Followers


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Anda pernah bermain LaserTag?
ala..
macam ala-ala paint ball gitu...
tapi laser tag ini lagi menarik....
tak perlu ada kesan kotoran di badan..
haha berpeluh sahaja keluar..
excercise juga kan hehe..sehat ouh..xD
ku ingin membuat review serba sedikit tentang Laser Tag ini
thanks kepada sesiapa yg invite kami ke Laser Warzone I-City
pada 17/5/2011 lalu

Firstly, how this game looks like and how to play it
bila dah lihat tempat luar dan dalam serta peralatan2nya...
oh ini rupanya laser tag..berdebar2 bila mahu memulakan permainan...
almaklumlah  buat pertama kali bermain laser tag ini...
sebelum bermula...kami dimasukkan dalam briefing room..
menunjukkan cara2 untuk bermain..tapi WARNING!
jangan suluh laser di mata rakan2 anda..bahaya ouh..xD


then..the war begin!..pergh! sangat excited dan best!
main tembak2 laser kepada lawan anda..
tapi ku rasa bermain dalam kumpulan lagi best..
daripada individu..nanti kurang score oh hehe...
kalau berkumpulan, dapat la backup2 sikit...
lastly bila game over..screen diluar akan memaparkan score anda
berdasarkan gun yg anda pegang itu ada nama masing2...
ternyata ku masih perlu banyak latihan..asyik dapat tempat ke bawah je haha


pengalamannya..terasa seperti betul2x berada di medan perang
tapi ini versi laser hehe..
dengan keadaan gelap dan berkabus, hanya berpandukan vest yg lawan anda pakai
mempunyai lampu2 yg berkelip lebih senang untuk target
bila sudah terkena target..gun anda akan bergegar...

tahu kenapa ku asyik dapat tempat bottom..
karena pada waktu itu ku berpakaian berwarna PUTIH!!
Damn! haha..memang lawan akan nampak lah..
selalu ja kena sasaran mereka haha
so tipsnya jangan lah berpakaian terang, pakailah warna gelap hik2

The Best ! Experience Ever...
Pasti akan kembali...

oh lupa nak cakap
Laser Warzone ini bertempat di I-City Shah Alam
(bangunan kedai yg ada pokok Chrismas Tinggi tu)
Harga..
Biasa Rm18, Members Rm 15, Students Rm12
berpatutan, dan juga bole di booking untuk event birthday party ke ;)


p/s:  Akmal Hilmi, Aizuddin, Tetaufiq, Amal, Hanim, Ayie, Amira Farhana, Elyani errr ada lagi kut, tapi tak kenal, mereka pun ada memeriahkan suasana, thanks sesiapa yg invite..nanti invite lagi :P
LAYANS
(>_<)

Comments (33)

On May 18, 2011 at 10:50 PM , Syafiq Rosli said... [Reply to comment]

wah mcm best..hehe

 
On May 18, 2011 at 10:58 PM , Hanim Mahali said... [Reply to comment]

Best Best... Pasni boleh p main lagi...

 
On May 18, 2011 at 11:05 PM , EmanTheHalia said... [Reply to comment]

heheh boleh la men kat mid klu kite sesama ade kat sane. hahah klu nak TERAI kat mid la..

 
On May 18, 2011 at 11:10 PM , mysarea said... [Reply to comment]

nak pergi jugak lah hik2 ;)

 
On May 18, 2011 at 11:19 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SYAFIQ ROSLI :
mmg best !
jom bro
hehe

 
On May 18, 2011 at 11:19 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SYAFIQ ROSLI :
mmg best !
jom bro
hehe

 
On May 18, 2011 at 11:22 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

KAK HANIM :
nanti kita pi lagi ea kak...
hehe

 
On May 18, 2011 at 11:22 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

EMAN :
eh kat mid ade ke?
baru aku tahu hehe
jom nnti try

 
On May 18, 2011 at 11:23 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MYSAREA :
jom2....
xD

 
On May 19, 2011 at 2:16 AM , MR. SYAH said... [Reply to comment]

wow! menarik ni.. paintball pun xprnah main lagi.. hrp ada peluang nk main game ni..

 
On May 19, 2011 at 2:32 AM , SyahmiFikri said... [Reply to comment]

wow.. macam best... 1st tyme dengaq.. hehwe

 
On May 19, 2011 at 3:14 AM , iKhRam said... [Reply to comment]

cam best jer.. ganaz..!! mesti jerit2 kan masa main tu! hshaha

 
On May 19, 2011 at 7:59 AM , mr.syazwan said... [Reply to comment]

FUUUYOOOO murah la gak dan happening kot!

nak g la..

=_=

 
On May 19, 2011 at 8:22 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MR SYAH :
jom2...
besh woo....
xD

 
On May 19, 2011 at 8:22 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

SYAHMIFIKRI :
cheq pun 1st time main hehe
xD

 
On May 19, 2011 at 8:23 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

IKHRAM :
hahaha
tahu x fe...
eh mana tau??
:P

 
On May 19, 2011 at 8:23 AM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

MR SYAZWAN :
jom2....
xD

 
On May 19, 2011 at 11:02 AM , bunga said... [Reply to comment]

best x??mcm nak la main gak..hehe

 
On May 19, 2011 at 11:06 AM , ::FAIZ FARISH:: said... [Reply to comment]

wah best

 
On May 19, 2011 at 12:34 PM , Anonymous said... [Reply to comment]

i-city menarik and murah dari yg mid tu :)

 
On May 19, 2011 at 1:01 PM , Ujang9897 said... [Reply to comment]

wow...!!!!!!!!!!!!!!!!1

 
On May 19, 2011 at 10:59 PM , DanieL AdiE said... [Reply to comment]

Waa...mcm best...

 
On May 20, 2011 at 1:45 AM , Ain Atika Zailani said... [Reply to comment]

wahhh syok gila!!!!!! aaarrrgggghhh tak sabar nak g!!

 
On May 20, 2011 at 6:25 AM , tetaufiq said... [Reply to comment]

ini terboik!

 
On May 20, 2011 at 5:46 PM , Judiene said... [Reply to comment]

Wahh!
Meriah!
Hehehe.
Aku tak pernah nampak pon kedai tu kat i-City.
Baru bukak eh??

 
On May 21, 2011 at 7:03 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

BUNGA :
sgt besh!

 
On May 21, 2011 at 7:04 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

FAIZ FARISH :
terbaikk...
;)

 
On May 21, 2011 at 7:05 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

ANONYMOUS :
oh yeke...
cuba la di i city..
xD

 
On May 21, 2011 at 7:06 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

UJANG :
ter WOOWWW Hahaha

 
On May 21, 2011 at 7:06 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

DANIEL ADIE :
tersangat besh!

 
On May 21, 2011 at 7:07 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

AIN :
jom...
kita pergi sekali?
hehe

 
On May 21, 2011 at 7:07 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

TAUFIQ :
tebaik..ak sokong :P

 
On May 21, 2011 at 7:08 PM , Eazy Izzuddin said... [Reply to comment]

JUDIENE :
yess...
baru buka...
rasa baru seminggu lebih