Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Nur Kasih The MOvie
The really truly Love Story...
Baru menonton dengan family tercinta
kami adik beradik sit belakang
Bonda dan Ayahanda sit dua di hadapan hehe
so romantik...
so sweet...
aku juga yang single :P
Best!
Menarik!
Menyentuh Hati (sampai menangis :p)
Jalan cerita boleh tahan..
nak tahu sendiri..
pergi lah nonton sendiri di pawagam berdekatan
EnjoY! akan Hilang tension oh :P
cerita Pirates Carribean? nak layan gak! tunggu....xD


p/s: kenapa mamat perlu mati?! haha :P
LAYANS
(>_<)

Nur Kasih The Movie

by on 9:26 PM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols Nur Kasih The MOvie The really truly Love Story... Baru menonton dengan family tercinta kami...

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Anda pernah bermain LaserTag?
ala..
macam ala-ala paint ball gitu...
tapi laser tag ini lagi menarik....
tak perlu ada kesan kotoran di badan..
haha berpeluh sahaja keluar..
excercise juga kan hehe..sehat ouh..xD
ku ingin membuat review serba sedikit tentang Laser Tag ini
thanks kepada sesiapa yg invite kami ke Laser Warzone I-City
pada 17/5/2011 lalu

Firstly, how this game looks like and how to play it
bila dah lihat tempat luar dan dalam serta peralatan2nya...
oh ini rupanya laser tag..berdebar2 bila mahu memulakan permainan...
almaklumlah  buat pertama kali bermain laser tag ini...
sebelum bermula...kami dimasukkan dalam briefing room..
menunjukkan cara2 untuk bermain..tapi WARNING!
jangan suluh laser di mata rakan2 anda..bahaya ouh..xD


then..the war begin!..pergh! sangat excited dan best!
main tembak2 laser kepada lawan anda..
tapi ku rasa bermain dalam kumpulan lagi best..
daripada individu..nanti kurang score oh hehe...
kalau berkumpulan, dapat la backup2 sikit...
lastly bila game over..screen diluar akan memaparkan score anda
berdasarkan gun yg anda pegang itu ada nama masing2...
ternyata ku masih perlu banyak latihan..asyik dapat tempat ke bawah je haha


pengalamannya..terasa seperti betul2x berada di medan perang
tapi ini versi laser hehe..
dengan keadaan gelap dan berkabus, hanya berpandukan vest yg lawan anda pakai
mempunyai lampu2 yg berkelip lebih senang untuk target
bila sudah terkena target..gun anda akan bergegar...

tahu kenapa ku asyik dapat tempat bottom..
karena pada waktu itu ku berpakaian berwarna PUTIH!!
Damn! haha..memang lawan akan nampak lah..
selalu ja kena sasaran mereka haha
so tipsnya jangan lah berpakaian terang, pakailah warna gelap hik2

The Best ! Experience Ever...
Pasti akan kembali...

oh lupa nak cakap
Laser Warzone ini bertempat di I-City Shah Alam
(bangunan kedai yg ada pokok Chrismas Tinggi tu)
Harga..
Biasa Rm18, Members Rm 15, Students Rm12
berpatutan, dan juga bole di booking untuk event birthday party ke ;)


p/s:  Akmal Hilmi, Aizuddin, Tetaufiq, Amal, Hanim, Ayie, Amira Farhana, Elyani errr ada lagi kut, tapi tak kenal, mereka pun ada memeriahkan suasana, thanks sesiapa yg invite..nanti invite lagi :P
LAYANS
(>_<)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Pergh!! Hujung2 minggu dah spoil mood aku dah...
gara2 pic di atas ni..
berlaku sekitar 12.30pm, 15/5/2011
Jalan Ke Glenmarie Shah Alam...
aku sedang khusyuk bawa kereta menghantar
adik aku ke ktm batu 3..
adalah sorang pakcik s**l ni
bawa teksi tah apa2..membahayakan pengguna jalan raya
dalam kat traffic light boleh bawa laju
boleh mencelah sebelah kereta aku
aku honk la kuat..buat pekak je pakcik s**l teksi tu
aku lawan lah balik potong dia..
makin kurang hajoorr!!, boleh mencelah lagi dekat kereta2 di hadapan
nasib lah dia tak langgar kereta orang kat depan
kalau terlanggar..selamat JALAN lah ko pakcik teksi s**l
memang bahaya betullah..aku perhati dari jauh
memang tak mahu kalah orang tua ni..hohoho
aku geram!, dapat lah snap pic teksi s**l tadi
waktu berhenti di traffic light...
aish orang sebegini tak layak pegang stereng kereta
membahayakan pemandu lain
hope korang ramai2 tolong aku buat aduan keatas teksi ini

LPKP[Aduan Anda]
SMS KE 15888
Hotline 1-800-88-9800

no plat teksi itu di gambar atas ea..xD thanks korang, hope pakcik teksi, jadilah pemandu berhemah, nasin tak bawak penumpang, kalau bawa mahu dihempuknya penumpang teksi tu ekeke
p/s: derrrr geram giler...nasiblah aku dah habis test td ehehe
LAYANS
(>_<)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera uols
Harini terupdate juga entry..
just shor dan simple..
tak habis2 nak short n simple je ni hehe
bilakah entry yg panjang akan tiba? :p
okay, 10 hb May
antara hari penting dalam hidup ku
hari lahir Ayahanda..
nak ucap..
Selamat Hari Lahir Ayahanda
Mejar Hj Roslan Mohamad Appandi
yg ke 48tahun
Allah Selamatkan kamu
Moga Panjang Umur dan Dimurahkan rezeki
Abg nak minta maaf jika ada salah dan silap
selalu gaduh manja2 dengan Ayahanda hehe...
terima lah ucapan dari anak2 mu ini

Izzuddin Helmi
Amira
Alif Hazwan
Nazmi Hadi
Aidil Hakimi

p/s: terasa macam ucapan hari raya pulak hehe
LAYANS
(>_<)


Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
yeah!, Hari Pekerja Pun dah lepas...
First Test aku pun dah lepas untuk sem pendek ini
lepas ni apa yg terlepas lagi ea haha :P
Okays, Isnin "lepas" bersamaan 2hb May...
labor day ouh...
aku dengan rakan2 blogger yg lain bergather beramai2..
di Rumah Ujang a.k.a Azfar Roslan di Bangi...
di majlis pengantin baru dah jadi ala2 gathering blogger pula..
haha...aku suke aku suke...
lain daripada yg lain...
aku bergerak bersama adik angkat n Hasif Zul dr Shah Alam..
then semua berkumpul di McD Bangi...
setelah tiba, ramai ouh yg hadir...


fuh! meriah sangat, ada juga blogger2 terkenal muncul
untung dapat jumpa mereka, korang tahu lah sape kan hehe...
besh juga dapat snap2 pic, tapi satu ja kelemahan aku..
aku bila dah snap pic orang lambat sikit nak upload ke FB haha
bak kata EmanTheHalia "Record and Snap pic banyak buat ape kalau tak upload"
hahahahah....
fine taknak upload kang baru tahu haha...
insyAllah aku uload ok...bole lihat pic selebihnya di facebook aku...
so besh juga lah wedding blogger Ujang n Yana..
nak buat ucapan juga..


Selamat Pengantin Baru..
moga kekal hingga ke anak cucu cicit hehe...
aminn...


p/s: bilalah aku akan menjadi Raja Sehari ni haha
LAYANS
(>_<)