Followers

Sunday, December 18, 2011

Selamat Tinggal

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

old home2

Oh Selamat tinggal tempat teduhan ku
OMQ M-55 Engkau telah menjadi tempat perlindungan.
Tempat perlindungan kami sekeluarga selama 5 tahun
dariku habis peperiksaan SPM
dariku tamat Diploma di Universiti
dan sekarang hampir sahaja ku tamat Degree ku
terlalu banyak kenangan indah bersama
kenangan bersama keluarga, teman dan sanak saudara
tempatnya yg sunyi, tenang, aman damai
kawasannya yg lapang.
Biliknya sentiasa lebih dan mencukupi
dan sangat selesa, Di sini juga ku menelaah ilmu semasa final exam
berhibur, tidur dan makan

old home


Pergh ! Ayat macam buat kekasih hehe
kekasih lah tu, rumah ku syurgaku
sedih nak tinggalkan rumah ni
Berlokasi di TUDM Subang Shah Alam
walaupun rumah Quarters tentera, tapi best !
kemudahan lengkap !

Kami Sekeluarga akan atau telah berpindah ke Kuala Lumpur
karena Ayahanda dapat transfer ke KL
tak lah jauh nanti Ayahanda jauh ulang alik
kasihan Ayahanda...

new home

Rumah baru di Quaters Kementerian Pertahanan
atau Mindef Jalan Semarak
Pintu guard belakang boleh tembus Wangsa Maju dan Keramat
Heaven lah aku stay KL nanti hehe.. Sesak !
stay Kondo pun jadilah, besar pun besar !
ada 6 bilik, amat dan terlebih selesa
karena ruang dalam rasanya lebih besar dari rumah sebelumnya
walaupun dua tingkat.. fuh !



 Selamat Tinggal Shah Alam
Selamat Datang KL !
tapi, ku masih di Shah Alam
masih study oh di Unisel Shah Alam
menyewa di kawasan berdekatan hehe
jauh kot nak ulang alik :P

p/ s : penat oh mengemas, line internet off sementara, pindah kan :P
LAYANS
(>_<)

Thursday, December 15, 2011

#8 Not so Wordless Wednesday

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera



Ayah n Bonda 001


Selamat Ulang Tahun Perkahwinan
ke 23 tahun
Happy Anniversary Ayah dan Bonda
Mejar Haji Roslan Mohamad Appandi
&
Hajah Nor Aisah Mohamed Nor
Bahagia selalu with Love ur Children


Alisa Maisarah

In memory Arwah Nur Alisa Maisarah Roslan 
2004-2006 
Al-Fatihah
more story about HER --->TERLALU ISTIMEWA =')


p/s: December..full of past memory
LAYANS
(>_<)

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

gift2 

Alhamdulillah dapat juga ku update entry ini
Maaf terlambat mengumumkan pemenang contest
karena ada masalah yg tak dapat di elakkan *kesibukan+kemalasan haha
terima kasih juga kepada peserta yg telah menyertai contest ku
ku sangat terharu apa yg anda describe tentang diriku di blog kalian
rasa mahu menangis pun ada..ececeh hik2
dan ku umumkan top 14 Contest Blog Eazy Izzuddin
siapa yg namanya tidak diumumkan,
jangan bersedih, next time boleh cuba lagi okeh

Di bawah adalah hadiah-hadiah yg bakal dimenangi

Gift

Dengan lafaz Bismillahhirahmannirahim
mengumumkan


Pemenang Utama

1x  iPOd Shuffle


iPOd Shuffle



Tempat Pertama
2x LOVELY SLEEVELESS DRESS & 3 SHAWL & T-shirt for men + topup





Tempat Kedua

1x LOVELY SLEEVELESS DRESS & 2 SHAWLS / T-shirt for men + topup






Tempat Ketiga
 3x SHAWLS/ T-shirt for men + topup





10x Saguhati


Rtp Farra Arisha

Yqnq ellyana

A'iyn Raidah

Bella

Ezrig

Nida

Amir Aidid (Ame Elms)

Faziana ARahim

J.Hass

Farz Zull


Terima Kasih Kepada Sponsorship



EAZY IZZUDDIN


tahniah kepada pemenang ! hadiah sama ada akan diberikan secara face to face, bermaksud ku ingin buat gath kecilan untuk menyampaikan hadiah, nak juga jumpa kalian kan hehe, btw dalam planning lagi, so, tunggu update dariku okay .. ;) 

p/s: kepada pemenang please email me your detail to my email siti_din89@yahoo.com , such as full name, address, phone number, saiz t-shirt & (untuk tempat pertama kedua ketiga sahaja)
LAYANS
(>_<)

Monday, December 12, 2011

Satu, Dua, Tiga & Empat

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Akhirnya terupdate juga blog ku
setelah hampir seminggu lebih tak dapat online
gara2 wifi internet rumah problem, rupanya modem rosak..
senang aje, tukar modem wifi baru lorh hik2
Baiklah, sepanjang minggu ketiadaan wifi internet
banyak cerita yg telah berlaku sepanjang minggu itu

Pertama, result ku pada semester lepas telah keluar
Alhamdulillah ! Not Bad, tak ku sangka karena semua subject killer !


khatan 

Kedua, adik bongsu ku baru lepas berkhatan
banyak gambar yg di shoot ! tunggu next entry hehe

Ketiga, ku akan berpindah ke Kuala Lumpur tak lama lagi
selamat tinggal Shah Alam, welcome KL, habislah sesak haha

ke empat, baru sahaja berlaku, sedang elok aje nak balik rumah
pergi ke tempat parking motorsikal, lihat semacam aje motor ku ni
tayar belakang pancit rupanya, aduh !
kat mana lah nak cari bengkel motorsikal di tengah2 KL Sentral tu
dok usha keliling memang tak dapat lah kan,
tempat park motor tu ada lah juga no telefon,
kalau2 motor pancit ka, senang depa datang, tapi..
tapi ku risau dan agak gementar, haha kalau mereka cas lebih :P
dengan usaha start motorsikal, slow2 ku bawa, keluar dari KL Sentral
lihat sign board, ke kiri ke highway, kanan ke jalan Tun Sambathan
ku berfikir, kalau highway pasti tiada kedai motorsikal kan
so ku ke kanan lah, tak berani naik motor takut tayar rosak
gigih lah menolak motorsikal itu di tepi jalan


motorku 

sedang menolak motorsikal, Eh macam ku kenal aje jalan ini
rupanya ini lah tempat turun stesen Monorail KLSentral
patutlah macam kenal haha, jumpa juga akhirnya jalan ini
ku berhenti sebentar di bahu jalan,
tanyakan orang, tapi ku segan sikit mahu bertanya haha
dok usha sekeliling manalah bengkel yg terdekat, tiada oh !
ku terasa berada dalam kesusahan  keseorangan di tengah2 KL
baru ku tahu langit itu tinggi rendah huhu
nasiblah ku jumpa seorang uncle guard, dia beritahu d mana
Alhamdulillah, jumpa petrol stesen, pam kejap tayar,
sempat lah mencari kedai tanpa perlu menolak, rempit aja..
Alhamdulillah jumpa juga bengkel, baiki, siap, terus balik !
tak mau singgah mana2 dah, trauma haha
pengajarannya, ku dapat merasa kesusahan.. huk2
tapi sebagai pengajaran bagiku

p/s : next entry ! pemenang contest blog eazy izzuddin ! yeah ! rasa something yg kurang, gambar kan? hehe
LAYANS
(>_<)

Wednesday, November 30, 2011

#SgChilling

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Weekend yg lepas ku bersama rakan2 blogger
ataupun rakan2 twitter, eh ? dua2 pun boleh hehe
Aktiviti Trecking Sungai di Sungai Chilling,
Kuala Kubu Baru (KKB)
Semuanya dirancang oleh Dia..
sebelum ini ada juga aktiviti seperti ini
tapi ku tak berkesempatan untuk menyertainya.
Its happen on Saturday, 26 Nov

#SgChilling


 Ku bergerak ke KKB bersama Dia
dan juga bersama rakan baru dr Shah Alam iaitu Dia
Exit di Tanjung Malim, ternampak UPSI
Sempat juga terjah tempat baru NurAizuddin di UPSI
akhirnya jumpa, then kami terus bergerak ke KKB
Berkumpul Semua Di Dataran KKB
Di Sungai Chilling sangat menarik tempat dia.
tapi kami kurang pasti keadaan sebenar
bila dah masuk baru kami tahu, kena trecking
sampai ke dalam untuk ke air terjun


#SgChilling


DSC_0673      DSC_0698


trecking yg pertama kami tersalah jalan
mendaki sangat kepenatan, tak tahu pula kena
mendaki bukit bagai, sampai ke bukit batu
then berpatah balik ke tempat yg kami mula tadi
penat yg amat haha, sebelum kami trecking semula ke
jalan yg betul, kita makan dahulu, lapar dan dahaga !


DSC_0707


Oh kami teruskan perjalanan semula ke Air Terjun !
take time juga, than banyak Lintasan yg perlu redah
kasut for sure akan basah
tapi yg sangat berisiko bila bawa DSLR !
Hampir terendam dalam air dan nak terjatuh
so apabila ke sana, pandai2 lah jaga barang2 k


#SgChilling      #SgChilling


#SgChilling

   
Setelah beberapa lama jalan dalam hutan
akhirnya sampai juga, Subhanallah! Cantik Pemandangan !
sejuk pun sejuk, lagi2 apabila matahari sedang bercahaya
nampak renjisan air terjun dan bayang2 pelangi
so layans the pic.. biarkan ia berkata2 ;)


#SgChilling       #SgChilling


#SgChilling


#SgChilling       #SgChilling


#SgChilling


#SgChilling


#SgChilling      #SgChilling

lastly setelah penat bermandi manda
jalan keluar harus patah balik ke lintasan tadi
pergh ! boleh kurus ni haha
setelah sampai dan rehat sebentar..
waktu pulang macam mahu hujan
sempat lah juga kami bergambar di Empangan
lepas snap pap ! terus hujan.,.
nasiblah haha

Sunday, November 27, 2011

TOP 20 CONTEST BLOG EAZY IZZUDDIN !

Assalamualaikum Wbt & Salam Sejahtera

Di bawah adalah senarai nama
TOP 20 CONTEST BLOG EAZY IZZUDDIN !
yang bernombor satu itu bukanlah pemenang Utama
saja ku susun berterabur hehe...kasi suspen
In top 20
you still running to become Top 14 to win a iPod Shuffle !
(macam dalam America Next Top Models lak haha )
karena hadiah yg di sponsor ada 14 aje
kalau siapa baik hati mahu tambah dan sponsor ? silakan hehe


My Desk 


2. J.Hass

4. Ezrig

11. Bella

16. Nida



p/s: thanks to the judges Yna Sakinah & NurAizuddin & Me who judge my contest
LAYANS
(>_<)

Thursday, November 24, 2011

Pandang Sana....

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Alhamdulillah result pemilihan top 20 peserta contest ku its in my hand
menunggu seorang sahaja juri contest untuk
membongkar segala keresahan peserta contest ku hehe
harap dapat bersabar ea

Berbalik pada tajuk...

Pandang Sana
Pandang Sini


left shoot


Pandang Kanan nampak dia ....
Pandang Kiri nampak dia


right shoot


siapakah ? Jeng3x

waiting for a cab


si kuning ku Suzuki Swift Sport !
Layans

DSC_0881


p/s : Just short entry untuk tunjuk hasil shoot hehe, thanks Nazim Nasri dan Nisa Kay, ada banyak lagi shoot..yeah !
LAYANS
(>_<)

Wednesday, November 23, 2011

Go Tiger !!

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


 Saya Eazy Izzuddin Roslan melaporkan dari Restoran Barra Seksyen 7 Shah Alam,(dah lepas dah =P) bersama lagi dua c0-worker saya NazimNasri dan GadisHanim berada di tempat kejadian tepat 8.30pm 21 Nov 2011, haha macam lah tepat sangatkan hehe. Ramainya manusia di Restoran itu ketika sampai =P


 Almaklumlah pada malam itu merupakan malam penentu siapakah yg Juara !, Sama ada Malaysia atau Indonesia. Ternyata, ku keluar rumah menonton perlawanan bola sepak di Restoran sangat berbaloi dan pertama kali ouh ku sertai sebegini menonton bola ramai2 haha, kesian kan :p berbaloi habis !


 Thanks juga kak GadisHanim mention di twitter tentang ini, kalau tidak memang ku dah terperap di rumah lah hehe, Di Restoran Barra bersama dj2 radio Era.fm dan Hitz.fm, banyak goodies bag yg di bagi, ku tak dapat langsung haha, tapi yg penting ku sangat berpuas hati dengan perlawanan semalam. 


Sampai2 di Restoran, kedengaran riuh rendah betul restoran itu, dengan bunyi itu ini, lagi2 waktu itu ku, Nazim n kak Hanim sampai..terus masuk gol pertama bagi Malaysia ! pergh ! memang gamat gua cakap lu !
Kami berdiri sepanjang perlawanan sedang berlangsung, dengan ramai orang di dalam restoran. But worth it !







Sampai lenguh lutut berdiri tapi sangat berbaloi, dengan melihat sorakan dari pengunjung restoran, tapi yg ku perasan, setiap kali penjaga gol Malaysia dapat menjaga gawang gol setiap kali bola hampir masuk, mereka akan bertepuk tangan beramai, selamat tak sempat nak gol kan hehehe.

DSC_0631     DSC_0630

 Setiap kali hampir gol kedengaran suara2 yg bersorak lagi suara Nazim Nasri dan Hanim hehe serta ku sekali ! semangat ouh sampaikan hilang suara keesokkan harinya hehe. Pada sangat akhir Malaysia hendak menjaring kan gol, semua sangat berdebar, tak sangka ! goalll ! semua bangun bersorak, riuh rendah habis restoran tu ! ku merasa getarannya !

DSC_0645 


DSC_0647


 Pengalaman yang tak boleh di lupakan, pertama kali kot hehe, Tahniah buat Malaysia Harimau Malaya, setelah selesai, keliling kenderaan membunyi kan hon kereta dan motor masing2, tanda Malaysia menang ! Perggh !! hehe, sementara itu sempat juga bergambar dengan Dina yang berada di situ hehe.



DSC_0613      DSC_0643

 Berakhirlah sudah maklumat dan laporan daripada Eazy Izzuddin, Nazim Nasri dan gadishanim hehe, lepas tgk bola terus lepak makan malam, lapar deh ! then pulang, gigih ingat nak update entry selepas itu tapi terlena dibuai mimpi, baru sekarang gigih nak update hehe, ku serta kan video pada masa itu :P




Enjoy it! , wow ! mereka semua pakai baju kuning warna favorite ku ! hehe, banyak entry pending ni, adoii !, next akan umumkan top 20 contest ku insyaAllah ;)

 p/s: Happy Birthday kepada Kucings Blog owner, or Aneff Marhfiz, moga panjang umur dan dimurahkan rezki, birthday bertuah di hari kemenangan Malaysia hehe 
LAYANS 
(>_<)

Thursday, November 17, 2011

#7 Wordless Wednesday : Nantikan Top 20 !

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera


markah markah1


p/s: its time for me to..... =P jeng3x...click image untuk tumbesaran, Contest Blog Eazy Izzuddin will be judged by three judges, including me =P
LAYANS
(>_<)

Wednesday, November 16, 2011

#KarokWithPojie

Assalamualaikum WBT & Salam Sejahtera

Alhamdulillah Final Exam ku telah berakhirnya dengan jaya
pada 14 Nov 2011, Sekarang Cuti Semester !
Saya ada masa banyak terluang sekarang, nak buat apa ya ?
ha ! Contest ku ! nak baca blog2 yang join contest ku hehe
Baiklah, pada Sabtu lalu, satu aktiviti yg menarik telah dijalankan !
 #KarokWithPojie !

#KarokWithPojie

thanks invite ! nak tahu #KarokWithPojie boleh ke blog beliau
rasanya ada buat contest #KarokWithPojie
Pergh! time2 ku tengah final exam pun boleh karok
nasiblah sebelum pergi karok sudah study sikit haha
bergerak bersama Dia dan Dia, thanks bagi tumpang ! :)
lokasi aktiviti di Red Box Sogo Kuala Lumpur
seperti biasa ku upload kan gambar yg ku shoot
sewaktu aktiviti sedang berlangsung, masing-masing
dok feel karok dengan lagu masing2 hehe
oh suaraku sangat tidak sedap bila karok *betul2
tak sebeberapa pun, biasa-biasa aje :P
setiap kali korang masuk blog ku pasti banyak gambar kan?
sabar aje lah k hehe..ku memang suka shoot pic ;) layans

#KarokWithPojie


#KarokWithPojie


#KarokWithPojie   #KarokWithPojie


#KarokWithPojie 

 setelah penat berkarok, jemput menjamu selera, Terbaik ! 

#KarokWithPojie


#KarokWithPojie


#KarokWithPojie 

setelah penat, masing2 terduduk hehe 

tapi masa karok
tak boleh lawan lah beb dengan suara bro ni sedap giler,
 bila bro ni nyanyi,semua terpukau :P   

#KarokWithPojie

pinjam suara boleh tak bro ? hehe 
 selesai juga #KarokWithPojie semuanya boleh jadi superstar lepas ni hehe
 masing2 pose model ? :P 
siap ada nama twitter lagi tu, nak follow ? silakan xD


  @hazeecsulaiman    @NurAizuddin


@EncikAfil    @pojiepooh


@azfarul    @innzninety


@gadishanim    @koqinkaremo88


@EazyIzzuddin


#KarokWithPojie 
 Its End here, best moment ! thanks Pojie ;) 
tak lupa juga pada Dia, ku ganti tempat Dia 
dapat juga ke #KarokWithPojie

p/s: cuti semester sudah tiba..ingat mahu aktif balik lorh :P
LAYANS
(>_<)