Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera..







p/s: Transformer..Transformer juga, Peristiwa Israk Mikraj jangan di lupa xD
LAYANS
(>_<)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera..
Fuh! Penat baru pulang dari Terengganu tak habis lagi...
Excited, Gembira, Sedih pun ada
Excited karena dapat shoot..
tak tahu lah cantik ke tidak..
unik ke tidak..hehe..biasa2 je kot.
Gembira karena, tumpang gembira..
adik sepupu aku dah pun kahwin
tahniah!..


Aizat & Mawaddah
lepas ni sama2 tinggal kat Jordan ea?
sampai habis study hehe..
Sedih karena meninggalkan Terengganu..
tak puas lagi jalan2 di situ..
walau perjalanannya agak jauh..
tapi best! dan menarik..


Dapatlah beberapa shoot dalam majlis kahwin sepupu ku ni..
Majlis Akad Nikah itu yg paling penting..
ku rasa si Aizat pasti bedebar giler kan...
mana taknya di saat akad nikah itu aku pun turut nervous...
ececeh macam lah aku yg menikah ea haha..
takpa2..praktis2 di hari mendatang hehe


Selepas majlis akad nikah berlangsung pada pagi itu..
di teruskan lagi majlis bersanding..
pertukaran sarung cincin
majlis memotong kek..
majlis yg berlangsung secara biasa2...
tak seperti majlis perkahwinan lain..
yg perlukan kompang lah itu lah ini lah..
but i like this way..
simple dan menarik..


berlangsung sekali gus dari pihak lelaki dan perempuan...
tak perlulah membazir nak buat banyak2 kenduri..
Majlis Akad Nikah n Bersanding berlangsung di
Dewan Aspirasi UITM Dungun..
Almaklumlah Mak n Mak Mentua Lecture di situ..
xD


oh ku berada di situ dari pagi sampai pukul 2pm rasanya
gambar yg selebihnya di shoot oleh Kelab Photography Uitm Dungun..
oh sangat jelez..mereka semua bagus2..hehe..
nak belajar lagi dari mereka :P
selepas itu ku dan family sempat terjah ke Kuala Terengganu
dengan pakaian baju melayu..
pergh! bedal saja lah hehe....
sebab terlupa nak bawa baju spare 
yg berada di Rumah uncle di Paka..
apapun Selamat Pengantin Baru buat sepupuku..
Aizat dan pasangannya Mawaddah ;)
abang ucapkan semoga berbahagia hingga akhir hayat..
amin..

p/s: story di Kuala Terengganu? 
LAYANS
(>_<)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera...
Yeah Photog of the week is back..
musim orang sedang mengawan ea? Ops! =P
oh okay, hanya percubaan ku snap gambar wedding..
oh sungguh gementar snap gambar wedding ini
dan sebenarnya tak beberapa berani lagi 
yelah takut kalau gambar tak cantik ke tak ok ke



 karena pada hujung minggu ini..
ku akan shoot lagi satu majlis perkahwinan
di Paka, Terengganu
so ku tidak akan online untuk beberapa hari ini..
mencari mood untuk shoot..
padahal shoot Majlis Kahwin sepupu sendiri haha..
Jeles ouh! Dia akan berumah tangga..
muda lagi daripada ku dan akan berkahwin..
my turn? lambat lagi kot haha..
ku ingin mengucapkan kepada bakal pengantin baru..
bakal mendirikan rumah tangga..
sepupu aku..Nik Mohd Aizat Adros & pasangan

p/s: amacam? apa2 contact me hehe serta Congrats! pada Team Malaysia xD
LAYANS
(>_<)

#1 Photog Of The Week

by on 12:17 AM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera... Yeah Photog of the week is back.. musim orang sedang mengawan ea? Ops! =P oh okay, hanya percu...
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera..
my wordless wednesday




p/s: On Wednesdays all over the internet , bloggers post a photograph with no words to explain it on their blog . Hence the ‘wordless’ title . The idea is that the photo itself says so much that it doesn’t need any description
LAYANS
(>_<)

#Wordless Wednesday

by on 9:38 PM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera.. my wordless wednesday p/s: On Wednesdays all over the internet , bloggers post a photograp...
 Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera..
Akhirnya Segmen Si Kuning Menjelma juga!..
setelah sekian lama ku stalker si kuning ini..
yeah!..korang tahu kan siapa si kuning itu?
kalau tak tahu sila rujuk header blog saya hehe...


Blog Eazy Izzuddin..
im Fan of the si kuning...
paham2 je la ea...
nak merasa pakai sendiri pun tak mampu...
hanya mampu melihat sahaja dan snap gambar si kuning ini saja...
one day pasti akan ku pakai juga.. ;P


ia bermula dari jiran sebelah rumah ku ini
memakai si kuning..nasiblah dia bagi posing dengan kereta dia...
memang minat habis lah..sebab bila dan di mana ia berada
dan bergerak..ia akan menjadi tumpuan..
karena warna kuningnya yg amat menyerlah...
tapi jiran ku sudah berpindah...
tak dapat lah stalker si kuning lagi..
tapi setiap kali ku keluar..
dan terserempak dengan si kuning...
cepat2 keluarkan kamera dan shoot si kuning...


baru2 ni..sedang berblogwalking ke blog2...
terserempak dengan si kuning...
wow! dah upgrade ke model terbaru..
Si Kuning S Concept!
lawa ouh!...tapi mesti mahal kan..
ku serta kan pic2 si kuning ku..


oh...bilalah dapat merasa ni..hehe
InsyAllah one day :P



cantik! terbaik!..satu hari mesti ku dapat kan kamoo si kuning okeh! :P 
Si Kuning = Suzuki Swift Sport
sekarang mungkin model terbaru keluar.. 
Suzuki Swift SConcept...
i like...xD
p/s: bumblebee pun kuning juga kan? :P
LAYANS
(>_<)

Si Kuning Menjelma!

by on 3:00 PM
 Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera.. Akhirnya Segmen Si Kuning Menjelma juga!.. setelah sekian lama ku stalker si kuning ini.. yeah!...
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols..
first of all
im not #retis! haha
kalau masih dipanggil bisa juga :P
okay...
photog of the week..
this photo taken about two weeks ago..
at Ikea and The Curve
secara kebetulan pada malam itu..
pergi nonton wayang percuma with other bloggers
thanks Nisa mengajak :P


Model : Nisa Kay
Photog : Eazy Izzuddin
Location : Ikea and The Curve




thank you so much kepada Nisa Kay menjadi model...
nanti shoot lagi..
ku perlukan lagi banyak latihan...
boleh lah jadi tambahan dalam portfolio..xD
next model? hehe...

p/s: picture yg di snap secara spontan pun nice gak or keadaan sekeliling ke...
LAYANS
(>_<)

Photog Of The Week

by on 10:00 PM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.. first of all im not #retis! haha kalau masih dipanggil bisa juga :P okay... photog of the w...
 Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols..
Yeah! My final examination its over..
its time to me active in blogging..hope so..
argh! lama rasa tidak blogwalking di blog teman2...
asyik mereka sahaja blogwalking disini..
terima kasih semua!
okay...


selepas sahaja selesai final exam semalam..
ada dapat pesanan daripada rakan sekampus..
siapa lagi kalau bukan Nisa Kay..
'esok datang Unisel tau"
ada apa ea di Unisel Esok?
hmm entahlah, mula2 nak tak nak pergi..
tapi pergi juga...
jumpa di Lobi Unisel Shah Alam..
ada shooting bersama Astro..
shooting apakah??
tetiba saja di suruh introduce myself and kena nyanyi..
menyanyi?! segan giler ah nak nyanyi hahah..
aish kata nak jadi penyanyi hehe..tak perlu segan...
Nisa Kay and the gang selesai sudah ber shooting dengan mereka...
ku sahaja belumm...
shooting apekah?!


rupanya shooting untuk Hari Merdeka yg akan datang..
Channel terbaru astro CH 318
My Music VIDEO
The channels that airs your 1Malaysia music...

oh patut lah kena nyanyi lagu national bagai...
mereka semua nyanyi seccara berkumpulan atau duo
ku dengan Afif Khairi secara solo...
mana aci camni hehehe..

Hai! Saya Izzuddin Dari Unisel..
akan menyanyi lagu Rasa Sayang..
Rasa sayang eh rasa sayang2 eh
eh lihat nona jauh rasa sayang eh...
....
haha..giler nervous aku nyanyi depan kamera...
nasibla dua take je..kalau 3, 4 ,5. mahu tak malu...
ku hafal lagu tu last minit sebelum shoot haha...
adeehhh lagu yg senang pun ku tak dapat ingat haha...
lepas ni kena ingat okkay...
thanks Kay inform..nanti kita berphotoshoot ye

p/s: next time if dapat peluang sebegini lagi, ku akan improve! yeah! :P
LAYANS
(>_<)

Nervous!

by on 10:23 PM
  Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols.. Yeah! My final examination its over.. its time to me active in blogging..hope so.. argh! ...
Assalamualaiku WBt & Salam Sejahtera Uols..
fuh lamanya tak berupdate blog ini..
bersawang habis!..nampak tak sawang? hehe
okay, entry ini ku create adalah mengadakan segmen
Photog by Eazy Izzuddin

Aisyah Moment

untuk menunjukkan hasil photog yang telah disnap oleh Eazy Izzuddin..
aku lah tu hehe, saja idea ini timbul, di kala kebosanan..
ku suka shoot gambar..
ku ini hanya begginer sahaja..
bukan pro lagi..masih lagi belajar
tapi ada juga yg calling untuk khidmat ku
dapat lah upah sedikit..Alhamdulillah..
just uols see and comment..
manalah tahu ku boleh improve lagi
kalau ada kalangan blogger yg seorang photographer
lagi bagus!..boleh share2 minat..

Home Sweet Home

pic yang mula2 ku snap sewaktu baru lagi membeli DSLR...
baru2 belajar hehe
much more pic i want to share..
LAYANS....