Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera Uols...
Pecah rekod tak update blog
maaf2, busy dengan test dan assingment
dan maaf juga tak dapat blogwalking and comment2 blog kalian
maaf ya, harap di maafkan ya


Yeah Aku Join!
contest of the year...
Hearfelt Moment with Nikon..
since ku pengguna nikon..
dan banyak lah juga photo yang ku shoot
semua nya tak cantik haha..
serius hehe
lain orang, lain photonya kan
almaklumlah ku pun baru2 lagi belajar dalam bidang ini
tapi ku mencuba nasib dengan join contest ini
menang tak menang tu belakang kira
yang penting hatiku puas untuk join annual contest ini


almaklumlah orang yg obses dengan gambar dan kamera
banyak lah juga gambar2 yg ku hantar untuk annual photo ini
tapi ku rasaramai lagi photograper yg lagi
berbakat daripada ku
mahu ketemu mereka
dan beri lah tunjuk ajar kepada ku
please2 hehe
ku mahu papar kan photo2 yg ku hantar
tapi dalam rules and regulation contest tu
"photo tersebut mestilah tidak dipublishkan di mana2"
so, tak dapat lah den nak menolong haha
btw, ada gambar ku ketemu blogger

||

||

||

||

||

jeng3x
blogger ni study di Bangi
Adik ku pun study di Bangi, secara tak langsung
teringat mahu jumpa blogger sorang ni
karena sekali harunglah kan menghantar adik ke UKM Bangi
contact punya contact
why not ajak lepak minum2 sekali
walaupun agak malam waktu itu
Blogger itu ialah Asyraf Arif
jom terjah ke blog dia hehe
sekejap saja pertemuan
perlu pulang, nak sampai waktu curfew dah
almaklumlah tinggal di kem tentera kan
Si Asyraf sgt peramah, tak lah sunyi sepi bila bersembang
boleh ambil course MassComm ni hehe, Motif??:P
ada juga blogger yg tinggal di Bangi
tapi tak berkesempatan lorh, insyAllah lain waktu xD

p/s : siapa join gathering sahabat blogger SEMALAM di Times Square..angkat tangan hehe, dah join! entry? nanti2 xD
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum Wbt & Salam sejahtera Uols
Yeah beberapa hari tidak mengupdate blog ini
kerinduan lah hehe
baru balik dari Kem di Bukit Cerakah ahad lalu
entrynya pending dulu hehe
itulah tidak berkesempatan untuk jenguk blog
huk2
This week ni pun belum tentu lagi dapat berblogwalking
fokus kepada 3 incoming test yang akan berlangsung
pada minggu ini, wish me and the gang good luck okeh!
sorry guys if saya tak sempat nak Blogwalking
banyak berita gembira berlaku minggu ini
salah satunya adik lelaki ku Nazmi yang baru lepasan PMR
tu yg sekarang berada di tingkatan 4
mendapat tawaran tingkatan 4 MRSM di Merbok!

Congrats bro!, we all proud of you..
aish sunyi lah rumah hehe
akan menghantar selepas Tahun Baru Cina ini
ku tak dapat follow lah,karena ada kelas time tu
huk2, sedih2, tak pa, bila2 balik kampung boleh jenguk
okay sebab i'm happy today
i've song for uols
Rasanya korang tahu kot lagu ni
bila pasang ja lagu ini mengingatkan ku pada
zaman sekolah rendah & menengah dahulu..
dah lama rasanya lagu ni
play jangan tak play
hehe



Dunia Belum Berakhir
From Shaden

Teringat rumah lama di Kinrara Puchong..
rumah zaman2 sekolah dahulu yeah!
LAYANS
(>_<)

[S]uka3x.. =P

by on 11:38 AM
Assalamualaikum Wbt & Salam sejahtera Uols Yeah beberapa hari tidak mengupdate blog ini kerinduan lah hehe baru balik dari Kem di Bukit...
Assalamualaikum WBT & salam Sejahtera...

Yeah..buka blog, blogwalking, terbaca 1 entry menarik, ada seorang blogger baru sahaja melancarkan entry beliau dengan membuat giveaway, yeah seorang blogger yg ku pernah berjumpa buat pertama kali pada gathering di Times Square kira bulan Disember lalu. Akhirnya ketemu juga

Blogger itu ialah
Daniel Adie!, blogger yg rasanya dah lama kot kenal, berinteraksi di blog, okay, Adie sedang membuat GIVEAWAY DANIEL ADIE: Diary Motivation 2011, kalau korang tengok banner diatas yg di buat khas untuk giveaway ini, sangat cantik diary diluar, dan kitalah yg mencoraknya di dalam

Ku turut serta
mahu memeriahkan suasana giveaway yg dianjur oleh Daniel Adie, Confirm meriah punya, berdasarkan tajuk diary itu , Diary Motivation 2011, semua orang apabila masuk ke tahun baru, mestilah kena ada buku diary baru kan, new diary, new motivation, semua dicatit dalam diary, supaya boleh bermotivated diri sendiri dari sehari ke sehari.

which means today's better then yesterday, and
tomorrow better then yesterday, eh betulkah? hehe, hanya dalam dalam diari, kita seorang saja yg tahu, orang lain tak boleh tahu okeh, hehe, Eh2 cakap orang, awk tu ada diary tak? Ku? Eazy Izzuddin? hehe, takder, ku update diary cara moden, itu pun kalau update, nak tahu? scroll bawah

||

||

||

||

||

\|/

Korang pun tahu sendiri kan apa benda tu, kadang2 ada masa terluang update my diary & my schedule disitu, banyak juga lah notes diary dalam tu, cuma yg takut, bila orang lain pinjam terbaca pula, huk2, jikalau cabutan bertuah Giveaway Daniel Adie ku menang, Alhamdulillah!, i've my own diary, tidak perlu dipinjam, lagi jimat battery & tenaga.

So perlu tag dua orang blogger, siapa yang bertuah itu, tak kisah lah anda kena tag, or sudah di tag, belum di tag, mari memeriahkan lagi Giveaway ini...calon2nya



Untuk maklumat lebih lanjut mengenai GIVEAWAY DANIEL ADIE: Diary Motivation 2011 ini

p/s: Harini bermalam dua hari di Bukit Cerakah, tahan kah?
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Yeah, semuanya suka pada Baby Adam
Okeh!, ku jelous, hehe
biarlah Baby di sayangi oleh Kalian :P
Yup ku test drive si FL
siapakah si FL itu??
Adakah ku akan menduakan si Kuning itu..
oh tidak! ku setia pada si Kuning itu hehe
warna mu yg kuning itu menambat jiwa xD
Si FL itu adalah, jeng3x...
Proton Saga FL, baru beb, fresh lagi


salah seorang rakan sekampus memakainya
baru sahaja rasanya Saga FL dilancarkan
beberapa hari selepas itu, dia pun dah pakai
ku tumpang bangga bro, hehe
katanya dia hanya order Saga biasa yg lama
tengok2 model baru sudah dilancarkan
Agent yg didealkan sudah calling2, dapat lah
Proton Saga FL yg baru, untung ko bro hehe

Satu hari selepas beberapa hari mendapat kereta
habis kelas pada tengah hari itu
ada jarak masa 3 jam lagi sebelum next class
tetiba satu idea bernas telah muncul
"Eh Bro, jom test drive si FL ko tu?"
"kata nk cukupkan 1000km hehe"
"Okeh!, jom!"
kami bergerak dari Unisel Shah Alam ke Sunway Pyramid
ku yg drive ok, hehe, sekali masuk, bau ni memang ku suka
bau kereta baru, almaklumlah kereta baru kan
duduk di tempat driver, ku berhati-hati membawanya
kereta orang kan, baru pula tu, so kena hati2 lah kan

Fuh!, very smooth, lembut & powerful, sedap je bila
membawanya, dalam 15 minit sampai Sunway Pyramid
tak sedar pun bila dah sampai tu, fuh!, layans la
Lepak di sana, selepas tu, ku Drive balik ke Unisel
yg perlu ku biasa dengan si FL ni, cuma signalnya
sebelah kiri, selalunya kanan kan hehe
bila nak bawa kereta sendiri, tersilap signal lorh
ter ON wiper pula haha, dah terbiasa dengan si FL
minyaknya pun JIMAT!, pergi dan pulang,
tak turun 1 BAR minyak tuh, fuh!
satu lagi pembaharuan si FL
semua tingkap power window dan sidemiror signal kiri kanan
kata member aku, sit belakang luas sikit dari saga biasa
design lampu hadapan dan belakang ada class! terbaik!
yeke? terbaik lah! :P
owner si FL, Azril hehe

p/s: adakah ku akan curang dengan Sik KUning? hhmmmmm hehe :P ngah bodek ayah :P aku tahu jawapannya, no3x hoho =P
LAYANS
(>_<)

[T]est [D]rive [S]i FL

by on 8:30 AM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols Yeah, semuanya suka pada Baby Adam Okeh!, ku jelous , hehe biarlah Baby di sayangi oleh Kalia...
Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera Uols
He's grown up!
very cute! and Chubby!
Baby Adam Haziq dah cute!
if korang masih ingat entry INI
Baby Adam masa itu baru sebulan umurnya
sekarang masa cepat sungguh berputar
pejam celik baby Adam sekarang dah pandai merangkak
dah semakin nakal, berbanding dulu senyap ja hehe
muka comelnya membuatkan sesiapa sahaja mahu
bermain dengannya, baby Adam yg kurang menangis
dan tak kisah sesiapa yg mahu bermain dengan
semuanya baby Adam layans hehe
Baby Adam tidak banyak karenah & ragam
mungkin dia paham kot, dia hanya mahu menumpang kasih
dari keluarga angkatnya yang teramat menyayanginya
baby yg cute comel
Alhamdulillah Bonda terima menjaga Adam
sejak dari pantang lagi
jika keluarga angkatnya keluar bekerja

Kadang kala bermain dengan Adam
hilanglah sedikit kerinduan pada Arwah Lisa
Riak mukanya yang comel itu
membuatkan jiwa terasa amat tenang
hilang segala masalah dunia bila bermain dengan Adam
matanya yg bersinar agak sukar dilepaskan
tatkala mahu ke kelas
sayang mahu tinggalkannya hehe
suka melayani teletahnya

pernah sekali ku bawa Adam jalan2 luar
ramai yg berkata " Eh Anak ka?"
Oh tidak! ku sudah tua haha
Aktiviti yg paling Adam suka
bila mandi, sangat comel gelagatnya di dalam
tab mandi tu, suka bermain air rupanya Adam
bila besar confirm jadi swimmer hehe
umur Adam akan mencecah 1 tahun tak lama lagi
tak sabar rasanya mahu melihat Adam berjalan
harap Bonda masih menjaga sehingga Adam masuk
ke Tadika, sekolah,
hope keluarga angkatnya tak pindah
or kami tak pindah :P


p/s: so cute!, bila mahu ada anak sendiri nih hehe, akhirnya 500 followers jgk, tahniah2 :P
LAYANS
(>_<)

[H]e's [G]rown [U]p!!

by on 8:30 AM
Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera Uols He's grown up! very cute! and Chubby! Baby Adam Haziq dah cute! if korang masih ingat ent...

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Yeah Sekolah Saya Memang Hebat
teringat waktu sekolah2 dulu
sekolah rendah yg pertama di Kuantan
sekolah rendah ke dua di Tambun Ipoh
sekolah rendah ku yg ke tiga di Bandar Kinrara Puchong
fuh memang banyak sekolah ku dulu
almaklumlah ayah tentera kan
so banyak lah pindah randah
nasiblah sekolah menengah ku kekal
dari form 1 till form 5
jeng3x
S.M.K Seksyen 1 Bdr Kinrara Puchong
nak tau sekolah ni betul2 blakang Highway ke
Bukit Jalil

Eh2 ni dah lari topik yg ku ingin sampaikan
Actually semalam, ku ingin menyettlekan yuran
pengajian pada semester ini
di Unisel Shah Alam, Alhamdulillah dah settle
Apa yg tertarik, pada waktu itu
University ku Unisel Shah Alam
ada shooting sedang berlangsung di situ
1 program tv bernama"Sekolah Saya Hebat"
yg akan di siarkan di tv baru tu AlHijrah
kalau tak silap
berlangsung di Lecture Teater, tempat kelas ku
ini pun tahu karena di beritahu oleh rakan FB

sekali lihat Lecture Teater tu berubah jadi studio beb!
dengan props2, crew2, kamera kiri kanan
nice! Almaklumlah kami sedang bercuti mid semester
sempat melihat rakaman untuk 1 episode hehe
memang hebat lah sekolah mereka
budak2 sekarang dah maju, pandai dan petah berkata
pertandingan antara Sekolah Assunta & Bukit Damansara
pengacara program tv "Sekolah Saya Hebat"
Farah AF!!

she's very beautiful
sempat juga bergambar dengan beliau
walaupun beliau busy untuk salin baju
for next episode pula
tak sempat tengok next episode
harus beredar, karena mengambil adik di tempat kerja
Eh adikku si RMC yg baru lepas SPM
dah buat part time di Tesco Extra Shah Alam

Nasiblah tergerak hati nak ke Unisel
untuk settle yuran, dapat
jumpa Farah hehe
sememangnya, Unisel famous dengan tempat shooting
=P
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Akhirnya setelah beberapa bulan
beberapa tahun
eh tahunkah?
ku baru berblogging 2 tahun 3 bulan
Korang mesti perasan the new header
New!, still fresh
sebab dah bosan rasanya memakai header lama
setahun lebih kot pakai

New header with the new blog name
dari
This Is The Life Of Eazy Izzuddin
kepada
Blog Eazy Izzuddin
Fan Of The "Si Kuning"
hehe


more simple as My Life
sebenarnya nak tulis peminat si kuning
yeah
peminat si kuning, really obsessed with that car
Suzuki Swift Sport, Yellow
Kereta Idaman & One day i'll got it
Tapi masih tidak puas dengan header baru
masih dalam proses mencari ilham
siapa boleh tolong buatkan header baru?
Template? dalam pemikiran
:P

P/s: Pic kereta org k, ok tak? btw Selamat Hari Lahir Dato Siti Nurhaliza, suke2 :P
LAYANS
(>_<)

[T]ransform! :P

by on 8:30 PM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols Akhirnya setelah beberapa bulan beberapa tahun eh tahunkah? ku baru berblogging 2 tahun 3 bu...
Hey there...
this's really interesting news
that i just knew and read
from my friend and Nuffnang Also
just click the link picture below



Date: 15 January 2011 (Saturday)
Venue: Modesto’s, Ground Floor, Capital Square, 7 Persiaran CapSquare 50100, Kuala Lumpur
Time: 8am-7pm (all participants must register before 9am)
Dress code: customized The Maxis Om Nom Nom RaceT-shirts will be provided
(taken from nuffnang website)

Yeah!, this will be interesting if got chance to join with my group,
and
why you would love to be a part of this Maxis Om Nom Nom Race
Since this's all about the food,
me and my group maybe are the food lover and i guess this is the best time
take this opportunity to join,
create the best moment experience when joined

My Team Members:-
1. Eazy Izzuddin (me)
4. Hanz

pic kredit to Ai@Kak AsfiedaImpiana

The Story begin, masa itu dalam kelas, tetiba, Hp ku bergegar, kak Shikin Calling2 ajak ku masuk Contest ini, ku dengan blur2 dalam kelas, balik baru lah bukak website nuffnang, baru ku tahu, menarik lah, its all about food, i love food!,

See, pantang nampak makanan, sekali dua pinggan ku bedal hehe, mana taknya semua makanan2 yg terdapat sangat menarik dan sedap, kadang kala kalau ku tension ka, atau tersangat2 lapar, penawarnya makan...! hehe, Hope group kami terpilih untuk menyertainya pada 15 Jan

this will be a excitement journey of my life
almaklumlah first time kot, kalau dapat hehe

the best part is!
Jeng3x
if got chance to join this contest
in that day
All the competing teams will be supplied with:

Wireless Broadband

IPhone 4 ( wow!! )


The Finder 301 application

And Laptop
that suite me, coz im a gadget boy!
hehe

more information can click ---> NUFFNANG
hurry up!!, this contest will be closed 12 January 2011
and maybe if you all join, you all will compete with me
hehe, much more excitement
gosh!
i almost forgot, if me and my team members are selected to join this,
my t-shirt size, is
L hehe

p/s: jom sertai xD
LAYANS
(>_<)
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols
Happy Birthday To YoU!3x
Allah Selamatkan kamu3x
Selamat Hari Lahir kepada
Bonda tercinta

Hajjah Nor Aisah Md Nor
ke 46 tahun ini
pada 2 Jan lalu ( Baru sempat Update hehe )
Fuh! sikit lagi lagi nak masuk
kumpulan 50an hehehe
jangan marah ea Bonda
Selamat hari lahir lagi dari
ur children n husband...
Hadiahnya sempat buat suprise lagi
kami adik beradik share2
sebuah telefon bimbit baru
Nokia Classic

karena kami melihat bonda masih lagi
pakai telefon bimbit lama
sudah mencecah 6 tahun Bonda memakainya
Nokia 6101

walaupun flip dia hampir tercabut
Bonda masih setia memakainya
karena Hp tersebut banyak kenangan
banyak gambar dan video Arwah Alisa
Arwah adikku
wallpapernya tersemat wajah Alisa
bila Bonda unlock keypad, muncul gambar Alisa
hilang lah sedikit kerinduan
telefon bimbit yg kemana sahaja
merakam kenangan bersama Alisa
Dengan Hp baru ni
kami transfer semula gambar2 dan video
dr Hp lama, persis... :P
so Selamat Hari Lahir Bonda

LAYANS
(>_<)

[K]has [U]ntukmu....

by on 9:05 AM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols Happy Birthday To YoU!3x Allah Selamatkan kamu3x Selamat Hari Lahir kepada Bonda tercinta Ha...
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols

Adoiiii, Tak sempat nak update entry apa2, baru kesempatan online dah nak kena pi kuliah huk3...
Selamat Bermula Sekolah dan Sem baru
express Update ekeke
Daa~

p/s: kelas nak mula dah adoi2..(Sakit kah? hehe )
LAYANS
(>_<)

[A]doooiiii

by on 1:30 PM
Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera Uols Adoiiii, Tak sempat nak update entry apa2, baru kesempatan online dah nak kena pi kuliah hu...