga kan rumah2 depa kat sini hehe
dapat jumpa family Nur Aizuddin hehe
time yg tak best, aircond kereta tak sejuk, tak syiok lah nak beraya
tapi tak mengapa, semangat beraya masih ada hehe

Raya with Farahwahida3

Raya with Farahwahida1 

selepas beraya di rumah NurAizuddin
cadangnya nak beraya di rumah Kak Farawahida
di area2 Taiping juga tempat lahirku, hik2
dalam kesesatan mencari rumah Kak Farah
tanya sana tanya sini, akhirnya sampai juga di rumah Kak Fara
kenal tak siapa Kak Farawahida? ku suka lagu 'Tanpamu'
nyanyian beliau, best!, kak Fara peramah

Raya with Farahwahida2

Raya with Farahwahida 

tak sedar dah nak magrib, hampir seharian beraya
ayah & tokwan dah calling suruh balik
ke Kuala Kurau, mentang2 lah ku balik kampung
bawa balik kereta sendiri, nak jalan lelama
tp kena pulang ouh, takut jalan2 kampung, gelap! xD
alhamdulillah selamat sampai
tapi kena tahan telinga lah
bising teguran hik3...
layanss..
lepas itu ayah berkata 'next year balik 1 kereta je lah'
alaaa...jangan lah begitu...huk2 xD

p/s: banyak betul open house..makin sehatlah daku, huk2 jom ! jogging xD, Alhamdulilah Followers da cukup 1000..insyallah contest akan di lancarkan.. :)
LAYAN
(>_<)

Beraya xD

by on 12:21 PM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera pada bulan syawal begini aktiviti menziarah dan berkunjung di rumah  kaum keluarga terdekat ...
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera.

iPod Shuffle Gua 

 Alhamdulillah rezeki yang mendatang ini
hasrat hati untuk membuat contest
sempena ke SERIBU follower Blog Eazy Izzuddin
tapi ini masih dalam pemikiran dan perancangan..
Follower ku setakat ini baru saja mencecah 987 follower..
thanks kepada yg mengFollow Blog Eazy Izzuddin
setelah hampir 3 tahun ku berblogging
tak pernah ku menganjurkan contest..
InsyAllah jika ini proses perancangan mengadakan contest ini succes
it will be my first contest! yeah!
selalunya ku hanya join2 contest yg dianjurkan oleh blogger
selalu juga ku menang, hik3, tapi itu zaman2
kegemilangan masa lampau haha masa mula2 ku
bermula dalam dunia blog..
insyAllah jika tiada aral melintang
cecah sahaja follower ku yg ke 1000, 
ku akan lancarkan CONTEST
hadiah Utama seperti gambar yg tertera..
menarik kan? hehe
dengan contest..dapat merapatkan silaturahim antara blogger..

clue contest : About Blog Eazy Izzuddin
(pandai2 lah selongkar blog ini ea :P)
psstt..ada sesiapa nak beri idea or sponsor hadiah?
contact me =P thanks..

p/s: Errrr... ada ker yg nak join ea..
LAYANS
(>_<)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera..
Cepatnya masa berlalu
sebelum ini Ramadhan, Sekarang Syawal..
ini pun dah nak masuk pertengahan Syawal..
Serius masa cepat berlalu, masa itu emas kan
kena guna sebaiknya
tapi! nak update juga tentang Raya ku hehe
Raya sebulan kan? kan3x? =P

Raya 7
mesra Datuk & Datin =P (parents ku)

Raya pertama di Kampung Halaman, Best!
di Kuala Kurau, Perak
Alhamdulillah Atuk Nenek masih sehat walafiat
suasana beraya di kampung sangat best! dan teruja..
berbeza kalau kita beraya di bandar
ataupun lebih spesifik di rumah2 batu hehe
semua sekarang mencari rumah2 kampung
barulah terasa suasana hari raya tu =P

Raya 8 

 baju raya tahun ini kami satu family berwarna biru
if korang tengok di gambar, kalau baju biru itu
adik beradik or parents ku lah itu..
kalau lain dari yg lain, sepupu sepapat lah tu hehe

Raya 5 

 meriah, cuma 1 family sahaja yg tak balik
beraya di Kuantan, tak best ouh,
 kalau ada mereka lagi meriah.. 
gambar2 di bawah tercoret kisah raya ku di 1 syawal

Raya 6

Raya 2

Raya 3

Raya 4

Raya 10

Raya 1

p/s: ramai juga baju raya tahun ni warna biru...terbaikk..xD
LAYANS
(>_<)

Coretan Raya Ku xD

by on 11:20 AM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera.. Cepatnya masa berlalu sebelum ini Ramadhan, Sekarang Syawal.. ini pun dah nak masuk ...

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera
Hah! Terupdate juga dariku setelah sekian lama..
Almaklumlah bercuti raya sakan
sampai terlupa pada blog sendiri..
aish! ku takkan lupalah kat my lovely blog
ehem-ehem, kalau kalian perasan
ada perubahan tak ? ada tak ? ada tak ?
jeng3x! new blog template! akhirnya setelah dua tahun
ku memakai template lama
berubah jua template blog, berlakunya transformasi
sebab kadang2 lihat template bosan pun ada
tapi bila nak bertukar sayang pun ada hik2


template lama yg telah berbakti selama 2 tahun ini
cuma apa yg membuat perbezaan adalah header
ku hanya bertukar2 header
blog template still lama
ku pasti akan merindui template lama ini
terlalu banyak kenangan, hik2
tapi tak boleh letak pic besar2 hehe :P
di bawah ialah nafas baru blog ku :p


dari tadi ku asyik memandang blog ini
lepas ini semakin sayang lah pada blog
This website is built and designed by
and
Supported by


p/s: makin semangat nak update blog, lepas ini coretan tentang rayaku , tak kire! raya sebulan kan, =P
LAYANS
(>_<)

Transformasi =P

by on 12:39 AM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Hah! Terupdate juga dariku setelah sekian lama.. Almaklumlah bercuti raya sakan sampai ter...