Followers

Tuesday, August 23, 2011

Meet My Baby

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

My Baby

Awak, terima kasih karena memilih untuk memiliki saya
tarikh pertemuan kita sangat cantik, tarikh keramat pada
8/8/2010 atau 8 Ogos 2010
sudah setahun pun berlalu, cepatnya masa bergerak
saya pasti pada masa itu awak rasa was-was untuk memilik saya..
yelah saya faham awak bukan dari keluarga yg berada
tapi dengan minat dan cintakan saya, awak sanggup memiliki saya
harap saya terus dapat menyinari minat awak dalam bidang ini
sepanjang awak memiliki saya, awak sentiasa menjaga saya
membelai saya, membersihkan saya..
dan satu perkara yg saya respect dengan awak ialah..
tiap kali ada saja rakan2 awak ingin mendekati saya ataupun
ingin menyentuh saya, awak cakap,
"Jaga dia elok2 okay, under my watch"
'rosak kau ganti '
kadang2 kalau awak terlalu risaukan saya
sampai awak tak bagi mereka sentuh atau pinjam saya
untuk beberapa hari, saya tahu awak tak boleh berpisah dengan saya
saya pun! hehe =P

Nikon resit 

 selepas setahun berlalu, awak terlalu risaukan keadaan saya
awak pun bawalah saya ke klinik yg patut saya pergi
khas! untuk saya seorang sahaja,
klinik lain tidak boleh dipercayai sangat nanti habis rosak saya
selepas dua jam awak tinggalkan saya di situ
awak datang kembali untuk mendapatkan saya
klinik itu service habis saya wak!
saya rasa seperti baru dan bila digunakan semuanya lawa
cantik, beautiful, bersih, clean n clear..
awak pun suka gunakan saya, dan saya tahu
ia sangat memberi kepuasan kepada awak..

aku, dia & Dslr

tak lama lepas itu, saya tahu awak ada pelbagai plan untuk saya
awak bawa saya ke suatu tempat selepas service
ke tempat yg awak selalu pergi..
awak menambahkan aksesory di badan saya
saya amat suka! dan bertenaga, selepas ini
awak tak perlu lah untuk mengecas saya banyak kali
beribu-ribu awak habiskan kat saya
saya rasa amat terharu awak,
terima kasih karena awak memilih untuk memiliki saya
boleh lah awak shoot habis, Hari Raya Aidilfitri
akan menjelma tiba, sukanya saya dapat berkhidmat dengan awak
selepas ini saya nak mata besar yg boleh zoom jauh ea wak (lens)
hehe, thanks call me baby..eh i got a name! :P
saya akan berkhidmat dengan awak selamanya
awak jangan curang ea?! =P
selamat ber shoot!
salah satu hasil yg keluar dari saya =P

   Masjid Tudm Subang

p/s : kisah aku, dia &DSLR (Nikon D5000)  hehe..anda faham? Si Dia pernah bagiku rezeki..Alhamdulillah
LAYANS
(>_<)

Comments (51)

On August 22, 2011 at 2:45 AM , aneff.marhfiz said... [Reply to comment]

untunglaaaaaaaaaaaa ada DSLR .

 
On August 22, 2011 at 3:04 AM , APi said... [Reply to comment]

wink wink.. =)

 
On August 22, 2011 at 3:13 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ANEFF MARHFIZ :
erk??
:P

 
On August 22, 2011 at 3:13 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

API :
kenapakah?
sakit mata ea..
:P

 
On August 22, 2011 at 4:28 AM , Apel D. Doragon said... [Reply to comment]

hehe kamera kite same:)

 
On August 22, 2011 at 4:48 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

APEL D.DORAGON :
eh yeke?
ada geng hehe
xD

 
On August 22, 2011 at 8:08 AM , Akulah Pak Lan said... [Reply to comment]

<---jeles

 
On August 22, 2011 at 10:14 AM , ♥NuR SyAFiQah♥ said... [Reply to comment]

woahaa..jelesnye die ade dslr..kite ade compact je...hihi

 
On August 22, 2011 at 10:54 AM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

hp ko 3? wah, blh minta 1? heheehe

 
On August 22, 2011 at 12:06 PM , StrewberiManis =) said... [Reply to comment]

nanti shoot gambar saya kawin eh :)

 
On August 22, 2011 at 12:25 PM , zuria said... [Reply to comment]

dh join Nikon Malaysia Club ker blom nih??? gi join dulu. then baru layak nk jadi Nikonian .

 
On August 22, 2011 at 12:57 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

cehhhh

wan baur D90 je kot..

huhu

tpi leh berganding kan??

kasi ajar lerr cara2 shoot jom!

;)

 
On August 22, 2011 at 2:18 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

PAK LAN :
ala...
janganlah jelez...
:)

 
On August 22, 2011 at 2:18 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

NUR SYAFIQAH :
ok la tu..
at least ada kamera...
:)

 
On August 22, 2011 at 2:19 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

FAIZ FARISH :
hahaha...
boleh2...
yg tepi sekali tu ea
hehe
xD

 
On August 22, 2011 at 2:19 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

STREWBERIMANIS :
bilakah itu?

 
On August 22, 2011 at 2:19 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ZURIA :
sesiapa pun layak nak jadi nikon punya milik...
:P

p/s: Dahh!

 
On August 22, 2011 at 2:20 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MR SYAZWAN :
wan punya professional tu...
d90

untunglah..
hehe
boleh2 saja...
xD

 
On August 22, 2011 at 2:36 PM , SyazwanSarawak said... [Reply to comment]

aku suka band oren tu =)

 
On August 22, 2011 at 2:40 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SYAZWAN SARAWAK :
kan..
aku pun suka..
xD

 
On August 22, 2011 at 2:46 PM , Lea IsNaw! said... [Reply to comment]

wah2
dslr raya eh? hehe

 
On August 22, 2011 at 2:53 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

LEA :
eh lama dah DSLR tu..
dah raya kedua pun bersama hehe
xD

 
On August 22, 2011 at 2:54 PM , Judiene said... [Reply to comment]

Nak jugakkkk!
Anyway, bila nak shoot kita dua ni??
Hahaha.

:P

 
On August 22, 2011 at 3:02 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

JUDIENE :
boleh2...
tunggu lah ko habis cuti..
ada kat sini kan?
hehe
xD

 
On August 22, 2011 at 11:47 PM , Azham Vosovic said... [Reply to comment]

Saya nak jadi model DSLR tu boley? hahahahah

 
On August 23, 2011 at 6:29 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AZHAM :
haha
boleh sajo...
xD

 
On August 23, 2011 at 2:14 PM , lilypelangi said... [Reply to comment]

ley pinjamkan DSLR ? hee

 
On August 23, 2011 at 4:15 PM , Rtp Farra Arisha said... [Reply to comment]

how i wish i could have my own DSLR camera!! ;)
is that u in the second picture? it's an unique one!!

 
On August 23, 2011 at 4:23 PM , sYafIk-wAy said... [Reply to comment]

pinjam weh , nak tangkap gambo mase ak konvo nanti . please2 . hehe

 
On August 23, 2011 at 4:26 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

LILYPELANGI :
pinjam?
berat rasa hati...
kalau suh tolong shoot takpa...
:P

 
On August 23, 2011 at 4:27 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

RTP FARRA ARISHA :
yeah thats me..
unique?
thanks!

 
On August 23, 2011 at 4:27 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SYAFIK WAY :
pinjam?
berat rasa hati...
kalau suh tolong shoot takpa...
:P

 
On August 23, 2011 at 10:08 PM , IMANSHAH said... [Reply to comment]

amik gambar kite buleh??

 
On August 24, 2011 at 7:45 AM , EzayHadry said... [Reply to comment]

leh snap2 pic banyak raya t..

 
On August 24, 2011 at 8:03 AM , Aimifiqa said... [Reply to comment]

comel la baby awak ni. jeles la. nk jgak

 
On August 24, 2011 at 9:23 AM , ciK LyndaWawa igUana said... [Reply to comment]

waa..kasik saya dslr tu!!!

 
On August 24, 2011 at 4:47 PM , Fara E's said... [Reply to comment]

untung laaaa ~ ekeke

 
On August 24, 2011 at 5:55 PM , anamizu said... [Reply to comment]

wah3 untung la die ade BABY die..hehe

 
On August 24, 2011 at 8:58 PM , fadzlynniza said... [Reply to comment]

wah! untungnye ade org belai. =) jaga dy elok2x ye. hikhik

 
On August 25, 2011 at 3:27 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

EZAYHADRY :
yup...bole shoot masa raya nanti
xD

 
On August 25, 2011 at 3:28 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

IMANSHAH :
boleh saja..
xD

 
On August 25, 2011 at 3:28 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AIMIFIQA :
comel kan baby saya hehe
xD

 
On August 25, 2011 at 3:29 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

CIK LYNDA :
aaa..
jangan ambil baby ku..
xD

 
On August 25, 2011 at 3:30 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

FARA E :
erk...
hehe
xD

 
On August 25, 2011 at 3:30 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ANAMIZU :
my baby whole life..
xD

 
On August 25, 2011 at 3:31 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

FADZLYNNIZA :
baikk..
saya akan jaga dia elok2...
xD

 
On August 26, 2011 at 6:44 AM , Afzainizam said... [Reply to comment]

untung lahhh kalau tuan dia tu baik hati nak servis ada yang lain tau pakai tak tau nak servis

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
masalah ignition motorsikal tak hidup

 
On August 26, 2011 at 9:39 AM , amir aizat said... [Reply to comment]

nice one!!

 
On August 26, 2011 at 2:13 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AFZAINIZAM :
mesti kena jaga elok2 bro...
:)

 
On August 26, 2011 at 2:13 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AMIR AIZAT :
thanksss...
xD

 
On October 27, 2011 at 10:51 AM , Akeyla Frr . said... [Reply to comment]

NAK JUGAK :'(