Kereta + Skuter = Transformers!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Pergh! pageviews semalam melebihi 1000++ views, thanks ouh sesiapa yg singgah di Blog Eazy Izzuddin yg picisan ini, ececeh merendah diri pula, harus! tak elok nak meninggi diri pula, nanti Tuhan marah, tak tersangka pula ada banyak views macam ni, pertama kali ouh, ku bukan lah #retis blogger pun hehe :P mereka yg #retis mesti lagi banyak pageviews.


Lama sudah ku tidak update blog dengan cari perenggan begini, asyik update ayat itu ketengah sahaja, karena lately ku kekurangan idea lorh, kena brainstroming cepat2 untuk update ni, ada juga yg bertanya mana style Eazy Izzuddin update blog dahulu? ada yg kerinduan..kerinduan ke? oh terima kasih daun keladi hehe, dengan cara ini baru banyak isi yg boleh di ceritakan.


Okay, pada 29 June lalu, iaitu pada hari Rabu,d MidValley, ku dengan beberapa rakan blogger iaitu @Ery_Farieha @tetaufiq @elmoluya @FIQrazak @amanfirdaus @merazatiMZ aku n @EazyIzzuddin menonton wayang, Transformers! Dark of The Moon, Best ouh! sepatutnya @SyedGraphiX ada join sekali, tapi dia ada kelas, aduh! melepas lagi nak jumpa dia haha.


Semua nama dalam bentuk twitter hehe, senang nanti korang nak follow ke kan. :P Semua tiket booking online, online banking, thanks kepada Ery Farieha dan Aman, tanpa mereka, kenalah beratur panjang dan silap2 fullhouse nanti, melepas lagi nak nonton wayang pada hari tiket harga murah hehe. Student Rm7, biasa Rm13. Bukan 3D pun hehe.


Menonton pada pukul 2.15pm, cerita transformers tu lebih dua jam rasanya, lama ouh! Tapi berbaloi lah juga dapat nonton, sejuk pun sejuk juga dalam cinema, dok tahan saja nak ke toilet hehe sebab takut terlepas adegan2 yg best! Jalan cerita pun best! Dan menarik, kalau korang nak tahu kena lah nonton sendiri, ku saja takmahu bagi tahu takut spoil mood pula kan hehe.

gambar hiasan :P

Habis wayang berlari ke toilet! Sudah tidak tahan haha, masing2 pula sedang lapar, ke Burger King! Tapi ku order float saja, kenyang lagi :P After maghrib camtu masing2 balik ke rumah. Okay! Berkaitan dengan kereta vs skuter! Pada hari itu ku bawa kereta d Mid Valley, almaklumlah cuaca pun macam nak hujan2 dan mendung.


Tak mahu kena basah lah kan, bawa lah kereta, tengok2 sepanjang perjalanan tak hujan pun, boleh saja bawa skuter cute ku Ego hehe. Balik dari Mid malam tu kena bayar parking RM6.00! tertelan air liur kejap. Dah lah tengah budget2 ni haha. Pun bayar sajalah. Balik Shah Alam lalu Federal Highway, sesak yg amat! Aduhai..penat lah kaki ni main brek saja. Mujur auto.


Tatkala sedang tension kesesakan, terlihat lorong motorsikal, mesti mamat2 yg naik motor dah sampai awal ke destinasi. Kalaulah aku bawa skuter harini mest cepat sampai, minyak pun jimat, parking pun bayar RM1 je dalam Midvalley itu.Hmm sekarang ada choice nak bawa mana satu, tapi kena fikir juga keadaan sekeliling. TAK SUKA BAU ASAP! Haha


Nak buat macam mana awak tu dah jadi mat skuter sejati haha. Kereta ku (kereta aku ke?? haha) pun sekarang Ayahanda pakai buat kerja di Mindeff KL, Ayahanda tak kerja lagi d TUDM Subang. Kena posting sana. Rumah pun kena pindah lah juga. Bakal jadi warga KL pula. Tapi ku suka Shah Alam instead KL. PENING! Haha. Bagilah ayah pakai kereta, dia yg bayar hehe.


Oh sekarang kalau nak pakai kereta kena booking cepat2 takut ada family lain yg mahu pakai juga, almaklumlah masing2 dah dewasa ada lesen. Ku tetap dengan mat rempit sejati. Serius! Best naik moto, boleh mencelah, cepat sampai, minyak pun jimat, tapi kalau hujan tak boleh buat apalah. Termenung lah di sesuatu tempat sampai hujan berhenti. :P


Oraits! Lepas ni naik moto sajalah hehe. Bagi pendapat kalian, korang lebih prefer yg mana best?! Skuter or motorsikal atau kereta? Jeng3x hehe. Boleh lah tahu dari pendapat korang pula kan macam mana :P dengan keadaan harini di Malaysia! :P..ops! lupa nak bgtahu, ku masih student University. Tak kerja lagi hik hik hik

p/s: Panjang lebar pula tulis harini, takpa. Yang penting aku puas!
LAYANS
(>_<)

41 comments:

M.o.H.a.M.a.D.h.A.z.W.a.N said...

haha. habes kalau hujan x berhenti jugak alamat kena tidur kat sesuatu tempat tu ye.. haha

A N E F F said...

plat num kereta mmg ada nama eazy ehh ?

btw , megan fox xde , x nk tgk . lalala ~ :p

mysarea said...

dua best naik, tapi betul juga bergantung pada keadaan :P

A M E ! said...

ame prefer kereta ! sebab ame tak reti bawa motor . HAHA . :D

nak tengok transformers , tapi tiada teman pule . :\

Eazy Izzuddin said...

HAZWAN :
itulah kena berhenti..
silap2 tertido..
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

ANEFF :
eh tak la..
itu lah adalah ciptaan semata mate

hehe
amboi..
xD

Eazy Izzuddin said...

MYSAREA :
kan3x
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

AME :
haha...
yela
org tu ada kereta hehe
xD

aslann said...

Untunglahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~~~

Eazy Izzuddin said...

ASLANN :
erkk???
takpunn...
xD

Ery Farieha said...

bukan kredit kad laaa, online banking.

hahaha

sYafIk-wAy said...

risau pulak lah x blh nak tgk dtg nnt kat kl , adeyhhh

Eazy Izzuddin said...

ERY FARIEHA :
hahaha...
ok2..
sudah tukar hehe
xD

ZWAN SABRI said...

Aiseyh, ramai gila yang view.. Cayalah!
btw, p tengok transformer tak ajak.. huhu..

MySuaraBlog: Blog Pilihan : Liyana Zahim

Eazy Izzuddin said...

SYAFIK WAY :
oh yeke..
kalau datang awal boleh saja...
;)
insyallah bole tgk

Eazy Izzuddin said...

ZWAN SABRI :
memang ramai dah tgk
hehe
camne nak ajak hg..
hehe

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
cara atasi masalah aircond bateri dan enjin kereta

yuppp aku lagi suka naik motor or skuter lagi walaupun aku ada kereta

iKhRam said...

Alamak, kalau semaud ah ada lesen, payah jugakkan.. apapun citer transformers tu memang best agaknye..

kene la g tgok nampaknyer ni..??

Lelaki Ini said...

adoyai!
nak tgk juga!

StrewberiManis =) said...

best x cite nih?
bape star buleh bagi?
HEHEHE


kita xreti naik bawa moto la
lesen moto pon xde
HAHAHAHA

Ezad Izzuddin said...

Ni yang jelezz nie , kau dh tengok dulu , hahahaha , btw best tak cite die ?

jaa64 said...

naik moto best, bole mencelah kalau traffic jam...tp kalau hujan susah gak..

bestlah korang yek layan transformer =D

Rtp Farra Arisha said...

cerita ni mesti best kannnnnn...nak tgk jugak!

mr.syazwan said...

naik moto best pe

leh duduk rapat2 pe
lg best

kehkeh

alif haris said...

hahaha esok gua nk layan ni bro :D

azalia hjsalleh said...

best ke cite tuhhhhh
npe kita x minat

Fathiah Hamim said...

aikk tak suka bau asap tapi ada motor. hehe

ENCIK TIKUS said...

mane gambar ? gua nak tengok.. arghh arghh

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
happy 2nd anniversery

hahhhh ramai yang caap nai motor tau.... aku pun hanya naik motor ajerrr nak kemana2.....

kalau nak gi dating pun suka naik motor ajerrrr... syok... hehehe

zikeryhassan said...

nak tgk transformers. arrggghhh!

amir aizat said...

ceh plat kerete nak nme die jer,hehe

logorithm said...

Kalau ayah yang pakai kereta, saper yang cuci kereta?

* I tak pernah naik skuter. :-p

[U] GIVEAWAY: EqbalZack's fan page LOGO!

[13PG] Logorithm's Wordless Wednesday #4

[13SX] Jangan kau tipu aku!

Hanim Mahali said...

Naik motor best tapi tak boleh bawa jauh2... tak de lesen... =.='

lilypelangi said...

adehh . lom kesempatan lagi nak tgk transformer . sob3 .




naek moto best ! single rider meh :D

Encik Psychopath said...

tak ajak. eh. haha.

A retarded kitty said...

aku lagi suka jalan kaki
sambil pegang tangan dengan suami

ececeh *harapan yang belum pasti jadi

lalink7 said...

sis tgk 2 kali satu biase nye stau lagu midnitee..tapi mmg bestt berbali 2jam 40minitt..mmg best kan..xpe rempit pun stil nampak macho ok ape..hehe

ciK LyndaWawa igUana said...

wow..
huhuhu

enyheartsdiamond said...

naik public transport je :p

miss lolly a.k.a luvfareda said...

transfmers bape bintang oi ?

muhamadsufian89 said...

lepas ni boleh la ajak aku tengok wayang sekali kan. aku pun teringin nak jumpa dgn budak syed tu. haha

aku pilih naik motorsikal je. skuter aku kurang sikit sebab aku suka main brek guna kaki. hehe