[T]est [D]rive [S]i FL

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Yeah, semuanya suka pada Baby Adam
Okeh!, ku jelous, hehe
biarlah Baby di sayangi oleh Kalian :P
Yup ku test drive si FL
siapakah si FL itu??
Adakah ku akan menduakan si Kuning itu..
oh tidak! ku setia pada si Kuning itu hehe
warna mu yg kuning itu menambat jiwa xD
Si FL itu adalah, jeng3x...
Proton Saga FL, baru beb, fresh lagi


salah seorang rakan sekampus memakainya
baru sahaja rasanya Saga FL dilancarkan
beberapa hari selepas itu, dia pun dah pakai
ku tumpang bangga bro, hehe
katanya dia hanya order Saga biasa yg lama
tengok2 model baru sudah dilancarkan
Agent yg didealkan sudah calling2, dapat lah
Proton Saga FL yg baru, untung ko bro hehe

Satu hari selepas beberapa hari mendapat kereta
habis kelas pada tengah hari itu
ada jarak masa 3 jam lagi sebelum next class
tetiba satu idea bernas telah muncul
"Eh Bro, jom test drive si FL ko tu?"
"kata nk cukupkan 1000km hehe"
"Okeh!, jom!"
kami bergerak dari Unisel Shah Alam ke Sunway Pyramid
ku yg drive ok, hehe, sekali masuk, bau ni memang ku suka
bau kereta baru, almaklumlah kereta baru kan
duduk di tempat driver, ku berhati-hati membawanya
kereta orang kan, baru pula tu, so kena hati2 lah kan

Fuh!, very smooth, lembut & powerful, sedap je bila
membawanya, dalam 15 minit sampai Sunway Pyramid
tak sedar pun bila dah sampai tu, fuh!, layans la
Lepak di sana, selepas tu, ku Drive balik ke Unisel
yg perlu ku biasa dengan si FL ni, cuma signalnya
sebelah kiri, selalunya kanan kan hehe
bila nak bawa kereta sendiri, tersilap signal lorh
ter ON wiper pula haha, dah terbiasa dengan si FL
minyaknya pun JIMAT!, pergi dan pulang,
tak turun 1 BAR minyak tuh, fuh!
satu lagi pembaharuan si FL
semua tingkap power window dan sidemiror signal kiri kanan
kata member aku, sit belakang luas sikit dari saga biasa
design lampu hadapan dan belakang ada class! terbaik!
yeke? terbaik lah! :P
owner si FL, Azril hehe

p/s: adakah ku akan curang dengan Sik KUning? hhmmmmm hehe :P ngah bodek ayah :P aku tahu jawapannya, no3x hoho =P
LAYANS
(>_<)

84 comments:

Qiki said...

terbaik lah!, ada juga member yg pakai, cantik! ;)

epulafea said...

budak-budak sekarang ramai anak orang kaya. hal ini menimbulkan rasa cemburu.

semasa saya di universiti dulu (sewaktu saya masih kurus Y_Y), tak ada kereta pun. naik bas. nasib baik ucop ada motosikal kris warna merah.

dengkilah dengan budak-budak sekarang.

merekalah punca peningkatan carbob footprint!

nur said...

eazy
Best ye.. hmmm.. nak terai jugakla..
Jemput keALL IN ONE

B!G n said...

budak zaman sekarang dah maju, ada kenderaan masing2 :P jelez! hehe

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

manTOP FL..

lalink7 said...

eazy ~ sis dah nengok gak FL wt promo kat alamanda...kaler baru pun ade kan?...murah sama mcm saga biase...hehehe..jimat minyak ek? wahh gudd2...malamnie kena solat istikharah..hehehe..nak beli or not..hehehe

Eazy Izzuddin said...

QIKI :
yup2
eh yeke
bagus2
:P

Eazy Izzuddin said...

EPULAFEA :
hahaha
jelez la tu
xpa..
mula dr slow2
nnti trus berjaya..
dapat lah pakai kereta

Eazy Izzuddin said...

NUR :
jom terai...
xD

Eazy Izzuddin said...

BIGN :
hehe
jangalah jelez
:P
xD

Eazy Izzuddin said...

AHMAD FAUZI ARYAAN :
sangat mantop oke
:P

Eazy Izzuddin said...

LALINK7:
oh yeke...
bgs kak saga FL ni
minyak pun jimat...
cepat solat
nk beli ke tak
nnti bole tumpang hehe

lea said...

cantik keta tu!

atty's said...

nie yang jeles ni eazy dah terai..

mr.syazwan said...

F
U
U
U
Y
O
O
O


terbaik la kot kan..

papabear said...

so dah order satu ke?

::FAIZ FARISH:: said...

Eazy, kete baru takleh bawak laju, lepas servis 1000km baru blh bawak laju, lepas 5000 baru la blh bawak racing. sbb nanti enjin akan ada masalah..... kira mcm enjin tu terkejut la.....mcm baby gak, baru lahir, mana pndi jalan lagikan? hehehe. tu yg mekanik bgtau saya.

iKhRam said...

lampu kerete protons aga baru ni memnag ada class yg tersendiri.. berminat juga tgok sisi lampu.. cantik.. kemas.. dan tak berlebihan..

boleh citer cam macho la saga baru ni.. huhu

loLaa_nurafizza said...

bestnye org ade kete..bile la den nak pakai kete ni..pinjma si kuning blh?

APi said...

aku abru tau ni..
tapi lampu depan die cam style je kan..
berape cc ni?

mR.sYaH said...

aku pun suka bau barang baru.. barang kedai.. heeh..

ANATI SOKI said...

hehehe.. smart dowh!!! amecam tets drive? brapa bintng bleyh bg?/ hehh

mysarea said...

Fulamak! Kereta baru tu... Amacam? Ok x?

HonEyBuNNy said...

wah..kereta baru & bau kedai..heheh

molmolla said...

hahahahah!! aku kalau bawak persona or gen2 selalu salah signal. sengekkk sungguh~

biella93 said...

hee . mcm best je naik kete tuhh

Eazy Izzuddin said...

LEA :
sangat cantik wooo
xD

Eazy Izzuddin said...

KTY :
cepat lah terai kak
hehe

Eazy Izzuddin said...

MR SYAZWAN :
terbaik tuu...
xD

Eazy Izzuddin said...

PAPABEAR :
eh belum lg
huk3

Eazy Izzuddin said...

FAIZ FARISH :
oh yaka...
thanks bagi tahu...
patut la depa x bagi bwk laju2...
hehe

Eazy Izzuddin said...

IKHRAM :
yup tahu x pe...
sangat class gitu...
;)

Eazy Izzuddin said...

LOLAA :
oh tidak
sikuning jgn curang dengan org lain
hehe

Eazy Izzuddin said...

API :
eh baru tahu ke...
rasanya 1300 cc kutt

Eazy Izzuddin said...

MR SYAH :
yeah tahu x pe
samalah kita..
hehe

Eazy Izzuddin said...

ANATI :
smart2 woo...
hehehe...
rasanya 4.5 star kot
hehe

Eazy Izzuddin said...

MYSAREA :
oke sangat hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

HONEYBUNNY :
yup2...
hehe

Eazy Izzuddin said...

MOLMOLLA :
kan2!
hehe
signal selalu salah :P

Eazy Izzuddin said...

BIELLA :
besh3 try lah

kiwi said...

baby adam sgt comel..mestila rmai suke..wink2..hihi

DanieL AdiE said...

STUJU!
SAGA FL NIE BETTER THAN YG LAME...

SMART!

APi said...

macam cc saga lame la eh..
not bad..^^

ciK LyndaWawa igUana said...

wee weit..bergambar dengan keta baru...hehe

..hizamirahim.. said...

lampu die cantik.
syabas!!!
XD

mie said...

wow!!
gue masih xmemiliki kereta..
ehehee

EmanCloud said...

uik kuning kau tu dah ade pon dah best da aku x de pon.. T_T

h A n Y S said...

lampu depannya cantik!
suka lah!
tapi..my budak hitam tetap dihati..
hehe

Syida Shukor said...

heyyy setia dengan kuning eh !

Syida Shukor said...

heyyy setia dengan kuning eh !

EIPUL said...

smlm aku baru pi sunway, haha

wah best nye saga baru
aku pun da tgk kat alamanda aritu
ada showcase
cantik~~

Eazy Izzuddin said...

KIWI :
ramai kot yg suka kat dia...
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

ADIE :
yup!
aggree tooo...
;)

Eazy Izzuddin said...

API :
a'ah...
really not bad..
xD

Eazy Izzuddin said...

CIK LYNDA :
of coz kena bergambar dengan kereta baru
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

HIZAMIRAHIM :
kan3x....
;)

Eazy Izzuddin said...

MIE :
yeke....
miliki lah 1
hehe
xD

Eazy Izzuddin said...

EMANCLOUD :
uish...
sikuning tu not mine lah..
;)
so miliki la 1

Eazy Izzuddin said...

HANYS :
yup2....
my budak hitam?
hehe

Eazy Izzuddin said...

SYIDA SUKOR :
okeh bosss....
;)

Eazy Izzuddin said...

EIPUL :
laaa...
x cakap hehe....
xD

yeke..
beli la 1 hehe

EmanCloud said...

hahaha weyh ko dah ade twitter lum follow aku cepat huhu

kiwi said...

kiwi tag izz ^^

asybedazzle said...

waa, baru keluar dah beli. cpt. betol. hehe

Lovely Bella said...

huhuh untungg aaa.. heheh nak try test drive la nanti..

niesz said...

smart nye keta saga tu..i like!hehe..

Asyraf Arif said...

besh ! biler nak haiahkan kat i FL nie ? hak3

Eazy Izzuddin said...

EMANCLOUD :
dah follow....
yeha..
xD

Eazy Izzuddin said...

KIWI :
ayyak!...
hehe

Eazy Izzuddin said...

ASYBEDAZZLE :
x lah...
patut dapat yg saga lama...
dah rezki dpt saga baru
hehe

Eazy Izzuddin said...

LOVELY BELLA :
jom test drive...
xD

Eazy Izzuddin said...

NIESZ :
saya pun suka...
hehe

Eazy Izzuddin said...

ASYRAF ARIF :
haiihh..
nak ke?
hehe
xD

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kete baru, plastik pun syg nk bukak lagi kn smpai duduk pun bunyi soh sek soh sek.
eh betul ke bunyi cmtu? haha

Eazy Izzuddin said...

haahaha....
yekot....
:P

luvYOU said...

wahhhhh!
FL !
macho sgt ke si FL nih?
:D cm menarik jeh

tp kan...sy lebeh suke imported car lg kut..especialy jepun :)

Raji berkata said...

cmbest
cme ak xberkenan sgt owh minyak der o.O

azril said...

memang best satu bar minyak boleh bwk 57-58 km.im the owner.

tia said...

smartttttt! arghh!

Eazy Izzuddin said...

LUV YOU :
menarik okeh hehe
sokong lah kereta buatan malaysia
hehe

Eazy Izzuddin said...

RAJI :
kenapa dengan minyak dia??

Eazy Izzuddin said...

AZRIL :
iyee...
aku tahu itu ko
hehe

Eazy Izzuddin said...

TIA :
kan3...
hehe

Mijie said...

Wah jimat minyak ke?..ni mijie rasa nk beli jgk nie..emm awk pakai auto atau manual?..