Followers

Saturday, July 2, 2011

Kereta + Skuter = Transformers!


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Pergh! pageviews semalam melebihi 1000++ views, thanks ouh sesiapa yg singgah di Blog Eazy Izzuddin yg picisan ini, ececeh merendah diri pula, harus! tak elok nak meninggi diri pula, nanti Tuhan marah, tak tersangka pula ada banyak views macam ni, pertama kali ouh, ku bukan lah #retis blogger pun hehe :P mereka yg #retis mesti lagi banyak pageviews.


Lama sudah ku tidak update blog dengan cari perenggan begini, asyik update ayat itu ketengah sahaja, karena lately ku kekurangan idea lorh, kena brainstroming cepat2 untuk update ni, ada juga yg bertanya mana style Eazy Izzuddin update blog dahulu? ada yg kerinduan..kerinduan ke? oh terima kasih daun keladi hehe, dengan cara ini baru banyak isi yg boleh di ceritakan.


Okay, pada 29 June lalu, iaitu pada hari Rabu,d MidValley, ku dengan beberapa rakan blogger iaitu @Ery_Farieha @tetaufiq @elmoluya @FIQrazak @amanfirdaus @merazatiMZ aku n @EazyIzzuddin menonton wayang, Transformers! Dark of The Moon, Best ouh! sepatutnya @SyedGraphiX ada join sekali, tapi dia ada kelas, aduh! melepas lagi nak jumpa dia haha.


Semua nama dalam bentuk twitter hehe, senang nanti korang nak follow ke kan. :P Semua tiket booking online, online banking, thanks kepada Ery Farieha dan Aman, tanpa mereka, kenalah beratur panjang dan silap2 fullhouse nanti, melepas lagi nak nonton wayang pada hari tiket harga murah hehe. Student Rm7, biasa Rm13. Bukan 3D pun hehe.


Menonton pada pukul 2.15pm, cerita transformers tu lebih dua jam rasanya, lama ouh! Tapi berbaloi lah juga dapat nonton, sejuk pun sejuk juga dalam cinema, dok tahan saja nak ke toilet hehe sebab takut terlepas adegan2 yg best! Jalan cerita pun best! Dan menarik, kalau korang nak tahu kena lah nonton sendiri, ku saja takmahu bagi tahu takut spoil mood pula kan hehe.

gambar hiasan :P

Habis wayang berlari ke toilet! Sudah tidak tahan haha, masing2 pula sedang lapar, ke Burger King! Tapi ku order float saja, kenyang lagi :P After maghrib camtu masing2 balik ke rumah. Okay! Berkaitan dengan kereta vs skuter! Pada hari itu ku bawa kereta d Mid Valley, almaklumlah cuaca pun macam nak hujan2 dan mendung.


Tak mahu kena basah lah kan, bawa lah kereta, tengok2 sepanjang perjalanan tak hujan pun, boleh saja bawa skuter cute ku Ego hehe. Balik dari Mid malam tu kena bayar parking RM6.00! tertelan air liur kejap. Dah lah tengah budget2 ni haha. Pun bayar sajalah. Balik Shah Alam lalu Federal Highway, sesak yg amat! Aduhai..penat lah kaki ni main brek saja. Mujur auto.


Tatkala sedang tension kesesakan, terlihat lorong motorsikal, mesti mamat2 yg naik motor dah sampai awal ke destinasi. Kalaulah aku bawa skuter harini mest cepat sampai, minyak pun jimat, parking pun bayar RM1 je dalam Midvalley itu.Hmm sekarang ada choice nak bawa mana satu, tapi kena fikir juga keadaan sekeliling. TAK SUKA BAU ASAP! Haha


Nak buat macam mana awak tu dah jadi mat skuter sejati haha. Kereta ku (kereta aku ke?? haha) pun sekarang Ayahanda pakai buat kerja di Mindeff KL, Ayahanda tak kerja lagi d TUDM Subang. Kena posting sana. Rumah pun kena pindah lah juga. Bakal jadi warga KL pula. Tapi ku suka Shah Alam instead KL. PENING! Haha. Bagilah ayah pakai kereta, dia yg bayar hehe.


Oh sekarang kalau nak pakai kereta kena booking cepat2 takut ada family lain yg mahu pakai juga, almaklumlah masing2 dah dewasa ada lesen. Ku tetap dengan mat rempit sejati. Serius! Best naik moto, boleh mencelah, cepat sampai, minyak pun jimat, tapi kalau hujan tak boleh buat apalah. Termenung lah di sesuatu tempat sampai hujan berhenti. :P


Oraits! Lepas ni naik moto sajalah hehe. Bagi pendapat kalian, korang lebih prefer yg mana best?! Skuter or motorsikal atau kereta? Jeng3x hehe. Boleh lah tahu dari pendapat korang pula kan macam mana :P dengan keadaan harini di Malaysia! :P..ops! lupa nak bgtahu, ku masih student University. Tak kerja lagi hik hik hik

p/s: Panjang lebar pula tulis harini, takpa. Yang penting aku puas!
LAYANS
(>_<)

Comments (41)

On July 1, 2011 at 12:00 AM , M.o.H.a.M.a.D.h.A.z.W.a.N said... [Reply to comment]

haha. habes kalau hujan x berhenti jugak alamat kena tidur kat sesuatu tempat tu ye.. haha

 
On July 1, 2011 at 12:03 AM , A N E F F said... [Reply to comment]

plat num kereta mmg ada nama eazy ehh ?

btw , megan fox xde , x nk tgk . lalala ~ :p

 
On July 1, 2011 at 12:12 AM , mysarea said... [Reply to comment]

dua best naik, tapi betul juga bergantung pada keadaan :P

 
On July 1, 2011 at 12:12 AM , A M E ! said... [Reply to comment]

ame prefer kereta ! sebab ame tak reti bawa motor . HAHA . :D

nak tengok transformers , tapi tiada teman pule . :\

 
On July 1, 2011 at 12:24 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

HAZWAN :
itulah kena berhenti..
silap2 tertido..
hehe
xD

 
On July 1, 2011 at 12:25 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ANEFF :
eh tak la..
itu lah adalah ciptaan semata mate

hehe
amboi..
xD

 
On July 1, 2011 at 12:25 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MYSAREA :
kan3x
hehe
xD

 
On July 1, 2011 at 12:26 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AME :
haha...
yela
org tu ada kereta hehe
xD

 
On July 1, 2011 at 1:01 AM , aslann said... [Reply to comment]

Untunglahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~~~

 
On July 1, 2011 at 2:21 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ASLANN :
erkk???
takpunn...
xD

 
On July 1, 2011 at 2:29 AM , Ery Farieha said... [Reply to comment]

bukan kredit kad laaa, online banking.

hahaha

 
On July 1, 2011 at 2:43 AM , sYafIk-wAy said... [Reply to comment]

risau pulak lah x blh nak tgk dtg nnt kat kl , adeyhhh

 
On July 1, 2011 at 2:44 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ERY FARIEHA :
hahaha...
ok2..
sudah tukar hehe
xD

 
On July 1, 2011 at 2:48 AM , ZWAN SABRI said... [Reply to comment]

Aiseyh, ramai gila yang view.. Cayalah!
btw, p tengok transformer tak ajak.. huhu..

MySuaraBlog: Blog Pilihan : Liyana Zahim

 
On July 1, 2011 at 3:19 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SYAFIK WAY :
oh yeke..
kalau datang awal boleh saja...
;)
insyallah bole tgk

 
On July 1, 2011 at 3:20 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ZWAN SABRI :
memang ramai dah tgk
hehe
camne nak ajak hg..
hehe

 
On July 1, 2011 at 4:37 AM , Afzainizam said... [Reply to comment]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
cara atasi masalah aircond bateri dan enjin kereta

yuppp aku lagi suka naik motor or skuter lagi walaupun aku ada kereta

 
On July 1, 2011 at 9:08 AM , iKhRam said... [Reply to comment]

Alamak, kalau semaud ah ada lesen, payah jugakkan.. apapun citer transformers tu memang best agaknye..

kene la g tgok nampaknyer ni..??

 
On July 1, 2011 at 9:33 AM , Lelaki Ini said... [Reply to comment]

adoyai!
nak tgk juga!

 
On July 1, 2011 at 10:19 AM , StrewberiManis =) said... [Reply to comment]

best x cite nih?
bape star buleh bagi?
HEHEHE


kita xreti naik bawa moto la
lesen moto pon xde
HAHAHAHA

 
On July 1, 2011 at 12:21 PM , Ezad Izzuddin said... [Reply to comment]

Ni yang jelezz nie , kau dh tengok dulu , hahahaha , btw best tak cite die ?

 
On July 1, 2011 at 12:55 PM , jaa64 said... [Reply to comment]

naik moto best, bole mencelah kalau traffic jam...tp kalau hujan susah gak..

bestlah korang yek layan transformer =D

 
On July 1, 2011 at 4:26 PM , Rtp Farra Arisha said... [Reply to comment]

cerita ni mesti best kannnnnn...nak tgk jugak!

 
On July 1, 2011 at 5:28 PM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

naik moto best pe

leh duduk rapat2 pe
lg best

kehkeh

 
On July 2, 2011 at 1:46 AM , alif haris said... [Reply to comment]

hahaha esok gua nk layan ni bro :D

 
On July 2, 2011 at 10:03 AM , azalia hjsalleh said... [Reply to comment]

best ke cite tuhhhhh
npe kita x minat

 
On July 2, 2011 at 10:39 AM , Fathiah Hamim said... [Reply to comment]

aikk tak suka bau asap tapi ada motor. hehe

 
On July 2, 2011 at 12:03 PM , ENCIK TIKUS said... [Reply to comment]

mane gambar ? gua nak tengok.. arghh arghh

 
On July 2, 2011 at 12:09 PM , Afzainizam said... [Reply to comment]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
happy 2nd anniversery

hahhhh ramai yang caap nai motor tau.... aku pun hanya naik motor ajerrr nak kemana2.....

kalau nak gi dating pun suka naik motor ajerrrr... syok... hehehe

 
On July 2, 2011 at 3:24 PM , zikeryhassan said... [Reply to comment]

nak tgk transformers. arrggghhh!

 
On July 2, 2011 at 10:41 PM , amir aizat said... [Reply to comment]

ceh plat kerete nak nme die jer,hehe

 
On July 4, 2011 at 1:57 PM , logorithm said... [Reply to comment]

Kalau ayah yang pakai kereta, saper yang cuci kereta?

* I tak pernah naik skuter. :-p

[U] GIVEAWAY: EqbalZack's fan page LOGO!

[13PG] Logorithm's Wordless Wednesday #4

[13SX] Jangan kau tipu aku!

 
On July 4, 2011 at 6:49 PM , Hanim Mahali said... [Reply to comment]

Naik motor best tapi tak boleh bawa jauh2... tak de lesen... =.='

 
On July 5, 2011 at 11:54 PM , lilypelangi said... [Reply to comment]

adehh . lom kesempatan lagi nak tgk transformer . sob3 .




naek moto best ! single rider meh :D

 
On July 6, 2011 at 1:35 AM , Encik Psychopath said... [Reply to comment]

tak ajak. eh. haha.

 
On July 6, 2011 at 3:37 PM , A retarded kitty said... [Reply to comment]

aku lagi suka jalan kaki
sambil pegang tangan dengan suami

ececeh *harapan yang belum pasti jadi

 
On July 8, 2011 at 4:05 PM , lalink7 said... [Reply to comment]

sis tgk 2 kali satu biase nye stau lagu midnitee..tapi mmg bestt berbali 2jam 40minitt..mmg best kan..xpe rempit pun stil nampak macho ok ape..hehe

 
On July 8, 2011 at 6:55 PM , ciK LyndaWawa igUana said... [Reply to comment]

wow..
huhuhu

 
On July 10, 2011 at 2:56 PM , enyheartsdiamond said... [Reply to comment]

naik public transport je :p

 
On July 13, 2011 at 6:00 PM , miss lolly a.k.a luvfareda said... [Reply to comment]

transfmers bape bintang oi ?

 
On July 17, 2011 at 8:55 AM , muhamadsufian89 said... [Reply to comment]

lepas ni boleh la ajak aku tengok wayang sekali kan. aku pun teringin nak jumpa dgn budak syed tu. haha

aku pilih naik motorsikal je. skuter aku kurang sikit sebab aku suka main brek guna kaki. hehe