Laser Warzone I-City "The Best LaserTag!"


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Anda pernah bermain LaserTag?
ala..
macam ala-ala paint ball gitu...
tapi laser tag ini lagi menarik....
tak perlu ada kesan kotoran di badan..
haha berpeluh sahaja keluar..
excercise juga kan hehe..sehat ouh..xD
ku ingin membuat review serba sedikit tentang Laser Tag ini
thanks kepada sesiapa yg invite kami ke Laser Warzone I-City
pada 17/5/2011 lalu

Firstly, how this game looks like and how to play it
bila dah lihat tempat luar dan dalam serta peralatan2nya...
oh ini rupanya laser tag..berdebar2 bila mahu memulakan permainan...
almaklumlah  buat pertama kali bermain laser tag ini...
sebelum bermula...kami dimasukkan dalam briefing room..
menunjukkan cara2 untuk bermain..tapi WARNING!
jangan suluh laser di mata rakan2 anda..bahaya ouh..xD


then..the war begin!..pergh! sangat excited dan best!
main tembak2 laser kepada lawan anda..
tapi ku rasa bermain dalam kumpulan lagi best..
daripada individu..nanti kurang score oh hehe...
kalau berkumpulan, dapat la backup2 sikit...
lastly bila game over..screen diluar akan memaparkan score anda
berdasarkan gun yg anda pegang itu ada nama masing2...
ternyata ku masih perlu banyak latihan..asyik dapat tempat ke bawah je haha


pengalamannya..terasa seperti betul2x berada di medan perang
tapi ini versi laser hehe..
dengan keadaan gelap dan berkabus, hanya berpandukan vest yg lawan anda pakai
mempunyai lampu2 yg berkelip lebih senang untuk target
bila sudah terkena target..gun anda akan bergegar...

tahu kenapa ku asyik dapat tempat bottom..
karena pada waktu itu ku berpakaian berwarna PUTIH!!
Damn! haha..memang lawan akan nampak lah..
selalu ja kena sasaran mereka haha
so tipsnya jangan lah berpakaian terang, pakailah warna gelap hik2

The Best ! Experience Ever...
Pasti akan kembali...

oh lupa nak cakap
Laser Warzone ini bertempat di I-City Shah Alam
(bangunan kedai yg ada pokok Chrismas Tinggi tu)
Harga..
Biasa Rm18, Members Rm 15, Students Rm12
berpatutan, dan juga bole di booking untuk event birthday party ke ;)


p/s:  Akmal Hilmi, Aizuddin, Tetaufiq, Amal, Hanim, Ayie, Amira Farhana, Elyani errr ada lagi kut, tapi tak kenal, mereka pun ada memeriahkan suasana, thanks sesiapa yg invite..nanti invite lagi :P
LAYANS
(>_<)

33 comments:

Syafiq Rosli said...

wah mcm best..hehe

Hanim Mahali said...

Best Best... Pasni boleh p main lagi...

EmanTheHalia said...

heheh boleh la men kat mid klu kite sesama ade kat sane. hahah klu nak TERAI kat mid la..

mysarea said...

nak pergi jugak lah hik2 ;)

Eazy Izzuddin said...

SYAFIQ ROSLI :
mmg best !
jom bro
hehe

Eazy Izzuddin said...

SYAFIQ ROSLI :
mmg best !
jom bro
hehe

Eazy Izzuddin said...

KAK HANIM :
nanti kita pi lagi ea kak...
hehe

Eazy Izzuddin said...

EMAN :
eh kat mid ade ke?
baru aku tahu hehe
jom nnti try

Eazy Izzuddin said...

MYSAREA :
jom2....
xD

MR. SYAH said...

wow! menarik ni.. paintball pun xprnah main lagi.. hrp ada peluang nk main game ni..

SyahmiFikri said...

wow.. macam best... 1st tyme dengaq.. hehwe

iKhRam said...

cam best jer.. ganaz..!! mesti jerit2 kan masa main tu! hshaha

mr.syazwan said...

FUUUYOOOO murah la gak dan happening kot!

nak g la..

=_=

Eazy Izzuddin said...

MR SYAH :
jom2...
besh woo....
xD

Eazy Izzuddin said...

SYAHMIFIKRI :
cheq pun 1st time main hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

IKHRAM :
hahaha
tahu x fe...
eh mana tau??
:P

Eazy Izzuddin said...

MR SYAZWAN :
jom2....
xD

bunga said...

best x??mcm nak la main gak..hehe

::FAIZ FARISH:: said...

wah best

Anonymous said...

i-city menarik and murah dari yg mid tu :)

Ujang9897 said...

wow...!!!!!!!!!!!!!!!!1

DanieL AdiE said...

Waa...mcm best...

Ain Atika Zailani said...

wahhh syok gila!!!!!! aaarrrgggghhh tak sabar nak g!!

tetaufiq said...

ini terboik!

Judiene said...

Wahh!
Meriah!
Hehehe.
Aku tak pernah nampak pon kedai tu kat i-City.
Baru bukak eh??

Eazy Izzuddin said...

BUNGA :
sgt besh!

Eazy Izzuddin said...

FAIZ FARISH :
terbaikk...
;)

Eazy Izzuddin said...

ANONYMOUS :
oh yeke...
cuba la di i city..
xD

Eazy Izzuddin said...

UJANG :
ter WOOWWW Hahaha

Eazy Izzuddin said...

DANIEL ADIE :
tersangat besh!

Eazy Izzuddin said...

AIN :
jom...
kita pergi sekali?
hehe

Eazy Izzuddin said...

TAUFIQ :
tebaik..ak sokong :P

Eazy Izzuddin said...

JUDIENE :
yess...
baru buka...
rasa baru seminggu lebih