Dugaan...

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
happy weekend yg tiba..
haish dugaan..
dugaan ini berlaku kira2 2 minggu lepas..
semasa final exam sedang berlangsung..
tapi tetap nak cerita juga hehe..
di satu petang Jumaat yg kelam..
ayahanda sedang drive ke ktm bt3..
mengambil adinda kesayanganku amira atau mira :P
dalam perjalanan, jalan raya sangat sesak..
almaklumlah time tu orang ramai berpusu mahu pulang ke rumah
menikmati hari indah di hujung minggu..
dan2 pula ea, aduh...ku tengah kusut study
untuk final exam, chilllaxx....


waktu dah magrib, kenapa ayahanda lambat pulang
dah lebih sejam keluar dari rumah..
hatiku tidak tenteram, memikirkan pasti ada masalah yg timbul..
aahh lupakan semua itu, solat magrib dahulu..
Alhamdulillah rasa tenang..dan ayahanda pulang dengan adinda
ayahanda dengan muka masamnya, ku bertanya pada si Mira

aku : kenapa dengan ayahanda?
mira : kereta exsiden kanda tahu tak!
aku : tang mana exsiden tu??
mira : pi lah tengok sendiri!

ku dengan hati berdebar lihat, pintu driver kemek
dan rosak!, nasiblah cermin tak pecah
dan pintu masih boleh lagi di buka..
aduhhhh!..ku mengeluh..
kenapa ku mengeluh??

almaklumlah, semua kenderaan di rumah ni ku JAGA dengan rapi okeh! :P
basuh...mengelap...wax...vaccum...
nak harap kan orang lain? hmm memang taklah hehe
untung kan ada orang cam aku...ececeh hehe
kalau dorang bawa kereta, ada nampak calar sikit or kemek
tak berani nak bagitahu aku, sebab depa tahu
kalau aku perasan ada calar, confirm mulut aku membebel
walaupun itu bukan kereta aku huk3
tapi nak buat macam mana..
dah calarkan..dugaan..

tunggu ayahanda cool down dari kemarahan..
sembang2 dengan ayahanda, macam mana boleh terjadi...
rupanya kereta tu di himpit oleh LORI TRELAR!!
dalam kesesakan menuju ke ktm bt3
sengal punya lori, lori drebar pun taknak ngaku salah
katanya tak nampak, padahal kereta punya besar!
MPV!! tuu..aduhh, entahlah, malam tu juga buat
report polis di IPD Shah Alam, so tunggu lah tindakan selanjutnya
ku pun mencari mood untuk study for final exam


lepas 2 minggu baru lah kereta tu masuk bengkel
tiga hari lepas, dan telah siap sempurna petang semalam
berkilat! :P, tak boleh biar kemek lama2
buat sakit mata saja hehe
so lepas ni kenalah berhati2, kena peka keadaan sekeliling
ku pun rasa bersalah juga..
sepatutnya petang tu patut ku yg pergi ambil si mia
ayahanda penat duty semalaman..
kalau ku tahu jadi begini, ku yg patut pergi jemput..
hmm nak buat macam mana, benda dah jadi..
DUGAAN...
end :P

p/s: malam ni, EARTH HOUR..jom tutup lampu selama sejam
LAYANS
(>_<)

60 comments:

Asyraf Arif said...

lahh yekew ? sabau jepla kan. hehe dugaan itu ;p

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said...

dugaan..sabar ajelah..nasib baik dah okey kereta :)

cik fza said...

anak yg baik ni.
bagus tol. :P

adik lor said...

hish!tukar nme tuh..geli r bang!tmbh "r" bole x?eeeeeee....xske2....

Eazy Izzuddin said...

ASYRAF ARIF :
iyeww...
tengah bersabar...
nasiblah kereta da elok hehe
layanss...
:P

Eazy Izzuddin said...

AMIRA :
tu lah pasal..
keta da elok..
duit pun terbang hehe

Eazy Izzuddin said...

CIK FZA :
aminnn
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

ADIK :
hah!
da tukar pun...
:P

asna ashraff said...

weekend ni layan earth hour wei =)

IMANSHAH said...

btol2..sakit mata, sakit hati sakit segalanya tengok keta kemek..

Eazy Izzuddin said...

ASNA ASHRAFF :
mmg plan nk layan earth hour pun hehe
;)

Eazy Izzuddin said...

IMANSHAH :
haa...
tahu x fe...
;)

mR.sYaH said...

wah baguslh kamu.. rajin jaga kereta.. kereta aku byk betul calarnya.. heheh..

Eazy Izzuddin said...

MR SYAH :
yeke...
jaga lah kenderaan anda sebaiknya...
nanti dia merajuk baru tau...
hehe

ADfeez said...

hehehe caring orangnya...:D

Eazy Izzuddin said...

ADFEEZ :
hehehe...
of cozzz...
;P

DanieL AdiE said...

Dugaan..sbr ya..

Nur said...

sweet je bab jaga kereta tuh..:D

SyahmiFikri said...

wah.. teruk gak tuh..
takpe dugaan tuh semua

::FAIZ FARISH:: said...

kalau kete aku... huhu mau 5 bulan aku nangis...

¶A.K.I¶ said...

klu lori treler tu kata x nmpak ud dad bawak kancil or mini coop x pe gak...
i think estima or wish tu?
besa gabak x nmpk!
sewel ap?
mmg sj nk mencelah la tu...
lori tu egt lepas skali x!
haa...

Eazy Izzuddin said...

DANIEL ADIE :
tengah bersabar ni
;P

Eazy Izzuddin said...

NUR :
so sweet kan..
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

SYAHMI FIKRI :
kan..
teruk giler...
huk2...
dugaan2

Eazy Izzuddin said...

FAIZ FARISH :
haha menangis sepuasnye k...
hehe..
xD

Eazy Izzuddin said...

AKI :
naza citra...
hehe...
lori tu lah..
nasib lah x pecah cermin lori dia...
eeeeiiii

ciK LyndaWawa igUana said...

good luck iyer.....=]

mie said...

fuh, nasib baik semuanya selamat..
tapi sayang tengok kereta jadi camtu..

Eazy Izzuddin said...

CIK LYNDA :
good luck ape ea?

Eazy Izzuddin said...

MIE :
alhamdulillah selamat...
mmg syg wooo...
;)

hans said...

hidup dan dugaan memang xdapat dipisahkan

lea said...

kira ok lah, tak teruk sgt eksiden tuh

btw sabar ye :)

iKhRam said...

takutnya menghadapai saat2 kemalangan..
tak rosak kenderaan, nyawa pulak jadi taruhan..

ye, peka tu penting..
elamat maju jaga yer mr eazy izzuddin

APi said...

gud luck choi untuk final..
dugaanNya memang macam2..

bunga said...

Sbar yek..n good luck..

pe yang penting nyawa..

mr.syazwan said...

mujur kereta yg kemek

boleh g bengkel

kalau muka kemek hohoh

nahuzubillah

=_=

lalink7 said...

alahaii..memang dugaan..sabar yeee..nasib tak teruk sangat lukanyaa..eazy pun hati2 yee..

darkbatman said...

lame gile xdtg sini.. kemek 2 rs cam xbyk mane tp syg la kan.. kete cantik2 jd cmne.. ape pun, pegi anta kat spital cpt..kehkehkeh

kiwi said...

nsib baik org yg bwk x de pape..huhu..sbr k

asybedazzle said...

berkanda adinda ye korang, bagus haha

Raji berkata said...

yeah take it easy Eazy
fokos2 ;P
good luck utk exam...

uish teruk betul lori tu buat @@
hasih kena keluar lagi duit utk wat bnder nih elok blek

Shamsuddin Amin said...

uik...
ak pon same ...
prnh kene kat pintu gak... haish...

papepon
pokus exam dulu... haha
wish u luck...

EIPUL said...

sabar ek, kesian kete tu, nasib baik family ko tak de apa2,
aku harap lori yang gesel kete korang tu kena saman, biar padan muka dia, jahat sangat, huhu

niesz said...

adik niesz pun aritu excident lebih kurg mcm ni, bwk g repair, habis dlm 400++

logorithm said...

Braper $$ terbang?

Kereta I ader jugak calar-calar kat bumper. Ader salah sendiri, ader salah orang lain, tapi I biarkan jer. Nanti lah kalau I nak jual kereta I nanti barulah I cat baru.

Eazy Izzuddin said...

HANS :
yeah..
tahu x fe...
huk3

Eazy Izzuddin said...

LEA :
tak teruk pun...
tp sakit mata tgk kemek2 tu hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

IKHRAM :
yeah tahu x fe...
thankss...mr ikhram
xD

Eazy Izzuddin said...

API :
final dah lepas lah..
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

BUNGA :
yup..
nyawa yg penting...
tak dapat di tukar ganti...
;)

Eazy Izzuddin said...

MR SYAZWAN :
uish jangan la muka kemek..
tak tahu lah nak buat apa nanti..
huk2

Eazy Izzuddin said...

LALINK7 :
yup..
thanks..
next time kena more hati2

Eazy Izzuddin said...

DARKBATMAN :
haa...
tahu x fe..
dah hantar pun..
dah elok..
ngeh2x...
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

KIWI :
alhamdulillah..
nasiblah tiada apa2 berlaku...

Eazy Izzuddin said...

ASYBEDAZZLE :
hahaha...
tu utk dalam blog sja..
kat luar ni ko aku haha
xD

Eazy Izzuddin said...

RAJI :
thanks...
tu lah..
beratus kena keluar ni
huk2

Eazy Izzuddin said...

SHAMSUDDIN AMIN :
oh yeke..
beberapa ratus kena?

dah terlebih fokus pun..
hik3.
xD

Eazy Izzuddin said...

EIPUL :
alhamdulilah..
tiada apa2 berlaku..
tahu x fe..
huk3

Eazy Izzuddin said...

NIESZ :
oh yeke..
eazy kena dalam 280 ja...
;)

Eazy Izzuddin said...

LOGORITHM :
dalam rm280 saja....
yeke..
cat lah baru..
baru nampak menarik
hik3..
xD