Meet My Baby

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

My Baby

Awak, terima kasih karena memilih untuk memiliki saya
tarikh pertemuan kita sangat cantik, tarikh keramat pada
8/8/2010 atau 8 Ogos 2010
sudah setahun pun berlalu, cepatnya masa bergerak
saya pasti pada masa itu awak rasa was-was untuk memilik saya..
yelah saya faham awak bukan dari keluarga yg berada
tapi dengan minat dan cintakan saya, awak sanggup memiliki saya
harap saya terus dapat menyinari minat awak dalam bidang ini
sepanjang awak memiliki saya, awak sentiasa menjaga saya
membelai saya, membersihkan saya..
dan satu perkara yg saya respect dengan awak ialah..
tiap kali ada saja rakan2 awak ingin mendekati saya ataupun
ingin menyentuh saya, awak cakap,
"Jaga dia elok2 okay, under my watch"
'rosak kau ganti '
kadang2 kalau awak terlalu risaukan saya
sampai awak tak bagi mereka sentuh atau pinjam saya
untuk beberapa hari, saya tahu awak tak boleh berpisah dengan saya
saya pun! hehe =P

Nikon resit 

 selepas setahun berlalu, awak terlalu risaukan keadaan saya
awak pun bawalah saya ke klinik yg patut saya pergi
khas! untuk saya seorang sahaja,
klinik lain tidak boleh dipercayai sangat nanti habis rosak saya
selepas dua jam awak tinggalkan saya di situ
awak datang kembali untuk mendapatkan saya
klinik itu service habis saya wak!
saya rasa seperti baru dan bila digunakan semuanya lawa
cantik, beautiful, bersih, clean n clear..
awak pun suka gunakan saya, dan saya tahu
ia sangat memberi kepuasan kepada awak..

aku, dia & Dslr

tak lama lepas itu, saya tahu awak ada pelbagai plan untuk saya
awak bawa saya ke suatu tempat selepas service
ke tempat yg awak selalu pergi..
awak menambahkan aksesory di badan saya
saya amat suka! dan bertenaga, selepas ini
awak tak perlu lah untuk mengecas saya banyak kali
beribu-ribu awak habiskan kat saya
saya rasa amat terharu awak,
terima kasih karena awak memilih untuk memiliki saya
boleh lah awak shoot habis, Hari Raya Aidilfitri
akan menjelma tiba, sukanya saya dapat berkhidmat dengan awak
selepas ini saya nak mata besar yg boleh zoom jauh ea wak (lens)
hehe, thanks call me baby..eh i got a name! :P
saya akan berkhidmat dengan awak selamanya
awak jangan curang ea?! =P
selamat ber shoot!
salah satu hasil yg keluar dari saya =P

   Masjid Tudm Subang

p/s : kisah aku, dia &DSLR (Nikon D5000)  hehe..anda faham? Si Dia pernah bagiku rezeki..Alhamdulillah
LAYANS
(>_<)

51 comments:

aneff.marhfiz said...

untunglaaaaaaaaaaaa ada DSLR .

APi said...

wink wink.. =)

Eazy Izzuddin said...

ANEFF MARHFIZ :
erk??
:P

Eazy Izzuddin said...

API :
kenapakah?
sakit mata ea..
:P

Apel D. Doragon said...

hehe kamera kite same:)

Eazy Izzuddin said...

APEL D.DORAGON :
eh yeke?
ada geng hehe
xD

Akulah Pak Lan said...

<---jeles

♥NuR SyAFiQah♥ said...

woahaa..jelesnye die ade dslr..kite ade compact je...hihi

::FAIZ FARISH:: said...

hp ko 3? wah, blh minta 1? heheehe

StrewberiManis =) said...

nanti shoot gambar saya kawin eh :)

zuria said...

dh join Nikon Malaysia Club ker blom nih??? gi join dulu. then baru layak nk jadi Nikonian .

mr.syazwan said...

cehhhh

wan baur D90 je kot..

huhu

tpi leh berganding kan??

kasi ajar lerr cara2 shoot jom!

;)

Eazy Izzuddin said...

PAK LAN :
ala...
janganlah jelez...
:)

Eazy Izzuddin said...

NUR SYAFIQAH :
ok la tu..
at least ada kamera...
:)

Eazy Izzuddin said...

FAIZ FARISH :
hahaha...
boleh2...
yg tepi sekali tu ea
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

STREWBERIMANIS :
bilakah itu?

Eazy Izzuddin said...

ZURIA :
sesiapa pun layak nak jadi nikon punya milik...
:P

p/s: Dahh!

Eazy Izzuddin said...

MR SYAZWAN :
wan punya professional tu...
d90

untunglah..
hehe
boleh2 saja...
xD

SyazwanSarawak said...

aku suka band oren tu =)

Eazy Izzuddin said...

SYAZWAN SARAWAK :
kan..
aku pun suka..
xD

Lea IsNaw! said...

wah2
dslr raya eh? hehe

Eazy Izzuddin said...

LEA :
eh lama dah DSLR tu..
dah raya kedua pun bersama hehe
xD

Judiene said...

Nak jugakkkk!
Anyway, bila nak shoot kita dua ni??
Hahaha.

:P

Eazy Izzuddin said...

JUDIENE :
boleh2...
tunggu lah ko habis cuti..
ada kat sini kan?
hehe
xD

Azham Vosovic said...

Saya nak jadi model DSLR tu boley? hahahahah

Eazy Izzuddin said...

AZHAM :
haha
boleh sajo...
xD

lilypelangi said...

ley pinjamkan DSLR ? hee

Rtp Farra Arisha said...

how i wish i could have my own DSLR camera!! ;)
is that u in the second picture? it's an unique one!!

sYafIk-wAy said...

pinjam weh , nak tangkap gambo mase ak konvo nanti . please2 . hehe

Eazy Izzuddin said...

LILYPELANGI :
pinjam?
berat rasa hati...
kalau suh tolong shoot takpa...
:P

Eazy Izzuddin said...

RTP FARRA ARISHA :
yeah thats me..
unique?
thanks!

Eazy Izzuddin said...

SYAFIK WAY :
pinjam?
berat rasa hati...
kalau suh tolong shoot takpa...
:P

IMANSHAH said...

amik gambar kite buleh??

EzayHadry said...

leh snap2 pic banyak raya t..

Aimifiqa said...

comel la baby awak ni. jeles la. nk jgak

ciK LyndaWawa igUana said...

waa..kasik saya dslr tu!!!

Fara E's said...

untung laaaa ~ ekeke

anamizu said...

wah3 untung la die ade BABY die..hehe

fadzlynniza said...

wah! untungnye ade org belai. =) jaga dy elok2x ye. hikhik

Eazy Izzuddin said...

EZAYHADRY :
yup...bole shoot masa raya nanti
xD

Eazy Izzuddin said...

IMANSHAH :
boleh saja..
xD

Eazy Izzuddin said...

AIMIFIQA :
comel kan baby saya hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

CIK LYNDA :
aaa..
jangan ambil baby ku..
xD

Eazy Izzuddin said...

FARA E :
erk...
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

ANAMIZU :
my baby whole life..
xD

Eazy Izzuddin said...

FADZLYNNIZA :
baikk..
saya akan jaga dia elok2...
xD

Afzainizam said...

untung lahhh kalau tuan dia tu baik hati nak servis ada yang lain tau pakai tak tau nak servis

★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
----==--Salam Aidilfitri---==----
--=== Maaf Zahir & Batin ===--
★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
masalah ignition motorsikal tak hidup

amir aizat said...

nice one!!

Eazy Izzuddin said...

AFZAINIZAM :
mesti kena jaga elok2 bro...
:)

Eazy Izzuddin said...

AMIR AIZAT :
thanksss...
xD

Akeyla Frr . said...

NAK JUGAK :'(